icon

Oblečenie otca prváka

30. aug 2023

Ochvilu je tu 1.skolsky.den. Pre prvákov dôležitý. Aj manžel chce ísť. Ale chce ísť v potrhanych kratasoch a vyblednutom tričku. Ja vravím ze sa to nehodí ze sa musi obliecť sviatocnejsie. Tak mi povedal ze je to primitívne a ze sa neoblecie sviatocnejsie ze kašle nato co si o ňom iní rodičia učitelia pomyslia. Je to normálne?

Strana
z7
andreatytler
2. sep 2023

@jana_eyre_2 Musim povedat ze na zaklade tvojho prispevku som sa musela nad tymto svojim postojom dost dlho zamysliet. Mam velmi rada tvoje nazory a vazim si ich. Myslim ze ja to inac vnimam. Vrahovia nie su moralna spodina spolocnosti. Oni su mimo, nie su sucast spolocnosti. Vobec vsetci krimminalnici v mojom ponimani su vycleneny a neberiem ich ako sucast spolocnosti v ktorej zijem. Viem ze medzi nami ziju, ale nezasluzia si aby patrili do spolocnosti a tak ich tam ja v mojej mysli nezaradujem.
Spodina su povalaci a flakaci co su lenivi a radsej pojdu zobrat, alebo sa len tak pretlkat miesto toho aby pracovali. Robia to zo zasady a z pohodlnosti. Ta lenivost k praci sa potom odraza v celom ich pristupe k zivotu. Su lenivi opravit dom v ktorom ziju, su lenivi sa o seba starat. Potom samozrejme su zobraci, ktori sa dostali na dno nie uplne svojim pricinenim, to je ina debata. Hovorim o ludoch co to robia zamerne.
Ked idem do spolocnosti oblecena v roztrhanych satach, vyzeram ako trhan. Tymi satami sa k nim hlasim. Preto vravim ze v momente ked si clovek oblecie von roztrhane sty, stava sa z neho luza. Jasne ze o jeho charaktere nic neviem, ale to ja ako cudzi clovek nemozem vediet. Vsetky informacie o tom cloveku ktore su mne dostupne, su len jeho vyzor a saty. Je uplne prirodzene a normalne ze si urobim o nom mienku na zaklade tych par informacii. Ja verim tomu ze saty robia cloveka. Nie je to povrchne myslenie. Saty su sposob ako ludia prezentuju druhym svoj charakter a nazory. Preto sa pubertaci zacnu obliekat inac a potom ked dospeju sa to zase zmeni a ked clovek zostarne zase prisposobi satnik (ani nie ze prisposobi svojmu veku, ale svojim pocitom).
To nezdrave hodnotenie ludi podla oblecenia nastava vtedy ked sa oblecenie zacne rozdelovat na znackove a neznackove, drahe a lacne, modne a zastarale. To je uplne nespravne.

Strana
z7