Sú barefoot topánky lepšie než Protetika pre deti?
Ahojte, nájdem takéto topánky v protetike? V meste máme len 1 obchod kde sa predávajú zdravotnícke pomôcky a topánky Protetika/rak/manik. Dcérke dosť zarastaju nechty, myslím že to má súvis s nesprávnou obuvou. Je Protetika vhodná na tento problém? Alebo barefoot je iná značka?
Nedávno bol na Nku výborný rozhovor podiatričkou o barefoot topánkach, ona ich teda rozhodne nechvalila.
Ak dcérke zarastajú nechty tak to treba riešiť inak. Nie barefoot tapankami 🫣 jedna mamka sa Bila do hrude, že od prvých krokov synček nosi len take topanky a teraz v 4 rokoch s ním chodí po ortopédoch a musia doma veľa cvicit. Toľko k tomu
Nedávno bol na Nku výborný rozhovor podiatričkou o barefoot topánkach, ona ich teda rozhodne nechvalila.
@michaela329 @michaela329 zaujímavé že väčšina fyzioterapeutov má na to iný názor... https://www.facebook.com/share/p/16RzY7fgEZ/?mi...
Ja som od začiatku obúvala do Froddo alebo dd step. Protetika nám nesadla ani v barefoot verzii. Tie Froddo sú za mňa najlepšie, v predu sú dosť široké ale záleží od typu tvaru nôžky, klenby… ale sú drahšie ako ostatné značky
@michaela329 @michaela329 zaujímavé že väčšina fyzioterapeutov má na to iný názor... https://www.facebook.com/share/p/16RzY7fgEZ/?mi...
@13uzivatelka11 v zahraničí vraj už nie...ale však počkajme pár rokov.
zarastajuce nechty mozu sposobovat aj tesne ponozky a hlavne nespravne strihanie nechtov. Malokedy je na pricine topanka
@majamat mne je to úplne jedno, veľa vecí v tom rozhovore bolo celkom logických. Čím si ľudia ničia nohy, je ich vec 🤷 Ja nosím normálnu obuv, veľa športujem a problémy nemám, ak si niekto myslí, že mu tie topánky robia dobre, nech ich nosí - no tváriť sa, že nič lepšie neexistuje, je očividne minimálne otázne.
@michaela329 ten článok v Nku som čítala, už v úvode je jasné, že je to PR článok pre nemenovanú značku obuvi. Za peniaze sa vždy niekto nájde, kto da vyjadrí, aj keď sám nevie k čomu, stačí že má titul pred menom 🙂. Vyjadrila sa totižto lekárka, ktorá tiež tvrdila, že nohy si človek musí vyformovať v klasickej obuvi. To mi pripomenulo, ako sa kedysi ženy “formovali” korzetmi. Ešteže sa od toho už upustilo
@michaela329 ten článok v Nku som čítala, už v úvode je jasné, že je to PR článok pre nemenovanú značku obuvi. Za peniaze sa vždy niekto nájde, kto da vyjadrí, aj keď sám nevie k čomu, stačí že má titul pred menom 🙂. Vyjadrila sa totižto lekárka, ktorá tiež tvrdila, že nohy si človek musí vyformovať v klasickej obuvi. To mi pripomenulo, ako sa kedysi ženy “formovali” korzetmi. Ešteže sa od toho už upustilo
@denkabemommy v ktorej časti je to PR? Lebo toto som tam fakt nevidela. Ale očividne sa to často používa ako argument proti tomu článku, tak ma to zaujíma.
@denkabemommy v ktorej časti je to PR? Lebo toto som tam fakt nevidela. Ale očividne sa to často používa ako argument proti tomu článku, tak ma to zaujíma.
@michaela329 vdaka za tip, precitane 🙂👍 tiez som sa vo vseobecnosti stretla s nazorom ze barefoot ano ale do lesa a nie do mesta
@majamat podla mňa sa to trochu preháňa a vôbec to nemusí byť zložité. Bud sadnú alebo nie. Ako s každou inou obuvou
@michaela329 mne sa teda vyborny nezdal. Nepovedala, ako teda ma vyzerat spravna obuv. Ved mainstreamova vobec nekopiruje tvar chodidla. Nikto nema taku nohu. Ja s mojimi chorymi nohami teda obujem viac menej iba barefoot.
@13uzivatelka11 ja som tiez pocuvala ten rozhovor s pani doktorkou, barefoot je trend uz iba na sk a cz, silny marketing.uvidime ako sa tentp trend vyvinie.aby nedopadol ako to povestne ceskoslovenske balenie deti na siroko, co sa teraz ukazuje ako strasna chyba
@michaela329 mne sa teda vyborny nezdal. Nepovedala, ako teda ma vyzerat spravna obuv. Ved mainstreamova vobec nekopiruje tvar chodidla. Nikto nema taku nohu. Ja s mojimi chorymi nohami teda obujem viac menej iba barefoot.
@simsalabim správna je taká, čo sedí Tebe, nie? A to tam predsa spomínala, že musí správne sedieť.
@michaela329 vdaka za tip, precitane 🙂👍 tiez som sa vo vseobecnosti stretla s nazorom ze barefoot ano ale do lesa a nie do mesta
@michaelam2 ja som to čítala, lebo mám bábätko a kolegyňa to strašne tlačila, že je to to najlepšie pre deti. No očividne musím viac toho prečítať 😃 (ona je z tých, čo kupovali dokonca s nadmerkom).
@majamat ja napríklad poznám len dvoch, čo nosia barefoot. To všetci ostatní majú stlačené prsty? Prosím Ťa, ak má niekto stlačené prsty v topánkach, tak si jednoducho kúpil zlé topánky 🤷 A pravdepodobne by kúpil aj zlé barefoot topánky, keď si nevie kúpiť topánky.
@denkabemommy akože v celom článku nespomenula ani jednu konkrétnu značku, sú tam spomenuté rôzne typy obuvy, ale je to skrytý PR článok - tak dôkladne skrytý, že ani Ty mi teda nevieš povedať tú PR časť 😃 Ok
@13uzivatelka11 ja som tiez pocuvala ten rozhovor s pani doktorkou, barefoot je trend uz iba na sk a cz, silny marketing.uvidime ako sa tentp trend vyvinie.aby nedopadol ako to povestne ceskoslovenske balenie deti na siroko, co sa teraz ukazuje ako strasna chyba
@nenne27 trend je to v USA, UK, DE a až potom na chvoste sú malé trhy ako Slovensko 🙂.
@denkabemommy všetci vieme, ja neviem 😃 Ani po prečítaní článku. Ok
@simsalabim správna je taká, čo sedí Tebe, nie? A to tam predsa spomínala, že musí správne sedieť.
@michaela329 pointa je, ze mainstreamiva obuv naozaj nekopiruje tvar chodidla. Poloz si nohu na topanky a uvidis, ze s vynimkou Birkenstock slapiek ti prsty budu pretrcat cez okraj. Ja mam problem s klbmi na chodidle, operovane nohy a ver mi, ze fest citim, ako bezna obuv stlaci prsty spolu. Nahnu sa hlavne v haluxe. Male deti maju prsty nasiroko - nozku taku plutvicku. Starsi ludia zuzenu spicku, mnohi trpia vybocenym palcom aj vdaka obuvi. Ja suhlasim s tym, ze tenka podrazka barefootov nie je ok na asfalt. Ale tvar mainstreamovych topanok zas nie je ok na tvar ludskej nohy. Ono asi treba tvar barefoot topanky+tlmiaca podrazka beznej obuvi.
@denkabemommy všetci vieme, ja neviem 😃 Ani po prečítaní článku. Ok
@michaela329 tiez mam male dieta co pomaly zacne chodit tak som hladala info o prvych topanockach a teda bola som prekvapena ze odvsadial na mna vyskakovala reklama na barefoot. Ked som o tom ale zacala citat tak som sa prave nestretla velmi s tym ze by to odbornici odporucali.
Určite chodte do Bf, dcera nosi od prvych krokov už 5,5 roka a ma kraasne klenby. Pri bf je doležity tvar nohy, uzka,plutvicka, niekto ma uzku pätu niekto ma vyšši prehlavok, treba toho viac vyskušat,
@michaela329 pani doktorka predava ortopedicke topanky spriaznene s Birkenstock..len tolko k tomu😅
@michaela329 pointa je, ze mainstreamiva obuv naozaj nekopiruje tvar chodidla. Poloz si nohu na topanky a uvidis, ze s vynimkou Birkenstock slapiek ti prsty budu pretrcat cez okraj. Ja mam problem s klbmi na chodidle, operovane nohy a ver mi, ze fest citim, ako bezna obuv stlaci prsty spolu. Nahnu sa hlavne v haluxe. Male deti maju prsty nasiroko - nozku taku plutvicku. Starsi ludia zuzenu spicku, mnohi trpia vybocenym palcom aj vdaka obuvi. Ja suhlasim s tym, ze tenka podrazka barefootov nie je ok na asfalt. Ale tvar mainstreamovych topanok zas nie je ok na tvar ludskej nohy. Ono asi treba tvar barefoot topanky+tlmiaca podrazka beznej obuvi.
@simsalabim pozri, nám 40 rokov, za sebou mnoho túr, nabehaných mnoho kilometrov, fakt aktívnu prácu - všetko v bežnej obuvy, tej "mainstreamovej" - a nemám problém. Aj nepočítam kurie oko, čo mi zvykne raz za dva roky znepríjemniť jar. Opakujem - je mi absolútne jedno, či niekto nosí barefoot, no netvárme sa, že je to samospásne, jediné a automaticky správne, lebo očividne asi nie. A hlavne - barefoot má tiež marketing, tiež platené spolupráce a nie sú zadarmo.