Ide o psychické týranie, keď manžel kontroluje žene oblečenie?

9. máj 2025

Je forma týrania ženy keď manžel na ňu tlaci a uráža sa ak si neoblečie to čo chce on …

enmery
9. máj 2025

By som mu povedala, že o tom môže rozhodovať, keď zarobí toľko, koľko ja chcem, aby zarobil💃

bielasovicka
9. máj 2025

Áno je. Určite by mi muž nemohol diktovat co si ja mam obliecť. Ešteže čo 🙄

mane01
9. máj 2025

No vsak nech si to ona nenecha a vybavene. Alebo poslucha ako putka a stazuje sa len tu?

domkakvet
9. máj 2025

Zasa ake oblecenie, ak minisukna, ze jej vydno zadok a vystrih ku tomu az po pupok.

belle_vie
9. máj 2025

Je to manipulatorstvo.

veltraud
9. máj 2025

@domkakvet a? Ma pravo vyjadril svoj nazor, mozno nesuhlas, ale nema preto tlacit a urazat...

rozculena
9. máj 2025

ak sa uráža,tak to nie je žiadne týranie.

viestta
9. máj 2025

Za mna je toto nepripustne, vyjadrit sa moze ale predsa dospelej zene nebude diktovat co si ma obliekat. Co je skolkarka co chce ist v zime v sandalkach do skolky?
Urazanie sa a ticha domacnost je forma vydierania, skryte nasilie, co je tiez v normalnom vztahu nepripustne. Je to aj manipulacia a manipulacia je tiez forma tyrania

sonula
9. máj 2025

Zalezi co robi a v akych pripadoch. Ak sa zena nevie obliect a chodi ako hastros, nie je to tyranie

klarolinne
10. máj 2025

Príliš všeobecná otázka. Záleží podľa mňa od situácie, ak chodí žena ako hastroš na miesto kam sa ro nehodí, tak v pohode je podľa mna upozorniť. Tiež partnerovi poradím, keď je bezradný. Alebo keď muž povie, že oblečieš si tie šaty ktoré som ti kupil (pokial nie sú úplne hrozné), alebo obleč si tie modré, tie ti najviac pristanú. Iné je snažiť sa prinútiť partnerku nosiť mníšky habit, lebo chlap žiarli. Tak má problém jedine on sám so sebou.

jana_eyre_2
10. máj 2025

@klarolinne píše že uráža a tlačí, to nie je že povie svoj názor.. na svoj názor má každý nárok, ale aj žena má nárok obliekať sa ako "hastros" ak chce.. nikto nemá právo ju za to urážať a tlačiť, ani jej manžel..

klarolinne
10. máj 2025

@jana_eyre_2 má nárok sa obliecť ako hastroš ak sa tak dobre cíti. Ale keď ide niekam kde sa to nehodí napr. do divadla, na svadbu, na ples..., tak sa nedivím. Autorka dala veľmi všeobecnú otázku.

motylik2559
10. máj 2025

Nemyslim si,ze zas vsetko je psychicke tyranie...autorka nenapisala ziadne okolnosti k tomu...Po jednej stranke ano, dospela zena si moze obliect co chce..ale autorka nenapisala, co vyjadril dotycny v nesuhlase preco nechce, aby si obliekla to alebo hento...je rozdiel ak sa zduva na normalne oblecenie a je rozdiel ak sa zduva na total vyzyvave oblecenie-je rozdiel ci idu spolu niekam alebo mu to ta dotycna robi naschval...lebo povedzme si narovinu, dnesna moda dokaze byt aj riadne z cesty a ak si dotycna napr. ide dat push-up "ritnate"leginy co zväcsuju zadok a k tomu vyzyvavy top a chce sa ist tak vecer bavit, tak by som sa tomu chlapovi nedivila, lebo jeho zduvanie nemusi byt narcististicke ale ze sa o nu boji, ale to my nevieme...Uz som videla mladu babu, odhadom okolo 20tky v takych leginach telovej farby zaseknute total az do ritnej diery a hore top len cez prsia a vyzerala ako naha. A myslim,ze v dnesnej dobe co vsetko sa deje, nie je ani trochu bezpecne nosit take ani cez den...ale to je moj nazor. Naozaj vela zavisi autorka, za akych okolnosti sa partner zduva, na ake oblecenie on vyjadri nesuhlas, ci sa zduva lebo sa o nu boji, alebo ci sa ona oblieka normalne a sa zduva-tu by to normalne nebolo...ale ak to je opak, ze dotycna sa oblieka priliz vyzyvavo,ze jej vidno do ritnej diery s prepacenim a vrch tiez nema hranice a ide takto vecer sa niekam bez neho bavit a on s tym nesuhlasi, lebo sa o nu boji tak v takom pripade ho chapem...

viestta
10. máj 2025

@klarolinne všeobecná otázka konci tam, kde sa pánko urazí. Tam začína nevhodné spravanie

klarolinne
13. máj 2025

@viestta stojím si za tým, že to napísala veľmi všeobecne a neurčito. A chlap nemá právo byť urazený, keď napríklad ju chce vziať niekam do spoločnosti a ona nahodí leginy alebo tepláky? Ja by som s ňou tiež nešla. Alebo situacia ako píše motýlik vyššie.
Samozrejme ak, je to žiarlivý magor čo jej kecá aj do výberu ponožiek, tak utekať od takého. Niet horšie než chorobný žiarlivec a manipulátor.

enmery
13. máj 2025

@klarolinne Áno, žena, ktorá toto napísala,neprestáva chodiť na plesy, operu, divadlo.Je tam nonstop a preto tu založila túto tému. Aj urážajúci muž je ok. Má právo sa uraziť za legíny na nákup. 🤦‍♀️