icon

Oblečenie do práce v štátnej správe

21. mar 2025

Je vhodné do práce v štátnej správe chodiť v legínach a crosstopoch, vykrojenych kraťasoch, vzorovaných pančuchách, vkuse obtiahnutých tričkách?

Strana
z3
sweet20
21. mar 2025

Urcite nie... taketo nieco.. ale zalezi aka pozicia, praca

oceanahory
21. mar 2025

Pre mna su leginy s crop topom akceptovatelne iba pri vykonavani sportu, nie to v praci 🫣...

janulka1802
21. mar 2025

Pre mňa legíny sú vhodné akurát pre nejaké športové pozície, ale určite nie do kancelárie.

ejbyk
21. mar 2025

V leginach hádam len do fitka, alebo si zabehat? Či?

januska12323
21. mar 2025

Nie ani keby si bola v nejakej zapadnutej kancelárii kde nikto nechodí. Respektíve do žiadnej práce sa to nehodí.

lucia13022023
21. mar 2025

To čo si napísala nie je vhodné ani na bežné nosenie 🤣 dobre, okrem vzorovanych pančúch, tie sa dajú pekne a vkusne zakomponovať do outfitu. A na obtiahnutom tričku tiež nič zlé nevidím.
Ale legíny a crop topy sú na šport, a kratasy z ktorých trčí celý zadok plus crop top vyzerá otrasne a lacno.

oceanahory
21. mar 2025

Ale teda muz ma sesternicu, ktora v lete aj na pohreb prisla v ciernych leginach a ciernom crop tope 😅, takze ocividne si mnohe myslia, ze je to OK 🤷.

autor
21. mar 2025

@lucia13022023 k tomu ešte tie vzorované panuchy

sweet20
21. mar 2025

A to sa pytas, ze tak chodis? Ci nechapem

trikolina
21. mar 2025

Legíny sú podľa mňa iba na šport,ešteže sú povolania kde majú rovnošaty,lebo si neviem predstaviť lekárku v legínach😀

autor
21. mar 2025

@sweet20 nie, máme takú kolegyňu. Ako keby tak príde raz za čas, v pohode. Ale denno denne...

nika11103
21. mar 2025

Mne je úplne tristo päťsto , kto ako chodí oblečený . Ak na to žena ma postavu , prečo nie … a prečo sa tým zaťažujes ? Veď je to len kolegyňa … keby si bola šéfka , nepoviem ani slovo , že by si nastavila svojim zamestnancom nejaký štandard obliekania . Pre mňa za mňa nech si chodia ľudia aj holí do prace je to ich vec predsa 🤣

really8
21. mar 2025

Ono zalezi aj na kulture v danej institucii. Piatky byvaju volnejsie a ine je ked sedi v kancli ine ked k nej chodia navstevy/klienti. Obtiahnute tricko a vzorove pancuchy vedia byt uplne ok

sweet20
21. mar 2025

A koho vsetko to "otravuje"? Nerypem, len sa pytam... lebo kebyze to vadi len tebe tak asi s tym nic neurobis, ale kebyze to sefovi vadi, alebo viacerym tak asi by som na nejakej porade alebo medzi recom sefovi povedala

beata_k
21. mar 2025

Este si zabudla na teplaky 😄

valikasikulova
21. mar 2025

@beata_k ja som mala kolegyňu co chodila v teplákoch, ja zas v leginach, ale my sme boli za sklom a od pása dole nas ani nebolo vidieť pomaly...😄

autor
21. mar 2025

@sweet20 vadí to viacerým vekovým kategóriám. Ja nie som stará, aj postavu mám ok, možno i lepšiu ak narážka že závidím...nie nezávidím, nie som ani žiadny puritan, ale odtiaľ potiaľ. Nejaké medze by mali byt

marca12
21. mar 2025

A preco ta to trapi? nech si chodi ako chce. Ak ti to tak vadi,upozorni ju. Ale upozornit na satnik by ju mala veduca.

22abigail22
21. mar 2025

1. Legíny - bodaj by neexistovali
- za mňa jediné "dobre vyzerajúce" sú tie športové ale aj tak sú vhodné iba na šport alebo na doma
2. Crop topy - sú OK ak neodhaľuje brucho
- ja nosím "dlhšie" crop topy ku džínsom/nohaviciam so vysokým pásom
3. Vykrojené kraťase - za mňa všeobecné nevyzerajú dobre
- dajú sa kúpiť aj "elegantné" kraťase
4. Vzorované pančuchy - záleží od toho aké vzory
5. Obtiahnuté tričká - pokiaľ tam nie je hlboký vystrih alebo je to také obtiahnuté až to vyzerá malé, prečo nie

Na konci poviem, že asi aj záleží aj na akej pozícií pracuje daná osoba. Pokiaľ niekde kde sa dotyčná nestretáva so klientmi/návštevami alebo personálu na vysokých pozícii tak najskôr na tom koľko nezáleží.
Moja svokra pracuje na vrátnici v štátnej správne a čiže chodí slušne oblečená ale rozhodne nie tak ako na obrázku čo sem pridala komentujúca vyššie.

miriamzba
21. mar 2025

Nie, a nielen v štátnej správe. Je to ok počas HO ak nemá cally, resp počas nich na seba hodí aspoň sako/bluzu. Mali sme mladé kolegynky, ešte brigadnicky, fakturantky, tie tak v lete chodili a na nich to ešte v pohode šlo, ale od urcitej pozicie už chceš byť brana vážne, prisposobis obliekanie aj celkovu úpravu. To čo píšeš mi trochu pripadá, že tam dotycna niekoho loví.

viestta
21. mar 2025

Pozri sa, ked vam to vadi mate jej to povedat. Ale pravda je taka, ze ju ma o dress code na pracovisku poucit jej nadriadeny.

bielasovicka
21. mar 2025

Vykrojené kratase sú aké? 🫣😄

bludna
21. mar 2025

Ja sa cudujem, ze toto vobec niekto riesi, ak sa nestretava s klientmi 🤷‍♀️ Chodim pracovat do coworku a bezne tam ludia chodia v teplakoch a nikto neriesi. Ma tam ale sidlo este jedna firma, v ktorej pracuju prevazne zeny po 35ke a tie chodia dokonca v kostymoch, co nechapem absolutne. Nikto to nevyzaduje, robia to same od seba, asi preto, ze si myslia, ze sa to tak patri?

bielasovicka
21. mar 2025

Ináč, legíny v práci v žiadnom prípade. Jedine, žeby pracovala v nočnom klube😄Vyzeraju v tom tak lacno a vulgárne, no..... , ako šte.. ky. A ešte croptop k tomu, no zbohom zdravý rozum.

oceanahory
21. mar 2025

@bludna Takze teplaky v office nikto neriesi a je to uplne OK a pekne kostymi na zenach sa nedaju pochopit? 🥴 Boze, kam sme sa to dopracovali...

alica110
21. mar 2025

Vsimla som si, ze ludia su ako odtrhnuti z retaze, dress code im nic nehovori. Teplakovo, leginovo,crop topova moda prisla. Alebo naopak, vsetko o niekolko cisel vacsie. A hlavne na miestach, kde sa to absolutne nehodi.

trikolina
21. mar 2025

Juj a tepláky sú zas ďalšia kategoria,viete si predstaviť v banke za priehradkou tetušku v teplákoch,ved je to aj o nejakej úcte rešpekte k tomu klientovi zákazníkovi,či už si nevážime nikoho nič ani seba......

autor
21. mar 2025

@trikolina banky majú našťastie dress code

kitycat
21. mar 2025

Myslim, ze sa mozete maximalne pohorsit. Ak ona nema sudnost a firma/vedenie nevyzaduje dresscode, tak si moze ist v com chce aj ked aj z mojho pohladu je to nevhodne

zmrzlinka2021
21. mar 2025

Autorka,

Nikdy nerieš druhých. Vždy ries len seba svoje oblečenie. V opačnom.pripade potrebuješ viac prace

Strana
z3