icon

Vianočný elf - čo je to za módu?

2. dec 2025

Prosím vás po (Ig,fb) mi vyskakujú storky s nejakými vianočnými elfami a nejakými šibalstvami, čo je to prosím vás za nová móda? Nejak som tomu nepochopila 🤣

anonym_31f262
2. dec 2025

@anonym_autor nie ste sama. Ani ja. Učíme deti nerobiť lumparny. A potom im ukazujeme aké je cool robiť lumparny. Wtf

janka_266
2. dec 2025

každú noc príde elf, môže robiť neplechu, alebo len niečo prinesie, nejaký darček, aktivitu, u nás to funguje minimálne na to, že dieťa bez problémov vstáva do škôlky :D a náš elf nerobí nič extra zlé, nič nestrihá, maximálne papier :D

really8
2. dec 2025

@anonym_autor ma to byt sranda a je to nieco ako vtipny adventny kalendar. Kazdy den az do vianoc elf nieco vyvedie a prinesie drobnost

viestta
2. dec 2025

https://zahrada.pravda.sk/dizajn/clanok/776853-...
Precitas si aj preco robi neplechu

kavasmliekom
2. dec 2025

@anonym_autor nie je to novinka, beží to už pár rokov. Je to trápne 😄

oslo1
2. dec 2025

U nas je slusny ELf, nachysta synovi uniformu, sem tam mu nieco prinesie, nachysta knizku na citanie. Ja debilne sibalstva nemusim.

anonym_c05688
2. dec 2025

A potom sa to dá využiť inak (aj keď u nás to fičí už roky, ešte z čias kedy to nebolo trendy a syn na to už asi ani neverí ale baví ho to). Máme to ako spoločný čas, kedy niečo každý deň tvoríme, čo nám náš škriatok pripraví. Trend toho, že škriatok robí zle som ani nepostrehla 😅.

ivanakal
2. dec 2025

To je vec stara ako Praha. Fici to uz niekolko rokov, uz som myslela, ze to nie je IN.

anonym_e6cb60
2. dec 2025

A potom vidieť v MHD tých mladých co majú špicaté uši elfske 🤦‍♀️ a nejdu z karnevalu. 🤣🤣 To tak nosia

iwesska
2. dec 2025

Mna bavi pozerat,ako si mamicky pracne nieco zasvinia kvoli fotke s nim,aby si to potom zase spratali😂

anonym_057f80
2. dec 2025

@anonym_autor mám takého už druhý rok pri lampaši na schodisku, ale len preto lebo bol vo výpredaji a našla som vhodnú dekoráciu na zaplnenie miesta. Inak by ma nenapadlo ho kúpiť...na také hlúposti ako ochrana či neplecha ja neverím, ani som nepoznala príbeh a pozadie 🙂 ja verím na ochranu Panny Márie a to mi stačí. Dnešná doba je divná...

ismarela
2. dec 2025

To vy odpovedáte sama sebe či čo? 🤦‍♀️

sisaka
2. dec 2025

@anonym_autor
Táto aktivita je pekne stará, robili sme, keď bol syn malý, teraz ma už 17 rokov. Elf je vyslaný Santa Clausom do domácnosti pred Vianocami (1. decembra), sleduje, ako sa deti správajú a potom to hlási Santovi, na Vianoce zase zmizne. V noci sa presúva na rôzne miesta v dome, odkiaľ dieťa potom sleduje cez deň. Dieťa ho môže hľadať po dome, ale nesmie sa ho dotknúť lebo stratí čaro.
Elf môže byť umiestnený v rôznych zábavných situáciách ( ale nemusí, môže len tak sedieť na poličke, na krbe…), jeho úlohou ale rozhodne nie je robiť zle, ani nemusi robiť žiadne šibalstvá - to sú už preteky na soc.sieťach, kto vymysli niečo suuuper originálne.

autor
2. dec 2025
@iwesska

Mna bavi pozerat,ako si mamicky pracne nieco zasvinia kvoli fotke s nim,aby si to potom zase spratali😂

tak pre mňa je to novinka, videla som to prvý krát, a za mňa no je to tráúne na jednej strane veríme na ´ježiška´ ale pletieme deti santa clausom a podobnými americkými trapošinami....
@iwesska áno aj to mi príde od veci

sisaka
2. dec 2025
@anonym_autor

tak pre mňa je to novinka, videla som to prvý krát, a za mňa no je to tráúne na jednej strane veríme na ´ježiška´ ale pletieme deti santa clausom a podobnými americkými trapošinami....

@anonym_autor ale nechápeš, že to nie slovenský vymysel? U nás v Severnej Amerike nosí darčeky Santa Claus, takže nikto deti ničím nepletie. Nikto ti nekáže ísť kúpiť Elfa ani sa zapájať do nejakých amerických “trapošin” 🙄

anonym_f8c3b2
2. dec 2025

Len vsetko zhejtit a omindzovat 🙄🙄

My elf on the shelf robime, ziadne postrihane zaclony ani zamucena kuchyna sa nekona, zvacsa len nieco s hrackami a pod. A maly sa na tom rehoce kazde rano.

milanemila
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor vidis pre niekoho je traposina santa claus a pre niekoho jezisko…mne sa zas zda ako traposina riesit ake zvyky maju ine rodiny, kedy si zdobia stromcek a co jedia na stedry den 🤷🏼‍♀️ ved ked im stylizqcia skriatka do roznych situacii robi radost, tak je to podla mna fajn v tejto negativnej dobe.