Obuv pre široké nohy s klasickou podrážkou
Ahojte, nema niekto nahodou tip na obuv podobnu barefoot, ktora by mala siroku špičku s dostatkom miesta na prsty ako ma barefoot , ale zaroven ma klasicku podrazku? Skusam prve bf cizmy a ta tenka podrazka mi ozaj nevyhovuje, bolia ma paty a krize, sirka pri prstoch je uzasna, ale ta tenka podrážka je nevyhovujuca...skusam ich nosit aj s vlozkou, ale ta potom ubera miesto a priestor v topanke...mam halluxy, preto zhanam nieco,co nema zuzenu spicku vpredu,lebo mi to tlaci prsty k sebe...
Dakujem za rady 🙂
@yanni fyzioterapeut, neurolog, ortoped, atd. Cvicila som to niekolko mesiacov, bez vyraznejsieho efektu. Ortoped navrhol ako poslednu moznost operacne riesenie, do coho sa mi teda nechce. Teraz som tehotna, nerobim s tym nic, nosim len aktivne vlozky do topanok, s ktorymi to neboli. Po porode skusim znova fyzio ak budem mat cas. A teda hlavne hladam vhodne topanky 😁
@diefca tak to je fakt pecka pocut,ze si aj cvicila s fyzio a otropedmi a nepomohlo...ja mam 32 rokov, este nemam take haluxy,zeby som sla na operaciu, ani nechcem...momentalne niesim na fyzio chrbticu...ale si ma nepotesila,ze cvicenie na haluxy a plochonozie velmi nepomaha...potom co s tym ma clovek robit? 😃
@nikaikadominika nemyslim si, ze nepomaha, len treba cvicit dlho a velmi vela. Ja sa tomu pri malom dietati nemozem venovat tolko, kolko by som chcela. Ale napriklad halux na pravej nohe sa mi podarilo vycvicit pekne, uz je len minimalny. Mne bolo navrhnute operacne riesenie plochonozia kvoli vystrelujucej silnej bolesti do prstov, niekomu to mozno nesposobuje take problemy. Ale neviem si predstavit tu bolest po operacii, radsej si budem nechavat kazdorocne vyrabat vlozky do topanok a neskor cvicit, ked to pojde 🙂 drzim palce
@yanni mozem sa opytat, aku fb stranku myslite? Viete mi dat nazov? Ďakujem
@nikaikadominika
A čo cvičíš s fyzioterapeutom? Ja som kvôli prasknutej platničke komplet cvičila hlboký stabilizačný systém, posilňovala brucho. S tým som sa učila inak dýchať aj inak chodiť. Ja 80% času chodím BF ale tam treba inak došľapovať, ale toto ti vie fyzio skontrolovať. Môj ma nechal chodiť po chodbe hore dole a kukal, ako chodím. Potom som boľa toho cvičila, čo bolo treba, aby som chodila lepšie, plus, všetko mi vysvetľoval. Kolegyňa môjho fyzio cvičí haluxy s pacientmi, takže určite sa s tým cvičiť dá.
@yoxinka super,ze ti tu chodzu v bf fyzio skontroloval...ja zatial cvicim s fyzio core+stabilizaciu hrudnej a krcnej chrbtice...a teraz naposledy mi dali cviky aj na chodidla,lebo mam velmi slabe svaly, fyzio to pomenoval,ze mam chodidla mäkke ako šľahacka 😄 takze posilujem chodidla kazdy den a zacala som.chodit naboso doma...chodzu mi vysvetlovali tiez, ale este na tom len zacinam pracovat...
Verim tomu,ze fyzio pomoze, ze aj ked sa spevni svalstvo nohy, trosku sa zmierni aj halux...vidim vysledky pri cviceni s fyzio, je to fakt efektivne, aj ked je to beh na dlhú trať...
@nikaikadominika
Ja rehabulitujem už tretí rok 😉. Na začiatku 3x týždenne s fyziom. Teraz tak raz za mesiac zbehnem na terapiu, ale cvičím aj 5x týždenne sama, k tomu nejaký bike, plávanie a tak. On ma mega veľa naučil a stav sa mi mega zlepšil. Strávili sme spolu tak veľa času, že je z neho môj super kamoš. Už sa navštevujeme aj s rodinami 🤣🤣🤣. Určite ti fyzioterapia pomôže, len to chce čas, trpezlivosť a vytrvalosť.
@yoxinka ďakujem za povzbudenie 🙂 tesim sa,ze tebe to tak pomohlo, drzim palce dalej 😉
@nikaikadominika Barefoot nejen pro děti - ČR/SR
@galganka ktoré anatomic konkrétne máš? Odkiaľ kupuješ?
@summer23456 plátenky. Biele, čierne a ružové. Ale tie už dožívajú, tie som mala prvé. Z eshopu, tuším Bosonôžka.
@galganka díky 😉