Rady pre elegantné oblečenie do práce
Ahojte kočky potrebovala by som pomoc. Ja som v tomto naozaj mimoň. Po rodičovskej nastupujem do práce - mojej prvej. Je to už zanedlho. Práca v kancli. Pred rodičovskou som chodila ešte do školy. Dnes som otvorila svoj šatník a skutočne som sa zhrozila. Ja nemám čo na seba. Buď sú to vynosene veci ktoré somnou prežili celý rodičák alebo veci ktoré som nosila ešte do školy rozumej pubertálne výstrelky😄 samé krátke baggy gate, crop topy, oversize tričká s nápismi a podobne. Ja mám snáď len jednu košeľu tri obstojne tričká a dvoje slušne nohavice. Viem hrôza nesudte má z duše nenávidím nakupovanie. Potrebujem ísť na nákup a ideálne to vziať jedným vrzom. Poraďte mi prosím nejaké kúsky čo sa aj ľahko kombinujú a vždy to vyzerá dobre a slušne. Kľudne aj topánky. Ja som v tomto hontentot. Najradšej by som stále chodila vo svojich veľkých gatiach a tričkách ale to si nemôžem už dovoliť😄 Ak máte teda typ na dačo elegantné budem vám veľmi vďačná
tesco reserved hm kupis pekne veci či saty košele basic veci....
tesco reserved hm kupis pekne veci či saty košele basic veci....
@edinka126 ďakujem presne Tesco mi napadlo že tam vždy mávali také ženské veci a mňa to tam nikdy nelákalo lebo som sa tak neobliekala ale určite tam zbehnem
Šaty, košele, neviem aká práca ak môžeš tak si kúp dvojo pekných riflí, tričká obyčajne vypasované ak máš postavu, reserved, h&m, new Yorker, Takko, keď vbehnes do veľkeho obchodaku dáš to jedným vrzom za tri hodky máš nakúpené aj dáke boty teraz sú aj zľavy dosť 😉, držím palce
Šaty, košele, neviem aká práca ak môžeš tak si kúp dvojo pekných riflí, tričká obyčajne vypasované ak máš postavu, reserved, h&m, new Yorker, Takko, keď vbehnes do veľkeho obchodaku dáš to jedným vrzom za tri hodky máš nakúpené aj dáke boty teraz sú aj zľavy dosť 😉, držím palce
@zuzubb007 ďakujem. A 3h. Ani nedúfam. Toľko kupujem len nohavice kým mi sadnú. Ale už som zmierená s tým jeden deň tomu obetovať
ja odporucam lindex, lebo ano v tescu a hm nakupis ale pozri sa na tie veci po 10 praniach... lindexacke drzia ako nove a su iba trosku drahsie. trebalo by popis firmy/oddelenia, lebo su rozne kancle. v kancli na IT sedia ludia v sortkach, v kancli na pravnom v bluzkach a oblekoch 🙂 a na elegantne office veci odporucam mango, hlavne na saka a slusne gate. na topanky by som sla CCC.
takko a newyorker nai nahodou😵
tak napr. ja osobne by som si elegantné veci z týchto vymenovaných obchodov nevybrala ani náhodou
skúsila by som orsay alebo lindex z tých lacných, alebo promod, alebo mango
alebo zara s tých nie takých úplne lacných ...
veľmi dobré veci vieš kúpiť na internete - ja napr. drvivú väčšinu vecí kupujem tam - ale to musíš byť nastavená na to, že ti sadne 1 zo 4 - a že ten zvyšok musíš posielať s5 ...
odkiaľ si?
ja väčšinou nakupujem cez e-shop: reserved, mohito
Hlavne vyhoď tie vyťahané veci a pubertálne výstrelky, ktoré už nosiť nebudeš. V prvom rade potrebuješ prázdne miesto v skrini, až potom sa vyber do obchodu.
Ja by som na tvojom mieste išla osobne, nie cez eshop. Potrebuješ si vyskúšať veľkosť, aj materiál, aj to, ako sa v tom budeš cítiť.
Ja si napríklad do kancelárie kľudne kúpim hocičo z Tom Tailor. Aj po xy praniach to dobre drží a je to taká nenápadná klasika, čo vyzerá dobre.
Ak nevieš, čo s čím kombinovať, kupuj radšej jednofarebné bez vzorov. Prípadne len jeden kus vzorované a ostatné k tomu dokombinovať jednofarebné o tón svetlejšie alebo tmavšie.
Alebo si hoď do googlu "kapsulový šatník do kancelárie" a čítaj články a inšpiruj sa.
ja by som zvolila klasiku - nohavice, jedny čierne, nejaké farebné, videla som po obchodoch aj také čo boli pološportové ale dali sa využiť aj k blúzke, biele, šedé, čierne tričko bez potlače a neutrálne sačko - čierne, biele, prípadne ružové, modré, to môžeš kombinovať do aleluja, oživiť pekným opaskom a hotovo. Moderné sú aj overaly, tam nič kombinovať nemusíš, hodíš jeden kus na seba a ideš. Topánky záleží či si zvyknutá na opätky, pozrela by som Deichman, prípadne stránku eobuv. Na oblečko Gate, Tesco, Bonprix.
Zalezi od toho, o aku kancelarsku pracu sa jedna. Lebo nie kazda praca vyzaduje trebars striktny dress code do kancelarie, niekto mozes chodit v rifliach a inde nie. Zaklad su nejake slusne nohavice, topov (nemusia byt kosele alebo bluzky, ak to nenosis) par sak, na zimu kabat, nie zimna sportova bunda. A hlavne veci, ktore su spolu kombinovatelne. Za mna su saty najlepsi kusok na oblecenie, lebo zoberies a ides. V lete nosim ja osobne iba saty. A este su dobre overaly, len zas iba take, co si vies sama obliect aj vyzliect.
Pracujem v kancelarii, kde sice nemam striktny dress code, ale mam doporucene oblecenie, co mozem a co nie. Na svojej pozicii napriklad nemozem nosit rifle ani sportove tenisky do prace. Moja kolega napriklad chodi v leginach ako do posilky, proste nieco otrasne do kancelarie nevhodne, ale nestretava ziadnych klientov, sedi zavreta cely den u seba.
Ja by som na začiatok ten nákupný ošiaľ nepreháňala a po rozkukaní sa vo firme potom prípadne nejaké kúsky dokúpila. Aby si si možno zbytočne nekupovala nejaké kostýmy a tak. Ak nemáš vôbec predstavu ako chodia oblečené ostatné ženy na tvojej pozícii, tak by som volila na začiatok niečo neutrálne, nohavice, sukňu, k tomu nejaký top, elegantné tričko bez nejakých veľkých nápisov a v normálnej dĺžke, do kanclu kludne aj elegantne tmave jednoduche rifle, k tomu bluzku/top a nejake športove sako navrch alebo kardigán. Ak si šatová, tak by som volila nejake jednoduché púzdrové šaty, nevzorované. Topánky klasika, jednoduché lodičky nič extravagantne, kludne aj balerinky k tym rifliam či nejake mokasíny. Ak máš normálnu postavu, v obchodoch určite nájdeš dostatok vhodných kúskov. Odporúčam osobne ísť poskúšať a pokombinovať. Neviem odkiaľ si a aké máš možností nakupovania ale napríklad v Peek&Clopenburg v BA nájdeš kopu značiek v rámci ktorých si to vieš pekne nakombinovať. Ak iné obchody tak potom Lindex, Reserved, S-Oliver a Tesco. Na topánky asi CCC. Závisí aj na tom koľko máš na to vyčlenený budget ale teraz sú všade zľavy, dá sa dobre nakúpiť.

Ešte dodám že keď som bola v obchodoch naposledy (dávno) boli tam všade samé pokreslene krátke široké teen veci tak kľudne dajte aj typ na konkrétne obchody.