Skúsenosti s merino tričkom Značky Zajo
Uvažujem nad kúpou tričká s dlhým rukávom... Máte ho niekto? Nosíte napr aj do kancelárie (nevyžaduje sa dress kód) alebo len na šport? Na kolkatke ho periete? Nezmolkuje sa? Pozerám tričko s prímesou nylonu alebo bambusu... A akú máte veľkosť? Ja mám 170 CM, 62 kg... Je to dosť vysoká cena na moje pomery, preto zháňam recenzie...
@anonym_autor ahoj, my máme všetci tie s bambusom a neškriabu nás. Ja mám dokonca tri v rôznych farbách, lebo som zimomravá a dobre hrejú. Posledne som si kúpila v béžovej farbe, plánujem ho v zime nosiť do práce pod košele. Inak samostatne ich do práce nenosím, jedine ako spodnú vrstvu. Periem ich na 30 stupňoch, ideálne program na vlnu. Raz som oprala na vyššej teplote a zrazilo sa. Žmolky neregistrujem, ale uvidím, na tomto svetlom béžovom ich možno bude viac vidno. Kupujem vo veľkosti, aké bežne nosíme aj od iných značiek. Ja som veľmi spokojná. Tie s nylonom máme s krátkym rukávom, sú výrazne tenšie. Nosíme najmä na turistiku a voľný čas.
jaj, a zabudla som: tie s nylonom sú drsnejšie, niekoho môžu škriabať, nám to nevadí.
máme trička od nich a nosím ich neskutočne rada
najradšej mám s tým predlženým rukavom na prsty
máme od tričiek s krátkym cez dlhym až po bundy , krásne sa to dá vrstviť
periem to na ručnom programe , a zimné bundy maju božské tenké ale hrejivé ...
velkostne kupujem ako iné značky ,sedia mi, páči sa mi že maju trochu užší strih aj
Manžel ich má 5 tých s bambusom a nosí ich každý deň od októbra do apríla. Prať ich veľa netreba, lebo vlna je antibakteriálna, tak nejako nepáchnu. Tie bambusové sú teplé a neškrábu. Nosíme ich aj do kancelárie. Robíme v IT, takže žiadny dress code nemáme.
Inak raz za 2-3 mesiace mávajú zľavy na všetko. My sme ich kúpili teraz v júni v 29% zľave, lebo zajo mal 29 rokov. Predtým mali zľavu v apríli na deň zeme. Zverejňujú to na Facebooku.
A mám 178 cm, normálnu váhu (mimo tehotenstva) okolo 65 kg a nosím ich M. Majú dlhšie strihy, preto ich nosím rada, že sú mi dosť dlhé.
@anonym_autor Pozri si cesku znacku Lasting. Maju aj 100% merino tricka a s roznou gramazou - tensie az vyslovene hrube. Narozdiel od Zaja, ktore ma hrubsie tkane vlakno, tieto ceske tricka vobec neskriabu kvoli jemne tkanemu vlaknu.. Ak chces investovat, odporucam urcite Lasting.
kupila som panske od frogywear, je jemne, 100% merino, ale zatial este nie je vyskusane.
ale co mozem urcite odporucit je od nikaintima, tie vyskusane uz boli a spokojnost, su bambusove, alebo bambus bavlna, jemnucke, paradne.
Decka maju s krátkym rukavom a ok.. predtym mali froggywear a aj ja este mam, drzia roky pri spravnej starostlivosti a od nich mame vyskusane aj ine veci, doplnky roznej hrubky a vsetko super
máme trička od nich a nosím ich neskutočne rada
najradšej mám s tým predlženým rukavom na prsty
máme od tričiek s krátkym cez dlhym až po bundy , krásne sa to dá vrstviť
periem to na ručnom programe , a zimné bundy maju božské tenké ale hrejivé ...
velkostne kupujem ako iné značky ,sedia mi, páči sa mi že maju trochu užší strih aj
@sara07 a všetky bundy majú ten zips naopak?
Manžel ich má 5 tých s bambusom a nosí ich každý deň od októbra do apríla. Prať ich veľa netreba, lebo vlna je antibakteriálna, tak nejako nepáchnu. Tie bambusové sú teplé a neškrábu. Nosíme ich aj do kancelárie. Robíme v IT, takže žiadny dress code nemáme.
Inak raz za 2-3 mesiace mávajú zľavy na všetko. My sme ich kúpili teraz v júni v 29% zľave, lebo zajo mal 29 rokov. Predtým mali zľavu v apríli na deň zeme. Zverejňujú to na Facebooku.
A mám 178 cm, normálnu váhu (mimo tehotenstva) okolo 65 kg a nosím ich M. Majú dlhšie strihy, preto ich nosím rada, že sú mi dosť dlhé.
@smajliica no bola som dnes na Štrbskom plese, tam majú predajňu. Takmer čisté Merino nebolo moc príjemné, tie s bambusom áno. Chcela som ho vdyat, aké nakoniec že sa váš ešte opýtam, či sa fakt nezmolkaveju. Bolo to 59% Merino a 50% bambus. Bolo veľmi príjemné,teplé...len dúfam že nebude napr od ruksaku,kabelky sa zmolkaviet?
Baby a nezmolkaveju sa to moc? Nechem dať za tričko toľké peniaze a nakoniec aby bolo po pár pouzitiach nenositelne medzi ľudí. Chcela by som ho nosiť ako spodnú vrstvu do práce, na to sveter, takže fakt aby sa nezmolkavelo ak v práci ostanem iba v tričku...
Lebo raz som mala bambusové tričko a zmolkavelo sa pod kabelkou...
@anonym_autor
Ja mám tričko Nora/Merino, bambus, nosím ho málo, len v zime na turistiku. Ale toto tričko je vyslovene športové, nehodí sa do práce . Podľa mňa pri častom nosení žmolky budú, kúp si tmavé.
@anonym_autor uprimne to ani neviem, mne takto vyhovuju zipsy ako je na zajo,
pripadne maju predajnu štrbské pleso hned pri zubačke ako vystupiš , tak odskušaš uvidíš
@sara07 dnes som tam bola a skúšala... Aj v recenziách pisu, že zips je akoby na opačnej strane... Normálne som to nevedela odopnut🤣
@sara07 dnes som tam bola a skúšala... Aj v recenziách pisu, že zips je akoby na opačnej strane... Normálne som to nevedela odopnut🤣
@anonym_autor 😂😂 aha , tak to ja som mimo, ale môže byt, ja som nasilu prerobený lavak v škôlke takže ako ... mám dve bundy na zips ale nikdy som to neriešila nejak ... recenzie som nejak nečítala lebo kupujeme pravidelne zatial sme nejak problém nemali a nosíme to dost čiže nemôže človek očakavat že po rokoch to bude ako nové
@anonym_autor 😂😂 aha , tak to ja som mimo, ale môže byt, ja som nasilu prerobený lavak v škôlke takže ako ... mám dve bundy na zips ale nikdy som to neriešila nejak ... recenzie som nejak nečítala lebo kupujeme pravidelne zatial sme nejak problém nemali a nosíme to dost čiže nemôže človek očakavat že po rokoch to bude ako nové
@sara07 no skús si porovnať s ostatnými značkami ak máš doma. Možno to to nevadí, keď si ľavák .. 🤣 ja som bola v kabínke tiež ako lava, najskôr som to nevedela zapnúť a potom odopnut, už som myslela, že to budem musieť vyvliecť cez hlavu alebo nohy🤣
@sara07 ináč máš aj nejakú prechodnú dlhšiu bundu/parku od nich? Treba mi tiež kúpiť...
@anonym_autor zips pre zenu a pre muza je na odlisnych stranach. Nebude to tymto, ze si to nevedela zapnut? Lebo niektore firmy to dodrziavaju, inym je to jedno a zapinanie maju muzske aj zenske na rovnakej strane.
@anonym_autor zips pre zenu a pre muza je na odlisnych stranach. Nebude to tymto, ze si to nevedela zapnut? Lebo niektore firmy to dodrziavaju, inym je to jedno a zapinanie maju muzske aj zenske na rovnakej strane.
@muchotrafka298 bola to dámska a zips naopak... Aj na eshope je veľa recenzií, že to je opačne...
@muchotrafka298 bola to dámska a zips naopak... Aj na eshope je veľa recenzií, že to je opačne...
@anonym_autor ak Ti to prekaza, tak si to nekup. Lebo budes mat furt na to nervy, to Ti pisem z vlastnej skusenosti. V dnesnej dobe mas na velky vyber znaciek outdooroveho oblecenia.
Ja nenosím kabelku tak neviem 😅 trochu žmolkavé sú, ale zasa to nie je strašné. Môžem to odfotiť a poslať do sz.
@anonym_autor nie, nezmolkaveju pri bežnom nosení. Ale ak ideš na turistiku a na chrbte batoh, áno, trochu hej. Ja za seba..Merino od ZAJO je topka. Mám 4 farby s dlhým rukávom,ktoré striedam a nosím denne. Či ako normálne tričká alebo v zime pod sveter. Neskriabu, zahrejú. máme od nich aj veľa búnd, dokopy asi cca 12, od tenkých až po zimné, ktoré mám v 2 farbách a už v živote si inú nekúpim. Počkaj na výpredaj, kúp lacnejšie a skús s 1 kusom. Ja mám 176 cm a 63 kg a bundy mám veľkosť S, aj legíny, tričká a mikiny M, tie nemám rada až tak napratane. Zipsy mi nevadia, zvykneš si rýchlo.
@anonym_autor ak Ti to prekaza, tak si to nekup. Lebo budes mat furt na to nervy, to Ti pisem z vlastnej skusenosti. V dnesnej dobe mas na velky vyber znaciek outdooroveho oblecenia.
@muchotrafka298 škoda no, lebo tá parka bola fakt lahučká, príjemná, aj mi dobre sedela,aj cena bola dobrá... Pozriem ešte v sportissime, lebo na každý pád mi treba jesenný kabát... Čakám na nový tovar v sportissime. Ja som minimalistka, ja som mala jeden softshellovy kabát snáď 6 rokov, ale už bol fakt nevhodný medzi ľudí... Ja keď sa v niečom cítim dobre, nosím to nonstop.
@anonym_autor nie, nezmolkaveju pri bežnom nosení. Ale ak ideš na turistiku a na chrbte batoh, áno, trochu hej. Ja za seba..Merino od ZAJO je topka. Mám 4 farby s dlhým rukávom,ktoré striedam a nosím denne. Či ako normálne tričká alebo v zime pod sveter. Neskriabu, zahrejú. máme od nich aj veľa búnd, dokopy asi cca 12, od tenkých až po zimné, ktoré mám v 2 farbách a už v živote si inú nekúpim. Počkaj na výpredaj, kúp lacnejšie a skús s 1 kusom. Ja mám 176 cm a 63 kg a bundy mám veľkosť S, aj legíny, tričká a mikiny M, tie nemám rada až tak napratane. Zipsy mi nevadia, zvykneš si rýchlo.
@avanka tiež nosis aj do práce? No skúšala som M a L. Mam 170 CM a 62 kg, lepšie sa mi zdalo to L. Nebolo mi tsk tesne na bruchu, lebo ja mám postavu ako pavúk... 🤣🤣
Mna tiez skriabu. V kancli by som v nom zhorela.
Mna tiez skriabu. V kancli by som v nom zhorela.
@natalka13 že by ti v ňom bolo teplo?

Ja som mala tricko s kratkym rukavom a dala som ho prec z dovodu, ze mna ich merino skriabe. To su vyslovene sportove tricka za mna, do prace by som to nenosila. Mne sa zdalo, ze tricka maju mensie velkostne.