Šperky zo záložne
Ahojte, moja mamina miluje staré veci takže do záložne sme bežne chodili kupovať hocijaké vázičky, poháre atd. Mňa nedávno zaujal prsteň práve vo výklade záložne, vravela som o tom kamoške, že asi sa poň zastavím, nevadí mi, že je použitý, no ona ostala úplne v šoku, ako by som niečo také mohla nosiť, vraj si tie veci podľa nej nesú zlú energiu, nositeľ ich tam dal lebo mal zlú situáciu v živote a odzrkadlí sa to aj v mojom živote. Hneď som ju zrušila, že veci majú len takú moc akú im my dáme, no neskôr som nad tým začala premýšľať, kúpili by ste si taký prsteň, či radšej nie? Dakujem, krásny víkend !
Kupila … okrem toho, ze neverim na zlu energiu, dalsia vec … ludia davaju do zalozne veci aj z inych dovodov - nieco sa im nepaci (nejaky sperk) a miesto davat ho na bazar alebo predat ako zlomkove zlato, ho daju do zalozne … Mam sperk zo zalozne uz velmi dlho a striedaju sa obdobia lepsie, fantasticke, horsie aj nudne … vsetko je o tvojej hlave
Co potom sekace, antikvariaty, blsie trhy a pod.? Veci nemaju energiu, a ked, tak nech laskavo preberu tu moju pozitivnu, ked si ich uz kupim 😅😅😅
Ja mám takmer všetky zlaté šperky zo záložne a teda nemôžem sa sťažovať že by som mala zlý alebo ťažký život 🙂
V zivote by som "zle energie" neriesila. Je to len vec.
A ked ho tam dal niekto ako dedictsvo po dobrej babicke, len on potrebuje peniaze, nie sperk na policke, tak co?
Bude nosit pre zmenu stastie?
Vec je vec. Prinesie ti len tolko smoly, kolko by si mala i bez nej. A tolko stastia, co by si mala i bez nej.
Ide o to, na co sa viac sustredis.
Ked na pekne veci, kazda ma hned vyssiu vahu a mas pocit, ze mas pekny zivot.
Ked na zle, mas pocit, ze sa ti nic ine ako zle nedeje. Lebo vsetko to dobre medzitym vytesnujes ako nedostacujuce, aby ta to potesilo.
Mňa by skôr trápilo, že veľa krát sú tam kradnuté veci
My sme si už pár krát kúpili veci zo záložne ako pc ci ps4 aj hry naň ale zlaté ci iné šperky nie .Tiež mi príde proti srsti po inom nosiť tiež sa bojím ze to len smolu donesie do života
kupujem a na hluposti neverím
Je 21. storočie. Veci majú len takú moc, akú im sama pripíšeš. Bežne v záložniach nekupujem, ale v sekáčoch, antikvariátoch a starožitníctvach áno. Tam tie veci nenesú žiadnu energiu, iba v záložniach? 🤔 Ak sa Ti ten prsteň páči, kúp si ho. A ak Ťa aj v modernom svete pokúšajú poverové predstavy, namoč ho na noc do vody, prežehnaj sa, prepľuj na tri strany, vydym ho bielou šalviou a ver, že si z neho odňala všetky zlé sily...
Mám taký na ruku a nepociťujem zlú energiu ani to, že by sa mi nedarilo🙂
Bolo by mi ukradnuté, čo si kamoška myslí. Kúp si ho a urob si radosť.
Ak bola osoba v zlej situácii a dala šperk do záložne,tak jej peniaze za predaj pomohli zlú situáciu vyriešiť alebo zlepšiť. Čiže prsteň má dobrú energiu.😉 Každý si to otočí a vysvetlí ako mu vyhovuje.Ja osobne tiež na tieto energie neverím V živote človeka sa dobré,horšie a zlé obdobia v určitých časových intervaloch opakujú.Vobec by som si to nespájala s kúpou veci z druhej ruky.
Áno, keď by sa mi niečo páčilo kúpila by som.Ja tam občas natrafim na krásne sklo, kúpila som krásnu retiazku a nič z toho mi neprinieslo nešťastie.To sú povery.
Veci zo sekaca staci oprat šperky poriadne vyumyvat a je to....alebo dat profi vycistit..
Ani zlaty prsten z obchodu nemusi byt z “noveho” zlata ale z nejakeho šperku s príbehom. Mne by napriklad vadilo to, ze ho niekto nosil. Urcite si ho daj potom niekde poriadne vycistit.
Veci v záložní sa zbierajú a dávajú sa čistiť a skontrolovať ci bolo dobre ocenené. Poprípade sa upravia doplní sa niečo keď chyba.. kamarátka robí v záložní a minule mi o tom hovorila. Šperky nosi kade kto. Aj ja som raz dávala prsteň, predala som ho, lebo sa mi nepáčil, načo som ho mala mat doma. A v záložní som dostala viac peňazí ako by som ho dala do zlatníctva.
Ja len za seba poviem, že nie. Ja všeobecné nosím len zlato, ktoré bolo výlučne od začiatku len moje. Moja svokra mala 3 synov, jedného dňa mi darovala krabičku s rodinným zlatom. Je tam aj zlato ešte po jej mame. Nikdy nič z toho som na sebe nemala.
Ja len za seba poviem, že nie. Ja všeobecné nosím len zlato, ktoré bolo výlučne od začiatku len moje. Moja svokra mala 3 synov, jedného dňa mi darovala krabičku s rodinným zlatom. Je tam aj zlato ešte po jej mame. Nikdy nič z toho som na sebe nemala.
@margotka17 no pekne, chudera svokra ti chcela urobiť radosť a akurát to žgrliš niekde doma v zásuvke 😃
@margotka17 no pekne, chudera svokra ti chcela urobiť radosť a akurát to žgrliš niekde doma v zásuvke 😃
@petracandle nezgrlim, len to nenosím.
Ak si kresťan a zároveň máš zdravý úsudok a neveríš na nejakú čiernu mágiu, tak týmto smerom ani neuvažuj. Veci samé o sebe ti nič zlé nemôžu priniesť. Kresťan neverí na povery, zaklínadlá, horoskopy a pod. Ale aj odhliadnuc od viery, je všeobecne zlé veriť takýmto veciam. Keď sa ti niečo páči, kúp si to a hotovo. Nepremýšľaj nad ničím negatívnym. Všetko zlato, striebro v záložni prešlo dôkladným čistením... + ak chceš, môžeš si ho dať požehnať. Niektoré veci si ľudia dávajú požehnať. Neviem, či veríš.....
Ahoj...sú to len veci nemôžu nosiť šťastie,alebo smolu, nechápem ako ľudia môžu veriť,takým blbostiam...keď sa ti páči kúp si ho 🙂

Každý verí na niečo iné. Ja som mala prsteň zo záložne a priniesol mi len smolu. No chudák prsteň možno za to ani nemohol 😂😂😂
Ale už z tade nekupujeme.