Obliekli by ste si toto tričko na Slovensku?
Otázka v texte

@freepalestine prosím ta chod diskutovať vo vlastnej téme, tu ide o MOJU DCERU. Vôbec sa mi nepáči jak podprahovo podsúvaš nepravdivé informácie meníš cisla a fakty príde mi to take slizke že ešte aj diskusiu o 16 ročnom dievčati neváhas využiť… moj manžel len jedine hovori keď rodina podporuje tieto anti izraelské a ani americké názory - a to či vedie s čistým svedomím povedat ktorou krajinou by boli radšej súdený ak by islo o ich spravodlivý proces. A ver mi Ameriku a Izrael si vybrali pred ruskom a krajinami blízkeho východu
@freepalestine s touto hamasackou teroristickou propagandou chod het.
@ autorka :
Tvoju dceru som oddiskutovala tym, ze som ti napisala, ze by som si to tricko isto nedala; ale tvoja dcera nech si ho kludne oblecie.
Tieto cisla som uviedla: “ Hamas siedmeho oktobra 2023 zabil okolo 700 civilistov.
Izraelci od zaciatku 2023 do konca augusta 2023 zabili okolo 200 Palestincanov.
Od siedmeho oktobra 2023 zabili izraelci cez 14.500 deti.”
Tu mas zdroje: https://en.m.wikipedia.org/wiki/2023_Hamas-led_... (prikladam relevantny screenshot o pocte civilnych obeti. Cast z tych civilnych obeti bola zabita IDF ako dosvedcili prezivsi obyvatelia kibutzov)
https://news.un.org/en/story/2023/08/1139922
A tu, zial, musim suhlasit, ze tych 14.500 deti je zle cislo. Podla cnn ich bolo este o tisicku viac. https://edition.cnn.com/2024/06/07/middleeast/u...
Povedz mi este raz ake nepravdy a prekrutene fakty sirim?
@vesimelonimarsista a ty aku propagandu?
Mám takmer rovnaké tričko a v poho ho nosím...
Dokonca som sa vďaka nemu zoznámil s fajn Palestínčanom
Zober noznice a roztrihaj ho ....alebo snad chces aby ho nosila a aby ju vonku niekto dobre napadol? izrael niesu len obranne jednotky ale aj islam a teroristi a podobne...zapalna snura sa v tomto promenadovat povonku nedajboh niekde na akcii ci v krcme
Však na tie rodinné oslavy nech v tom chodí 🙂
Pri tých všetkých mladých, čo nosia Chce Guevaru, či tzv. "arafatky" to bude príjemná zmena
Ja som asi jedina,co napisy na trickach necita. Beriem to ako tricko s obrazkom a ak okolo mna niekto prejde,tak popravde ani neviem,co mal oblecene,nie to este texty citat a zamyslat sa nad nimi.
@janage ešte k tomu, že si nevolila súčasnú koalíciu a preto nemôžeš byť paušálne braná ako jej podporovateľka… V tom máš pravdu, pretože táto koalícia aká je, taká je, ale nejde o teroristickú organizáciu. Ak by ale súčasná koalícia vyhrala voľby s verejne prezentovaným programom, že jej cieľom je totálne zničenie Rakúska, navyše by takto aj konala… Tak v takom prípade by sme všetci boli legitímnymi cieľmi rakúskej odvety
Počuj autorka, veď ak s tým chce len provokovať rodinu, tak naozaj s ňou dohodni, že nech to teda berie len na rodinné stretnutia. Daj jej prečítať túto diskusiu, napríklad viď príspevky od "freepalestina", že keď to bude nosiť po vonku a pôjde okolo partia chlapov s názormi "freepalestine", ktorí budú mať v sebe po tri borovičky každý, možno budú chcieť diskutovať päsťami a to by pre dcéru nemusela byť úplne že príjemná diskusia... Či by ste evtl nemohli dohodnúť takýto kompromis? Že ok k strýkovi na zvýšenie tlaku, ale not ok večer do mesta, resp. ak, tak tričko bude zapnuté pod bundou? Lebo na jednej strane chápem, že je to mladá krv, chce vyjadriť svoj názor, na druhej strane chápem aj tvoj strach o ňu a scenáre v tvojej hlave, čo všetko by sa evtl vonku kvôli blbému tričku mohlo stať...
@ivka225 tak na toto máme diametrálne odlišný názor.
Ja odmietam pausalizovat a hádzať všetkých do jedného vreca.
To akoby si povedala, že zhodiť atomovky na Japonsko bolo OK.
Že genocída je OK.
Ja sa s tým nemôžem stotožniť.. Schvaľovať trestanie
či vraždenie celej skupiny ľudí vratene detí z akéhokoľvek dôvodu, pre mňa nie je a nikdy nebude správne.
Ľudskosť chýba.
@freepalestine Izrael určite má právo existovať, to za akých podmienok vznikol je už druhá vec. Tam nejde len o náboženstvo ale o ich samotný národ, ktorý sa predstavuje ako trpitel Non plus ultra, kvôli holokaustu mal nárok na štát a môže si robiť čo chce, dokonca vyhodiť do vzduchu auto s humanitárnymi pracovníkmi...ja sa vôbec Izraela nezastavam, nesúhlasím s genocídou, ktorá sa tam deje ale zároveň som presvedčená o Tom, že militantné organizácie ako Hamas, Husiovia, Hizballáh atď patria na smetisko dejín a so sebou tam bohužiaľ ťahajú aj obyčajných ľudí, ktorí s nimi nemusia mať nič spoločné
@dankabg mozno mal izraelsky narod kvoli holokaustu narok na stat, no mal si narokovat na uzemie v europe. Co mali s holokaustom spolocne Palestincania?
@esterr_ka ked si vyplachnes usta po zvracani, tak si nahlas precitaj tu vetu, z ktorej ti nevolno prislo: “ Pises tiez, ze co ich predkovia urobili pred xy rokmi.. ak namame brat historiu do uvahy, tak izrael nema ziadne pravo existovat.” idealne este v kontexte, v ktorom bola napisana, a potom sa mi ako rozumny clovek schopny si uznat svoju chybu mozes ospravedlnit.
@freepalestine pravlast Židov je Izrael. Preto logicky vznikol štát tam. A nebola to len ich iniciatíva, VB a Francúzsko stali sa vznikom ich štátu a vtedy sa vôbec neprihliadalo na to, že tam žili aj Palestínčania. Ich záujmy boli nepodstatné. Ostatné okolité štáty Izrael odmietali uznať a niekoľkokrát ho vojenský napadli. Vždy neúspešne. Chyba nastala už pri samotnom vzniku tohto štátu, a nenávisť sa samozrejme prehlbuje až doteraz.
Nedokážem si predstaviť, že v povojnovej Európe, keď sa Churchill musel zmieriť s tým, že polka Európy padla do rúk Stalina, by ešte vytvoril na zelenej lúke ďalší štát...
Tak či onak. Celá táto história je mimoriadne nešťastná.
Autorka -nie, nedala by som si to tricko a ani nedovolila dcere si ho obliect. Chapem mladicke rebelstvo, ale svet sa zmenil- stal sa viac politicky nasilny ako bol v 90tych rokoch. Vtedy, ked si vytiahla taketo tricko, maximalne ta niekto oplul na ulici a tam to aj skoncilo. Ale dnes tu noz-tam palica, maceta, zbran, paste a ako dievca este bonus znasilnenie..- vyber si. A nie, nebudem plakat nad rozbitym mliekom a takato vystrednost mne osobne nestoji za to, aby sa dcere cosi stalo...
@freepalestine Palestíncania nemajú s holokaustom spoločné nič, avšak v očiach mocnosti stali v ich záujmovom rebríčku omnoho nižšie ako Židia.
Dcere som dala prečítať diskusiu, a dohoda je že tricko môže nosiť na rodinne akcie. Veľmi sa potešila názorom a pochvalam ktoré si tu prečítala. Dokonca navrhla že tricko môže byt v mojej skrini 😂
@jockey o Che Guevarovi vacsina mladych ani nevie vlastne vacsina ludi ani nevedela dokym pan Blaha si neurobil portretne zmeny v kancli a nepochvalil sa tym....mat ho na trickach bol styl podobny ako Bob Marley pre rasta reggae ci akych to ludi aj ked ten bol skor znamejsi...ten je i oproti Hitlerovi mensie zlo

@dankabg presne tak, ľahko konflik začať a nie a nie ho skončiť. A to platí pre konflikt ľubovoľný a tiež to, že vždy na začiatku sa to prezentuje ako bleskové riešenie. A sú z toho roky s množstvom obetí