Sú luxusné značky naozaj hodné svojej ceny?
Napríklad Gucci, Versace, Balmain a iné.. mne sa úprimne ani nepáčia, teraz som videla na predaj nejaké čižmy od Gucci a teda otras, stáli 500€ či teplák, ktoré vyzerajú ako z cirkusu. Každý má ale vkus iný, že.
Vraj že keď človek má len tak tak na to, aby si tieto veci kúpil, tak si ich práve bude kupovať..
Ale ten kto má milióny nosí napr obyčajne čierne tričko (a bohatstvo mu reprezentujú skôr doplnky: luxusné hodinky, topánky, aleho kabelka - bez do očí bijucich napisov).
Ten kto je bohaty, to veľmi ukazovať nepotrebuje.. 🙂
Okrem iného je už dávno známe,že malomeštiakov tak veľmi láka obrovský nadpis(veď nech ho už vidia riadne z ďaleka),že módni návrhári ako gucci ,prada ,versace Dior ecc majú dve línie
Jedna veľké nadpisy pre triedu B a ďalšia je potom určená pre klientov,ktori majú vkus a obrovské finančne možnosti a potrpia si na kvalite a nie na “ohureni” alla Plackova a jej podobní
Ja keď som bola na slovensku v lete a videla, koľko kabeliek Dior je na uliciach,horšie ako na trhu v Turecku
Niesu 🙂. Tie najviac vykricane znacky sa navyse targetuju hlavne na strednu vrstvu, co sa chce predvadzat. Ked chces kvalitu a dizajn, tak hladaj a najdes aj v stredne drahych vodach.
Vždy si predstav na tých svetríkoch, tričkách, mikinách ten nápis "Balenciaga", "Gucci" a podobne, keby ho nahradíš nápisom vo vietnamčine, alebo v slovenčine - nejaké meno , napríklad "Fulajtár" alebo podobne.
Jednoducho sa odosobniť od tej "značky" , povedať si "je to pekné aj tak"? (no v 99% nie)
Ja nie celkom rozumiem tejto debate. Prečo si myslite že značky vyrábajú len vyrobky potlačené svojim logom. Ja ma DG sukňu dobre mi sadla tak som si ju kupila. Je to obyčajná cierna sukna z mierne elastickéj látky do polovice lýtok s rozparkom vzadu. Kto ju uvidí a vie šiť tak ani ho nenapadne že je to značková sukna niečo podobne ušije v podstate každá “domáca krajčírka vrátane mňa”. Okrem dvoch mini kovových písmen na pase ktoré bez problémov mozem odpárať na nej neni vôbec nic čo by odkazovalo na značku. Kupila som si ju lebo som chcela. Mala som z nakupu zážitok a veľmi sa z nej tesim.