icon

Oblečenie na bicykel pre ženy s XL postavou

nikiki29
21. mar 2025

Ahojte.
Nadpis asi vystihuje túto tému dostatočne 😅 ak ho admini nezmenia. Aké oblečenie voliť na bicykel, keď som XL? Po pôrodoch mi zostali nejaké kilá a hlavne neestetické XL brucho. Blíži sa sezóna bicyklovania a ja neviem čo na seba. Najradšej mám legíny, aj keď sa v nich teda necítim najlepšie (teda mne je super pohodlne, ale okolie asi nadšené nie je), no nič iné vhodné som si zatiaľ nenašla… a čo na vrch? Aby keď zosadneme niekde na občerstvenie, aby na mňa nepozerali ľudia ako na hrocha v pančuchách 😑 skúšala som dlhý voľný top, ale buď mi veje za sedadlom nebezpečne blízko kolesa alebo si ho vkuse naprávam a prisadám si ho.
Ako to riešite vy? 🙃 rada sa inšpirujem… v mojom okolí bicyklujú len štíhle ženy, na tých vyzerá všetko v pohode 🤷🏻‍♀️

simsalabim
21. mar 2025

Ja by som si kludne dala cyklo leginy a to dlhe triko. Pri bicyklovani ho zviaz na uzol a na obcerstveni rozviaz. Ale to som ja - pre mna to je sport a nie modna prehliadka.

0silvia0
21. mar 2025

@nikiki29 mne sa pacia tie sportove sukne na leginy.

tinkavvv
21. mar 2025

Daj si cyklo gate a navrch cyklo sortky a k tomu sa nosia aj volne tricka.

petamich
21. mar 2025

Sla by som presne do takychto sortiek alebo tek akoby sukne. Resp. 2v1.

simsalabim
21. mar 2025

@0silvia0 a skusala si v tom bicyklovat? Lebo ja mam presne takuto suknu a ono sa mi to na bicykli tak nejak zacvikava vselikde a potom ma ta sukna taha na stehnach, ked bicyklujem. Na turistiku je super, ale bicyklovat sa mi v tom pohodlne neda.... to je tak kusok do obchodu a naspat, nie na niekolko hodinovy vylet.

nikiki29
autor
21. mar 2025

@simsalabim ani to neberiem ako módnu prehliadku, len keď sa môžem vyhnúť pohľadom, radšej sa vyhnem 😊 uzol nie je zlý nápad, to vyskúšam.

nikiki29
autor
21. mar 2025

@0silvia0 ja som podobnú skúšala u nás v športe a teda nič moc ☹️ elastický pás ma stiahol v páse a tak spodné bruško vyniklo ešte viac… ešte možno iný model, ale stále musím vyriešiť čo s tým bruchom. Teda okrem chudnutia… 😅

luccija
21. mar 2025

@nikiki29 funkčné tričko väčšej veľkosti🙂pozri pánske na Decathlone bývajú dlhšie tiež take nosím cyklodres čaká, kým schudnem🙂
Alebo z Ca,HM mám bavlnené minišaty do pol stehien len to mi vadí kvôli materiálu radšej mám funkcne

nikiki29
autor
21. mar 2025

@luccija pánske som vôbec neobzerala, dámske mi v Decathlone boli celkom krátke 😏 pôjdem ešte do pánskych pozrieť. A cyklodres u mňa nehrozí tento rok, možno ani o rok 😅

simca06022011
21. mar 2025

Ako na bicykel nemusis riesit.. das si leginy, sportove nohavice = leginove su rozne.. vsak nie priesvitne carachy si oblecies, a klasicke tricko, albo dlhsie do pol zadku a nie saty po kolena. Obtiahnutejsie. Za mna radsej tak ako v nejakej neforemnej panskej haraburde ist niekam, alebo v gatiach, kde budes vyzerat ako chlap a na kilach ti to neuberie.
A halvne, nemysli si ze ked si na seba das vrece volne, bude to vyzerat lepsie, nebude :DDD XL a XXXXL zena nikdy nevyzera lepsie vo volnych vreciach :D
A potom su tricka, ktore maju dole hrubsi lem, a su volnejsie... https://www.bonprix.sk/tricko/p-286867658/91251... alebo nieco taketo https://www.bonprix.sk/2-v-1-tricko-dlhe/p-3938...
A das si to k sportovym leginam v pohode.
A hlavne, predpokladam, ze budes sportovat a pekne za chvilu schudnes 🙂)) tak co si chvilu orbit hlavu z toho, co si niekto v bufete mysli. A by si sa cudovala = nic si nebudu mysliet, pretoze kazdy ma svojich starosti dost.

kp7333
21. mar 2025

@nikiki29 v tchibe mavaju predlzene funcne tricka pre damy

gab1sol
21. mar 2025

@nikiki29 keď mi voľnejšie, dlhšie tričko pri aktivite zavadzia, zapravím si ho do legín, teplákov. Keď si ideme sadnúť na občerstvenie, vykašem ho von a nechám na voľno. 😉

lulamx
21. mar 2025

@nikiki29 nosim necyklisticke oblecenie. napriklad lezecke 3/4 nohavice (ocun). ked je horuco, tak bavlnene siroke nohavice z himalife, cca pod kolena. ked je na dlhe nohavice, tak nosim leginy a suknu na to zvlast. mam rozne dlzky a hrubky, ale tak, aby mali zips na boku. ked sa mi zachytava o sedadlo, kusok zips rozopnem, po zosadnuti dopnem. jednu suknu mam merinovu, tenku, bez zipsu, je relativne kratka, velmi sa nezachytava. celkovo s tym nemam problem, mam damsky bicykel. uz som sla aj v satach do divadla.
mam aj nohavice urcene na horsky bicykel (poc) a tie su super, vpredu su tesne pod koleno, vzadu koncia akurat v ohybe a maju aj vetraky.
tricka nosim tie iste, co aj na lyze a turistiku. merinove. v robote sa prezliekam, mam to v kancli tak sa snazim eliminovat pripadny zapach.

tilly
21. mar 2025

@0silvia0 takéto niečo podobné som mala. Super vec

tilly
21. mar 2025

Ja nosím normálne legíny a dlhšie tričko, mikinu, podľa počasia. Jazdím na dámskom ebiku, tam sa mi ani typické cyklooblecenie nehodí a mám dresov doma tony.

minenkaa
21. mar 2025

Ako na bajk kľudne to čo nosis doma,pohodlne a aby ta nikde netlacilo,veď ideš športovať a nie na prehliadku,pri športe nás byt pohodlne oblečená a nezastavuje sa na občerstvenie ako načo ,však aj tak zatiaľ prejdes max 15 km a keď už dáš aspoň 50km tak potom už myslím,že s oblečením nebude problém

Ako aké občerstvenie ,teda ja som bajkovala 20rokov a jedine keď som šla na celodenný výlet ,sim si zobrala niečo na jedenie

la_dolce_vita
21. mar 2025

Daj si nieco volne, pohodlne, cyklo leginy s vypchavkou kazdopadne a tie cyklo tricka su aj s gumickou dole, cize volne na bruchu, ale najma neries okolie. Hlavne, ze sa hybes!

kat_
21. mar 2025

leginy a volne tricko, ani nemam nejake brucho, ale mne sa cyklodresy sialene nepacia

0silvia0
21. mar 2025

@simsalabim ja to nenosim, ja leginy von nenosim vobec, cize nepotrebujem prekryvat zadok, ale tuto @tilly si to pochvaluje. Tak to uz si musi kadzy vyskusat sam, v com sa citi dobre.

simsalabim
21. mar 2025

@0silvia0 no ono to nie su leginy, je to “sukna s nohavickami”. Kupila som to, lebo ja tiez leginy nemusim a na vic toboz. Ale nakoniec som si ich na bike kupila, lebo sa v tom bicykluje fakt zle.

0silvia0
21. mar 2025

@simsalabim jejdanenky, tak ked niekomu je sukna s nohavickami nepohodlna, moze si kupit samostatnu sportovu suknu, ked zosadne z bajku, moze navliect suknu, aby nevyzerala, citujem autorku: ako hroch v pancuchach.
Chcela som dat len tip, moja kolegyna cyklistka to nosi a jej to je asi pohodlne, ked to nosi. Ked to je niekomu nepohodlne, nech to nenosi.

0silvia0
21. mar 2025

@simsalabim su rozne typy, nielen sukna s nohavickami
https://sukna.sk/cyklisticka-sukna-na-bicykel/

lynda888
21. mar 2025

@nikiki29 ahoj. Bicyklujem vždy v cyklo nohaviciach s tou výplňou - je to praktické a nejak ma nezaujíma, čo si myslí okolie. Keď si ich nedám, akurát trpím, lebo ma boli zadok potom. Na vrch nosím väčšinou tielka od MyProtein, alebo nejaké funkčné tričká z Tchiba a Decathlonu.
Nosím veľkosť 44/46.

simsalabim
21. mar 2025

@0silvia0 ved v pohode 🤷‍♀️ Opisala som svoju skusenost - negativnu - a teba som sa opytala, ci v tom bicyklujes - mozno ty mas lepsiu skusenost. Ak to niekomu usetri peniaze, lebo sa v tom vseobecne zle bicykluje, tak bude dobre. Ale mozno som iba ja taka nemozna 😅 Zas to moc neries….
A pozeram, ze ta cierna, co si dala link, ma vpredu zips. V tejto sa to urcite bude dat - nebude obmedzovat stehna. Ta, co niekto dal vyssie, je ako moja. A teda bez zipsu obnedzuje a taha.

melanta
21. mar 2025

len keď sa môžem vyhnúť pohľadom, radšej sa vyhnem - ver tomu, že ľudia nechodia bicyklovať, aby pozerali po tebe. Mimo toho, píšeš o veľkosti XL. To je veľkosť 42 alebo 44? Aj keby si mala veľkosť 50, nikto po tebe nebude pozerať. Neviem prečo si ľudia s vyššou váhou myslia, že sú stredobod pozornosti. Ako, ak má niekto 180 kíl, tak to sa nedá úplne prehliadnuť. Ale za roky, čo chodím do fitka som tam občas stretla aj takých a ver, že nikto zo štíhlych resp. vyšportovaných im nevenuje pozornosť. A súhlasím so @simca06022011 najhoršie, čo si ľudia s vyššou váhou môžu obliecť je niečo neforemne široké a voľné. To optický akurát tak pridá ďalších 10 kíl. Obleč si, čo sa ti páči a v čom sa budeš cítiť dobre a smelo do pohybu.

zuzanka.zuzu
21. mar 2025

a tie mužské hrochy 50+ s pivným pupkom to vôbec neriešia 🤷😂😂😂 ešte aj žmurkajú po mladých babách a myslia si akí sú alfašportovci

nikiki29
autor
21. mar 2025

@minenkaa no my sa zastavujeme na občerstvenie. Ja neviem jazdiť a nevedieť kam. Vždy máme cieľ, nejaké rekreačné stredisko, vyhliadka, či obľúbené miesto v okolí a to, že viem že ideme tam, ma motivuje ísť aj cez únavu. Viem, že dať si sladkú kofolu v bufete asi nebude každému športovcovi po chuti, ale my ideme s mužom primárne na výlet, bicyklovanie ma má baviť. A mňa to bez toho určeného cieľa nebaví… 🤷🏻‍♀️ preto stojíme na občerstvenie a preto je tam viac ľudí čo sa staticky kochajú výhľadom a pod. A nebudem im predsa kaziť víkend potehotenským bruchom v cyklodrese 😁

nikiki29
autor
21. mar 2025

@melanta to nie je o stredobode pozornosti, ale o komplexoch 😏 a o tom, že ľudia v okolí (aspoň v tom mojom) strašne riešia vzhľad… “bože tá ale pribrala” “videla si, cez tie šaty jej vidno celulitídu” “tá má veľké brucho” a pozri na tú a pozri na hentú atď. a nie je mi to príjemné, aj keď to vtedy nie je na moju adresu.

lulamx
21. mar 2025

@nikiki29 tiez mam velmi rada ciel, ked idem na vylet. s manzelom alebo kamaratkami sa vzdy niekde zastavime. niekedy aj viackrat 🙂

cimage
21. mar 2025

My sme minuly rok zacali s detmi viac bicyklovat a ja som extra neriesila oblecenie. Bolo teplo a mala som saty. Nijak mi nevadili, ani neodfukovali. Ked bolo chladnejsie, tak leginy a tricko. My sme isli takym lazo plazo stylom aby 5r dieta vladalo. Ale 99% ludi co sme stretli, tak mali cyklodresy a cyklokratase. Mladi, stari, chudi, alebo gulatejsi.