icon

Vhodné obliekanie do práce v administratíve

14. jan 2025

Dobrý večer, nastupujem do novej práce ako administratívny pracovník, asistent. Prosím vás ako sa vhodne obliekate na takéto alebo podobné pracovné miesta? Mám aj nejaké to kilo navyše, takže obtiahnuté veci nepripadá do úvahy. Ďakujem veľmi pekne. A ešte aj nejaký tip na vhodné topánky by potešili.

muchotrafka298
14. jan 2025

To je velmi siroky pojem administrativa. Lebo tam spada aj sekretarka riaditela velkej firmy, asistentka clena predstavenstva a tam je dresscode vacsinou presne dany, co sa moze a co nie.
Ja pracujem v administrative,nosim klasika kancelarske oblecenie, topy. svetre, bluzky, slusne nohavice, sukne, saty. V lete nosim vylucne iba saty alebo overaly. Nenosim ziadne minisukne, velke vystrihy, obtiahnute oblecenie, mikiny, tielka, kratasy, ani rifle. Moj sef si nepraje, aby som nosila rifle do prace, tak ich nenosim. Ani to pri mojej pozicii nie je vhodne.
Dnes sa da najst pekne oblecenie do kancelarie aj vo vacsich velkostiach. Napriklad Reserved ma az do velkosti 46 nohavice, ktore su pekne a prijemny material Stoja okolo 15 EUR.

hsara99
14. jan 2025

U nás v office (korporat, finančne oddelenie) chodime asi takto cca všetky.

ibrunova
14. jan 2025

@muchotrafka298 nemáš link na tie nohavice?

matrioshka333
14. jan 2025

Tak za mňa ti dali baby peknú inšpiráciu, až na tie rifle 🤔 u nás sú rifle dovolené len v piatky. Takže záleží od firmy. Ja nosím ešte aj kosielkove šaty, také voľnejšie nech nemám obtiahnuté brucho... cítim sa v tom viac uvoľnená.

marca12
14. jan 2025

Ja mam najradsej saty. Citim sa pohodlne a v zime dam hrube pancuchy,na jar tensie. Nemusis chodit vyslovene elegantne. Kludne aj rifle,tricko,nejako sveter,sako. Uvidis ako sa kolegyne obliekaju a podla toho sa zariadis.

pe_mi
14. jan 2025

U nás rifle, v piatky najčastejšie ,to už každý vypúšťa 😀
Nepísané pravidlo žiadne výstrihy, koketné veci, príliš krátke sukne,šortky.

btus
14. jan 2025

aj ja som administratíve a nosím rifle, tričká, mikiny. Keď mám náldu tak sukne, šaty, blúzky, kolega tepláky ( čo ja neznášam). Ďalšia kolegyňa len šaty. Popýtaj sa v práci aký majú drescode. U nás nie je žiadny. U nás ani riaditeľ nemá svoju sekretárku. 🙂 Sme strojárska firma.

muchotrafka298
14. jan 2025

@ibrunova neviem ich tam najst. Klasika cigaretove tmavomodre, cierne, bordove. Mali ich tam v decembri.

muchotrafka298
14. jan 2025

@ibrunova nie som si ista, ale vyzeraju takto nejak (ale moje boli lacnejsie)

https://www.reserved.com/sk/sk/nohavice-cigaret...

lenocka5533
15. jan 2025

Na našom oddelení chodia rôzne od legín až po šaty a opätky. My sa však nestretávame priamo so zákazníkmi. Ja osobne aj tak chodím slušne, legíny a tepláky nechávam na voľný čas

malalienka85
15. jan 2025

my sme back office a chodíme všetky tak nejako ako pridala @hsara99