Obliekli by ste si toto tričko na Slovensku?
Otázka v texte

@ivka225 nerozumiem. Izrael “demokraciu” ma. A vatsina izraelcanov chce demokraciu vsade na Blizkom Vychode? To sa snazis vysvetlit?
@janage ked vies, ako na to, chod radit Izraelcom, ako bojovat proti teroristom, ktori sa schovavaju za civilnym obyvatelstvom.
@vesimelonimarsista a ty to vysvetli rodinam tych civilistov, ze ich deti zomreli, pretoze sa v ich blizkosti “udajne” schovaval daky bojovnik za slobodu.
Vies, tato formulka “schovavaju sa za civilne obyvatelstvo” je skvele ospravedlnenie akehokolvek utoku. Ako to kedy Izrael dokazal? Inak ako slovami?
@vesimelonimarsista neviem ako na to, ale rozum aj srdce hovorí, že nie je správne trestať nevinných.
Však presne to urobil Hamas. Tiež si myslel, že je OK povrazdit nevinných, aby obránil svoj názor.
To isté ako keď sikanované decko napochoduje do školy, kde ho sikanovali a strieľa hlava nehlava.
Ako niečo také môže niekto schvaľovať?
Máš sa brániť, ale tá obrana má byť primeraná.
@vesimelonimarsista Inak, aj keby sa daky bojovnik schovaval v budove s civilistami, ma pravo Izrael tu budovu vyhodit do vzduchu?
To je akoby ten pan, co na premiera strielal vbehol po utoku do bytovky a schoval sa tam v pivnici. Slovenska policia by o tom vedela a vpalila by na bytovku raketu aby pana zneskodnila. 46 civilistov vratane 19 deti je mrtvych. Ale to je fajn, lebo atentatnik sa schovaval za civilne obyvatelstvo, tak slovenska policia nemala inu moznost.
@freepalestine tak zas to, že hamas má zázemie pri civilných cieľoch myslím dokázané bolo. Viď siete tunelov pod nemocnicami. Napriek tomu si nedokážem ani predstaviť, čo musí prežívať matka, ktorej dieťa v tej nemocnici leží a nemá byť kam prevezene a tak v mene boja proti teroristom ju zasiahnu.
Chyba sa deje na oboch stranách.
Ach Dievcence, dcéru si vždy podporim zastanem dokonca Aj pred vlastnou rodinou čiže ma veľmi mrzi že ma pocit ze chce takto provokovať, pritom vie ze by som jej nikdy nič BEZDÔVODNE nezakázala.. jej kamoska je Palestínčanka v Rakúsku spoznali sa na výmennom pobyte - jej vlastného brata zavraždil Hamas lebo sa nechcel vzdať ženy ktorú mu zakázala jej rodina.. dcéra je veľká feministka, už by chcela voliť a a a. A celé to podporilo ze ju v rodine kvazi naťahujú s covidom s Amerikou s lgbt proste vidím ze je to protest z jej strany .. hovorím jej ze strýco je stary zatrpknutý a ona je mladučká vzdelaná budúcnosť pred sebou ale len sa pousmeje lebo je to len tricko a ja vyvadzam…
@janage lahko sa filozofuje z pohodlia na Slovensku. Ak mas riesenia, ako sa branit teroristom primerane, tak chod radit do Izraela. Myslim, ze by ti boli velmi vdacni.
@freepalestine svojimi pseudoprikladmi ma nepresvedcis. Izrael si bude branit aj nadalej svoju krajinu a ludi pred teroristami najlepsie ako vie.
@freepalestine Ak Izrael zabije 5000 civilistov a oslabi Hamas tak, ze sa Hamas o par rokov pozviech a zautoci znovu, tak tie civilne obete boli zbytocne a Izrael treba brat na zodpovednost. Ak Izrael definitivne zlikviduje Hamas za cenu 10 000 civilnych obeti, tak konal spravne. Jasne, ze idealne by to bolo bez cibilnych obeti, ale vzhladom na taktiku Hamasu to nie je mozne. A mimochodom ak Palestincania volili a tolerovali Hamas, nie su v tom nevinne.
Takže dcéra by bola OK s tým, že Izrael by tú jej kamošku v rámci bola proti Hamasu zabil pri útoku a bola by proste, iba nutná civilná strata? Potom by nosila aké tričko?
To by som sa jej určite opýtala. Lebo zjavne vidí len svoje.
Ak je konkrétne proti Hamasu nech kľudne nosí tričko s nápisom boja proti terorizmu alebo stop Hamasu, stop fašizmu, diktature atď. aj 10 tričiek v rôznych farbách.
Ak dcéru v rodine naťahujú štýlom, že fujfuj USA, hurá Rusko, Covid nebol, vakcíny sú smrť a LGBTI je choroba a ona sa proti tomu búri, tak si vychovala skvelú mladú dámu s vlastným názorom, ktorý sa nebojí pretláčať ani proti väčším a silnejším. A nech nosí, čo chce.
Dcére by som povedala, že je výborne mať vlastný názor.
Ďalej by išiel príbeh o levovi , tigrovi a somarovi o modrej tráve...
Vysvetlila jej, že ľudia veria veciam na základe svojich informácií + že provokácia vedie iba k hádke bez víťazstva, lebo oni ani ona názor nezmenia
Ak chce aby bolo jej názory pocut, nech študuje politológiu a ide do politiky.
Pretože toto narobí viac skody ako úžitku pre ňu .
@janage Gaza ma velkost Bratislavy. Hamas nie je ako IDF, ze kazdy ma clenstvo, nosi uniformu a maju svoje presne zakladne. Preto Izrael moze o komkolvek - hlavne mrtvom - povedat, ze bol “hamas” a nik o tom nebude pochybovat a dokazy ziadat. Velmi vyhodne pre jednu stranu.
Inak vela z tych tunelov v Gaze vystaval Izrael este pred tym, ako Hamas prisiel k moci.
@freepalestine a co brani hamasakom teroristom nosit uniformy s menami a neschovavat sa konecne medzi civilov? Ak tie tunely aj Izraelci postavili, tak pre ich pouzivanie teroristami pre utoky v Izraeli, su bezpecnostnym rizikom a treba ich eliminovat, nemyslíš?
@vesimelonimarsista Gaza nie je samostatny stat a hamas nie je armada. Kto tomu brani aby gaza bola stat? Izrael
O tom to cele je. O okupacii, kradnuti uzemia, apartheide.
@freepalestine klamstva a vyhovorky. Chcu stat? Chcu...tak sa uz teraz mozu zariadit. Nikto im nebrani oznacit sa, aby Izraelci vedeli rozlisit kto je terorista a kto civil. Ale to oni nechcu, lebo zlocincov zivoty civilistov nezaujimaju.
@vesimelonimarsista co je klamstvo?
“ aby Izraelci vedeli rozlisit kto je terorista a kto civil.”
Presne ako pises. Nevedia. Vlastnych rukojemnikov nahych s bielymi vlajkami si zastrelili ked hebrejsky kricali aby na nich idf nestrielali. 🤷🏼♀️
@ivka225 ja som napr nevolila súčasnú vládu, nesúhlasím s tým co robí a hanbím sa ako pes za to ako nás prezentuje vo svete. A takých je nás veľa, ale stále bohuzial menej ako tých x% čo ich volilo. A teraz mi niekto s názorom ako ten tvoj splechne, že ja za to môžem?
Ty myslíš, že v nemecku počas druhej svetovej všetci obyvatelia súhlasili s tým co sa deje židom? Mnohí riskovali život svoj aj svojej rodiny, aby pomohli, a niektorí sa báli nahlast ozvat či riskovať práve preto, aby tu svoju rodinu neohrozili.A hej boli aj takí čo radi využili príležitosť a užívali si novú moc. A myslíš, že kolektívne potrestať všetkých Nemcov bolo OK? Lebo aj to sa po vojne dialo.
Keby sa takáto krivda kolektívneho trestu diala tvojej mame, dieťaťu, tebe tiež by si mykla plecom, však v pohode?
Ak sa trestaju nevinní, niečo je zle.
@freepalestine tak zas tunely by si miestni z pasie nekopali lebo nemajú čo na robote. A určite aj medzi nimi sú podporovatelia Hamasu. Nemusíme byť naivní. Ale sú tam aj tí, čo tam žijú a nemajú na výber. Nemôžu jednoducho povedať, tak pardon páni z Hamasu, pod mojim domom nekopte.
Aj preto nik nemá právo zabíjať rad radom.
Či raziť teórie ako zo stredoveku, že vyzabijame všetkých do nohy, aby sa nemal kto pomstiť.
Ja nesúhlasím so žiadnou agresiou ani kolektívnym trestom.
To čo Hamas urobil je neakceptovateľné. To čo teraz robí Izrael už pre mňa je ale tiež za čiarou.
@janage ono tá špirála nenávisti a násilia je zdá sa, nekonečná. Máloktorý človek dokáže odpustiť, ak sa mu stane čo i len drobná krivda, nieto ešte, ak mu dakto vyvrazdi rodinu a priateľov. Ľudia čo tam žijú, žijú v huckani proti iným národom, nabozenstvam a agresivite už veľmi dlho, tiahne sa to z generácie na generáciu, a súčasný konflikt tomu určite vôbec neprispieva. Každý normálny človek by chcel žiť vo svete, kde neexistuje terorizmus, násilie a právo silnejšieho. Avšak nič z toho nenastane, pokiaľ budú v týchto krajinách teokraticke vlády, ktorým je jedno,koľko ľudí umrie, hlavne, aby boli pri moci a vymyvali ľuďom mozgy. To, čo robí Izrael neschvaľujem, práve naopak. A kolektívna vina takisto je pre mňa niečo, čo do demokratickej spoločnosti nepatrí. Netreba to bagatelizovať, no zároveň nevidím dôvod trestať niekoho za to, čo jeho predkovia urobili pred xy rokmi. Skrátka a dobre, kým sa ľudia, ktorí tam žijú, posunu vo svojej úrovni vedomia, môže ubehnúť aj 100 rokov, a dovtedy tam ľudský život nebude mať cenu. Ani pre teroristov ani pre Izrael
@janage suhlasim s tebou. Hamas siedmeho oktobra 2023 zabil okolo 700 civilistov.
Izraelciod zaciatku 2023 do konca augusta 2023 zabili okolo 200 Palestincanov. Hovorilo sa o nich? Nie.. pretoze sa historia pise od 7.10.2023
Od siedmeho oktobra 2023 zabili izraelci cez 14.500 deti.
@dankabg suhlasim s vatsinou co si napisala. Ale velmi jednosstranne si to podala. Akoby izrael nebol teokraticka vlada.. ved nabozenstvo je pre nich praprosta pricina preco vlastne existuju. Pises tiez, ze co ich predkovia urobili pred xy rokmi.. ak namame brat historiu do uvahy, tak izrael nema ziadne pravo existovat.

@freepalestine Je to to, čo si praje väčšina obyvateľov Izraela. Ale to hamasovským teroristom nevysvetlíš.