icon

Šaty na venček pre modernú mamu

23. sep 2025

Možno ma vysmejete a možno mi poradíte. Šaty na venček pre 41 ročnú, vyzerám mladšie, preto žiadne babkovské šaty či kostýmy nechcem. Niečo v modrej farbe, nad kolená, krátky rukáv alebo bez. Tieto dvoje sú podľa vás vhodné, alebo ani nie?

Šaty na venček pre modernú mamuŠaty na venček pre modernú mamu
autor
23. sep 2025
@barborka2_2

Za mna tiež nie. Moja mama mala obtiahnuté midi s volanom cez ruku a čierne lodičky. Nič zložité a vyzerala super.

@barborka2_2 obtiahnutým na zadku som sa chcela schválne vyhnúť. A nie, nie je to preto, ze by som mala veľkú riť. Práveže to mi príde trošku nevhodné, aby bol vidieť obrys celého tela 🤷🏼‍♀️ a nepíste o velkom výstrihu (na foto), uz som písala,ze by sa to dalo upraviť, už som si to tak upravovala.

anonym_497d19
23. sep 2025

https://www.nextdirect.com/sk/sk/style/su605079...
Je aj strih pre nizku postavu
Ja by som sla do tohto.. nie je to ala disco ale ani pohreb. Aj trochu elegantne aj trochu sexi aj ukazu aj skryju

autor
23. sep 2025
@anonym_497d19

https://www.nextdirect.com/sk/sk/style/su605079...
Je aj strih pre nizku postavu
Ja by som sla do tohto.. nie je to ala disco ale ani pohreb. Aj trochu elegantne aj trochu sexi aj ukazu aj skryju

@anonym_497d19 uz som si vybrala, čipkovaný vrch so sukňou do A, tesne nad koleno, niečo podobné ako na prvej foto, čo tu pridala jedna prispievateľka.
Nechcela som celé obtiahnuté a dĺžka pod kolená u mňa nehrozí. Nesedí to na mne dobre.

koniarova
23. sep 2025

Mne sa páčia takéto.

autor
23. sep 2025
@koniarova

Mne sa páčia takéto.

@koniarova tie prvé sú celkom fajn, aj keď farbu si predstavujem takú peknú modrú

lucik194
23. sep 2025
@anonym_autor

@dadis a aké šaty si budeš dávať? Priblizne?

@anonym_autor mala som na venceku tmavomodre kokteilky nad kolena, okolo krku volne, poodhalene ranena. u nas nebol dres kod pre rodicov… a ani pre teens.

anonym_66bed6
23. sep 2025

41 ročnej sa nehodia tieto šaty, skús siahnuť skôr po nejakých dlhších a menej vyzývavých.

margotka17
23. sep 2025

@anonym_autor a niečo také?

anonym_eaa52e
23. sep 2025

U syna jedna mamička mala saty, že vystrih po pupok, vlastne od pása dva pásy latky za krkom uviazane a dole od pása rozparok. Ma umelé prsia, pery,nechty, vlasy, mihalnice. Vyzerala ako z bordelu. A čo čert nechcel, tak jej vyskočil prsnik pri tanci v kruhu s ostatnými. No komédia.
Autorka, obleč sa hlavne primerane a vkusne. Aby si nevyzerala smiešne pri tých mladých slečnách. 😉

autor
24. sep 2025
@margotka17

@anonym_autor a niečo také?

@margotka17 pekné, ale podla mňa bežné. Nie na takú slávnosť.

mirkam3
24. sep 2025

@anonym_autor prepáč ak budem priama - toto nevyzera síce babkovsky, ale zato skôr “lacno” nez moderne. Predstavujem si v tom babu s dlhými spicatymi gelivymi nechtami a v sandáloch s vysokým opätkom a platformou. Ja nemám ešte 40, nosím myslím si že šik veci/strihy (fakt baby tesne po 40 v tvojom okoli chodia v babkovskom? to odkial si?) a na spoločenskú akciu by som skôr volila niečo taketo (a to mám 165 cm):

mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
Autor odpoveď zmazal
mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
24. sep 2025
mirkam3
24. sep 2025

Ešte som zabudla dodať (a už končím ;)) - dĺžku si samozrejme vies pri všetkých vyššie upraviť po kolena, ak na tom teda trváš. Aj keď si myslím, že v dobrom midi strihu a s vhodnými doplnkami vie žena vyzerať omnoho viac rafinovane, nez v prvoplánovom mini/krátkom. Postavu na vsetky predpokladam máš, keď zvažuješ kombo krátke+výstrih+flitre…

smilingwoman
24. sep 2025
@anonym_autor

@margotka17 pekné, ale podla mňa bežné. Nie na takú slávnosť.

@anonym_autor ak chceš nad kolená aj mne sa sa zdajú fajn tie co aj tebe, tuším tie tretie ze nad kolená v predu a v z zadu predĺžené. Mne by sa nehodili, ale o tom to je, že každému niečo iné pristane a sa paci.

autor
24. sep 2025
@mirkam3

@anonym_autor prepáč ak budem priama - toto nevyzera síce babkovsky, ale zato skôr “lacno” nez moderne. Predstavujem si v tom babu s dlhými spicatymi gelivymi nechtami a v sandáloch s vysokým opätkom a platformou. Ja nemám ešte 40, nosím myslím si že šik veci/strihy (fakt baby tesne po 40 v tvojom okoli chodia v babkovskom? to odkial si?) a na spoločenskú akciu by som skôr volila niečo taketo (a to mám 165 cm):

@mirkam3 zabudnime na fotky, ktoré som pridala, dokolecka píšem, že som našla niečo v štýle, ako pridala prvá pani, tie sa mi páčia. Z týchto tebou pridaných ani jedny, absolútne ma nezaujali. Bežne nosím v lete šaty, a pekné. Tieto mi prídu obyčajné, samozrejme dĺžka na mňa otrasná a aj strih nič moc. A presne toto je pre mňa babkovský štýl 🤷🏼‍♀️ a akoby vo vreci, neforemné.

autor
24. sep 2025
@smilingwoman

@anonym_autor ak chceš nad kolená aj mne sa sa zdajú fajn tie co aj tebe, tuším tie tretie ze nad kolená v predu a v z zadu predĺžené. Mne by sa nehodili, ale o tom to je, že každému niečo iné pristane a sa paci.

@smilingwoman no do prvých pôjdem približne, nechcem vpredu kratšie, skôr rovnaká dĺžka, ale taký typ sa mi páči

memma
24. sep 2025
@anonym_autor

@lenuska999 uz som to tu písala, že také cca ako pridala jedna pani, ale nad kolená. Nie každému svedcia midi, a dlhé sa tiež na venćek nehodia

@anonym_autor moja staršia dcéra mala vencek pred 2 rokmi a väčšina mamičiek mala dlhé saty aj niektoré dievčatá. Tie šaty co si pridala by si mohla obliect tvoja dcéra

anonym_24a520
24. sep 2025

Daj si leginy. V tej teme nam modne expertky tvrdili ze leginy sa kludne mozu nosit vsade a v roku 2025 predsa nebudeme riesit co je vhodne a co nie. Hlavne pohodlne ✌️✌️✌️✌️
Btw keby sa babky obliekali ako poslala mirka bola by radost sa pozerat. Ale ty vyzeras ako ina cenova.

autor
24. sep 2025
@anonym_24a520

Daj si leginy. V tej teme nam modne expertky tvrdili ze leginy sa kludne mozu nosit vsade a v roku 2025 predsa nebudeme riesit co je vhodne a co nie. Hlavne pohodlne ✌️✌️✌️✌️
Btw keby sa babky obliekali ako poslala mirka bola by radost sa pozerat. Ale ty vyzeras ako ina cenova.

@anonym_24a520 haha, vtipné.
U nas nosia babky-panie dôchodkyne na akcie taký neforemný typ šiat 🤷🏼‍♀️
Je od teba hlúpe a primitívne hodnotiť ako vyzerám, keď ma vôbec nepoznáš.

autor
24. sep 2025
@memma

@anonym_autor moja staršia dcéra mala vencek pred 2 rokmi a väčšina mamičiek mala dlhé saty aj niektoré dievčatá. Tie šaty co si pridala by si mohla obliect tvoja dcéra

@memma kľudne by som si dala aj dlhé, ale na venček sa údajne také nenosia 🤷🏼‍♀️

anonym_24a520
24. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_24a520 haha, vtipné.
U nas nosia babky-panie dôchodkyne na akcie taký neforemný typ šiat 🤷🏼‍♀️
Je od teba hlúpe a primitívne hodnotiť ako vyzerám, keď ma vôbec nepoznáš.

@anonym_autor asi tak primitvne ako tvoja otazka. Nevieme ako vyzeras ale mame vybrat saty ktore budu na tebe dobre. Mozno si sama uplne mimo a v satach nad kolena budes posobit jak stara koza co sa chce vyrovnat mladym babam.

anonym_2d2b3b
24. sep 2025

Vencek nie je ziadna velka slavnost na prehnane roby a podla toho sa treba obliect. Ziadne flitre Ti netreba, treba Ti decentne saty, aby mali smrnc. Par takych tu baby dali. Mozu byt aj nad kolena max 2 cm, mne tiez sedia take lepsie. Ale fakt sa napasovat do dievcenskych siat? Mozes mat aj s kruhovou suknou, ale iny materiak a ubrat z precackania. Treba ist za elegantnu, nie za zenu, co nevie, co sa k veku hodi.

autor
24. sep 2025
@anonym_2d2b3b

Vencek nie je ziadna velka slavnost na prehnane roby a podla toho sa treba obliect. Ziadne flitre Ti netreba, treba Ti decentne saty, aby mali smrnc. Par takych tu baby dali. Mozu byt aj nad kolena max 2 cm, mne tiez sedia take lepsie. Ale fakt sa napasovat do dievcenskych siat? Mozes mat aj s kruhovou suknou, ale iny materiak a ubrat z precackania. Treba ist za elegantnu, nie za zenu, co nevie, co sa k veku hodi.

@anonym_2d2b3b keby si čítala všetko, vedela by si, ze som si vybrala a dala poradiť 🤷🏼‍♀️

autor
24. sep 2025
@anonym_24a520

@anonym_autor asi tak primitvne ako tvoja otazka. Nevieme ako vyzeras ale mame vybrat saty ktore budu na tebe dobre. Mozno si sama uplne mimo a v satach nad kolena budes posobit jak stara koza co sa chce vyrovnat mladym babam.

@anonym_24a520 ja som sa nepýtala, ktoré saty budú na mne dobre. Nauč sa čítať namiesto hlúpych komentov. Bla bla