Nosím staré oblečenie

13. okt 2023

Ahojte. Chcela by som sa vás opýtať, aký máte názor na to, keď niekto celé roky nosí to isté oblečenie? Ja mám väčšinu oblečenia ešte od strednej školy, od vtedy som veľmi nevyrástla 😂 , ale to oblečenie je trošku rozťahané už, lenže mne sa páči a je mi ľúto ho vyhodiť. Ako to riešite vy? Vyhádžete všetko naraz a naraz si toho viac nakúpite alebo postupne? Cítim sa pre to trápne, keď vidím, ako sa obliekajú iné ženy. Ja mám pekné oblečenie, akurát je vidieť, že je trochu staršie. A momentálne nemám toľko peňazí, maximálne si kúpim dve veci za rok.

zafir01
13. okt 2023

Som na md s tretím dieťaťom . po štvrtom pôrode. Postava mi kolísska hore dolu posledných 13 rokov ... A zrovna včera som si že obliekala rifle ,ktoré som nosila ako tehotná s najstarším 12 ročným synom . Určite sa nájde v mojej skrini dosť takýchto 10 rokov starých veci . V lete som veci triedila a vyradila som veci ,ktoré som nosila pred prvým tehotenstvom . 🫣

anita010
13. okt 2023

Záleží na kvalite oblečenia, nie na tom, či je staré. To rozťahané by som už vymenila a ostatné, v tip-top stave, nosila.

danica2711
13. okt 2023

nos to, čo sa ti páči a v čom sa cítiš dobre, resp. čo si môžeš dovoliť, o okolie sa nestaraj

0silvia0
13. okt 2023

nadčasové oblečenie môžeš nosiť aj naďalej. Nikto nemusí fičať na módnych trendoch. Hlavne nenosiť vydraté, znosené, vyblednuté veci. Ak nemáš peniaze na nové oblečko, pozri bazáre a sekáče.

zmrzlinka2021
13. okt 2023

Nos to, čo sa páči tebe.

januska12323
13. okt 2023

Vek oblečenia nevadí ale rozťahané si nechaj na doma. Ja nakupujem len keď niečo potrebujem.

dskjhfdlkdjhl
13. okt 2023

Ja mam trenckot, ktory som si kupila na jar 2002 a nema ziadne zmolky ani ine znamky pouzivania, strih a latka su nadcasove, budem ho nosit, kym sa mi bude pacit. Roztahane, resp. inak znicene veci vyradujem. Tricka sa napr. daju znosit doma a v zahrade, ale inde by som ich uz nebrala. Ale kazdy sa moze sam za seba rozhodnut, co bude nosit, nemusi si pytat povolenie.

heln
13. okt 2023

Ked nemas, tak nemas. Na co by si to vyhadzovala ked je to nositelne. Starsie veci nosim doma, do lesa, po sidlisku. Do prace sa snazim chodit "lepsie" oblecena, ale v zavislosti od mojho rozpoctu. Nie som nakupna maniacka, takze dlhsie trva kym si dokupim nejaku vec do satnika. Nepotrebujem desat kadejakych svetrov, staci mi jeden, ale taky ktory mi bude farebne ladit s ostatnym oblecenim, bude dlhy, ale nie priliz, atd.

zuzinabila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
13. okt 2023

Mám 26 a donedávna som nosila rifle, ktoré mi mama kúpila v 8.rocniku na ZŠ 😜 až teraz v posledných mesiacoch sa mi konečne podarilo pribrať tak, že som z nich vyrástla, snáď už natrvalo 😄 každopádne, zo strednej školy mám ešte veľa vecí a normálne ich nosím, kým sú mi dobré, páčia sa mi a dobre vyzerajú. Vyhadzujem až vtedy, keď ich z nejakého dôvodu ďalej nechcem nosiť. A nakupovať ma fakt nebaví, takže nové mi nepribúda, len vymením kus za kus, keď niečo vyhodím. Takže na tvojom mieste sa na svoje veci objektívne pozri a zhodnoť, či sú ti stále dobré a či na tebe dobre vyzerajú a ak hej, smelo ich nos ďalej. Ozmolkovane, vyťahané alebo vyblednuté vyhoď a nahraď každý kus novým.

maryetta
13. okt 2023

Nevyhadzujem. Ak vyradim ze uz okej nenosim do mesta uz len na doma. Ale istotne nevyhadzujem nieco co je ok. Pohodlne hoc stare. Mam tiez vela veci. Ci uz zo strednej alebo z výšky 🙂 a to je už viac než 10rokov.

zenulkaaa
13. okt 2023

Tiez mam kopec veci uz xy rokov. Pokial tomu nic nie je ja nevidim problem. Kto akoze vie z ktoreho roku to mas? 😄😄 nikto.

masinka
13. okt 2023

Po prvom dietati sa mi este podarilo vratit na povodnu vahu co som mala na vysokej skole (okolo 50 kg ,pri 170 cm) po dalsich dvoch som par kil pribrala, oblecenie som odlozila na casy kedy opat schudnem...to sa mi uz sice nepodarilo, ale 15 rocna dcera to teraz vsetko nosi a je v tom za najvacsiu hviezdu. Moda z prelomu tisicroci sa opat vratila 😎

mamatroch
13. okt 2023

Ja nosim to, co sa paci mne. Je mi sumafuk ci sa to paci mojmu susedovi, lekarke alebo predavacke v drogerii ci nahodnym okoloiducim.
Chodim oblecena cisto a primerane veku a pocasiu v tom, v com sa citim dobre a paci sa mi. To su pre mna jedine kriteria.
Ja som dlho nosila oblecenie kupene na prahu dospelosti, cosi este aj zo strednej, este aj po 30-ke... Lebo ze uz tiez nerastiem a stale bolo pekne, skoda ho vyhodit... Stale cosi dolezitejsie, nez kupa oblecenia pre mna "z rozmaru".
No casom som sa uz v nom necitila dobre, zacalo to asi, ked som chodila pre prvu dceru do skolky... Bolo mi luto, ze ostatne deti maju take pekne mamy a ja som taka "obycajna"... Tak som si potom sama sebe povedala, ze moje deti si zasluzia peknu mamu a aj ja si zasluzim sa citit zensky.
A tak som postupne vymenila vsetko oblecko, co som mala. Ale uprimne, nove mam v skrini len spodne pradlo, inak vsetko z bazaru tu na MK, nieco malo zo sekacu a zvysok z mestskeho swapu. Tam aj nosim oblecko, ktore je este pekne, ale uz sa v nom necitim dobre (lebo uz mam ine preferencie farby, vzoru, strihu...). Po 20 rokoch nasli do mojej skrine opat cestu aj sukne, saty... Citim sa dobre, citim sa zensky a pekna a tesim sa z toho.
Ak nad tym rozmyslas, mozno uz tiez citis, ze si ako zena niekde inde ako v case kupy oblecenia a je to tak v poriadku. Co je pekne, lacno predaj / daruj, co vyslovene obnosene, uz asi len vyhodit... A kup si nove. Alebo ak Ti to nedovoli financna situacia, da sa to vyriesit i tak ako ja. Pre Teba bude tak ci tak nove 😁😉
Ja mam v podstate uz vybudovane dve sady oblecka, jarno-letne a jesenno-zimne. Napriklad i tricka s dlhym rukavom, dlhe nohavice... Mam jarno-letne a jesenno-zimne, takze mam jedny pol roka v skrini a tie druhe v krabici Mimosezonne oblecenie a po pol roku vymenim, takze nemam ani pocit, ze stale to iste nosim 🤭

mamatroch
13. okt 2023

Mne pomahalo zozaciatku si vsimat ako sa obliekaju ine zeny, co s cim zladit, co sa mi paci a viem si v tom samu seba predstavit a co nie je moj styl. Pripadne v sekaci / obchode skusat a kombinovat na sebe, kludne sa v tom odfot a doma v klude si fotky dokladne pozri a posud, co Ti pristane, v com si sa citila dobre... Neboj sa kombinovat, skusaj si elegantne i sportove veci, najdi si svoj styl...
...ja som si zamilovala i nahrdelniky a satky na krk... Tiez to dokaze pekne ozivit outfit...

minenkak
13. okt 2023

Tak staré a roztrhané oblečenie nie je pekné, ako píšeš ja mám pekné oblečenie a na druhej strane ti to môže byť u riti ,čo si kto myslí, ak sa ty dobre cítiš,ale píšeš,že sa cítiš trápne.Kup si niečo pekné, lacné teraz kabát a máš vybavené

danyelia
13. okt 2023

Ahoj, každý nech nosí v čom sa cíti dobre, ale je pravda, že v starom a viditeľne opotrebovanom (rozťahané, ožmolkované, vyblednuté či očividne staromódnom z roku 2...) oblečení by som sa dobre určite necítila. Človek si má v prvom rade vážiť sám seba a dopriať si pekné veci v rámci možností. Ja by som si pomaličky šatník obnovila, pekné veci majú aj lacnejšie značky (Pepco, Kik, Shein...) vôbec tu nejde o značku. Šaty robia človeka ako sa hovorí. Ale pár starších kúskov v dobrom stave mám v skrini a ja a nehodlám sa ich zbaviť, pokiaľ sa mi nerozpadnú

autor
13. okt 2023

Lenže to staré oblečenie tvorí asi trištvrtinu mojich skríň 😀 takže to budem musieť nejako postupne roztriediť, a to ma desí, úprimne. 😲

daniela2202
13. okt 2023

Nerieš, dnes aj keď si na hlavu naserieš .... nikto si to ani nevšimne 😂😂😂

autor
13. okt 2023

Už som párkrát kúpila nejaké tričká v akcii, tuším to bolo z Reservedu, neboli zase také lacné, tuším okolo 7 eur jedno, a za dva dni boli vyblednuté. Dosť ma to naštvalo..

victoriab
13. okt 2023

idem do sekacu, ked je vsetko za euro a pokupim si. preto mi nie je luto sezonne oblecenie vzdy posuvat dalej, nic doma neskladujem, zo sekacu sa obleciem od hora dole a totalne perfektne. v beznom obchode si uz nic ani neviem kupit. dnes je handier plno, netreba mat extra vela penazi. son na fb v darovacej skupine, kazdy den daruju kopec oblecenia.

amelie2017
13. okt 2023

Zimnu bundu mam 7 rokov 🤦‍♀️ ale tak v Spanielsku jej nedavam vela zabrat. A kedze som sa po rokoch vratila na predporodnu vahu, s radostou vytahujem 7-10 rocne saty, ktore som mala na sebe 2-3 krat. Vytahane, zmolkove ale vyhadzujem.

hortenziaj
13. okt 2023

Nakupujem v sekacoch, vieš nájsť fajn kúsky za dobru cenu. A nosim co sa mi páči, v com sa cítim dobre. Dnes čo si vsimam tak každý má svoj štýl a nemá zmysle riešiť nikoho,aj tak je to jedno kto si čo myslí. A čo vnímam tak len asi staršie ročníky riešia kto druhý co ma na sebe a aké to je (aspoň v mojom okolí)

katka700
13. okt 2023

Tiež veci nosím pomaly kým sa nerozpadnu. Najprv do práce, potom na prechádzky, potom do prírody, na doma, na upratovanie. Postupne idú z vyššej kategórie do nižšej až ich postriham na handry na upratovanie. Ak sa mi nejaká vec už nezdá vhodná na nosenie napriklad do mesta s kamarátkami, po praní ju odložím nabok a dobre prezriem keď je dostatok svetla. Vtedy vidíš vysuchane goliere na tričkách, chĺpky utekajúce z bavlneného saténu, čiernu čo už nie je úplne čierna a ďalšie známky opotrebovania. Najväčší problém mám s vyradením vecí na handru, vtedy si poviem že tomu dám ešte 10 oprani a značím si to aby som dodržala. Druhá metóda je počkať si na slnečný deň obliecť si to a položiť si otázku Išla by som takto otvoriť susede?

barborachors
13. okt 2023

kedysi som chodila často do sekacov, posledny rok sa snazim upustat od toho. Tie veci mi uz nepridu ok, kedysi chodil dobry aj kvalitný tovar, teraz mi to pride uz cez. Kúpila by som pár základných kuskov a doplnila si šatník. Chodit v obnosenom starom odeve, teda ja by som sa necítila najlepšie. Ved to musi byt aj nehygienicke, zaprate a uzmolene a pod. A to hovorím ja, chronicky nevyhadzovac. Treba si aj pokupit, nešetrit toľko na sebe...