icon

Výber uniformy pre sociálne sestry

22. feb 2025

Ahojte, tie čo robíte v zariadeniach sociálnej pracovníčky alebo sociálne sestry aké máte uniformy? My nemáme nejak stanovené ale chcem si kúpiť takú pri ktorej si ma nebudú stále mylit s opatrovatelkami. Poprípade mi ich ukážete na foto? Dakujem

Strana
z2
taktotedanie
22. feb 2025

Tu je problem, pa i autorka je zakomplexovana a cokolvek ju uraza..vyries si to v sebe
A nie uniformou to nebude

ina2405
22. feb 2025

Mne povedali vždy, "sestrička prosím vás"... Ak ti hovoria hej Ty, tak to bude asi celkovou sebaprezentáciou. V nemocnici si ma mýlia s lekárom, to vždy pacientov opravím. Je to o tom, či človek pôsobí dôstojne a to nie je len o uniforme.

taktotedanie
22. feb 2025

@ina2405 tak 👍🏻 pekne napisane

1mina
22. feb 2025

U nás nosia sociálne normálne civilné oblečenie, tuším jedna si dáva nato navrch ešte biely plast. Ostatný personál nosí zdravotnícke oblečenie. Ale čo ja viem normálne by som si obliekla čo mi príde za vhodné a rodine povedala ja som sociálna pracovníčka a hotovo.

eeffka
22. feb 2025

Odomna jedna trapna otazka, co robi socialna pracovnicka? Pre mna je vsetok personal v zdravotnickom zariadeni bud lekar/sestra. Skusenoati nastaatie nemam, tak ale dobuducna

beloved
22. feb 2025

Autorka, okrem toho, ze posobis, ze mas ego ako zemegula a odpovedas aj tu kazdemu mimoriadne neprijemne, na to ze mas VS ani pravopis nevies, snad tak nepises aj v praci...

taktotedanie
22. feb 2025

Co keby si sa zamerala na to ako posobis na ludi ked ta takto vnimaju
Co keby si sa konecne zamerala na to robit svoju pracu dobre ako na to co si obliect

mirkam3
22. feb 2025

Autorka, ty si sem dala pre mna typicky modro-koňový príspevok:
V prvom odseku píšeš, že tvoj problém je, že si ta neustále mýlia s opatrovateľkami a chceš sa preto odlíšiť uniformou. A keď si dostala komenty, ktoré sa ti nepozdávajú, už je zrazu tvoj najväčší problém tvoj mladistvý vzhľad 😂😉. Tak ako teda? Chceš, aby ta oblecenie urobilo staršou? Alebo aby ti pridalo “na dôležitosti”? Lebo to prvé je pomerne jednoduché, s tým druhým, ako ti tu vysvetlili, ti krajčírka nepomôže…

Btw fakt by som teda chcela vidieť ten tvoj extremne mladistvý vzhľad.

akab
22. feb 2025

@mirkam3 nedávno ste riešili, že vás nerešpektujú podriadení.

mirkam3
22. feb 2025

@akab ja? To asi ťažko 😂🤭 Prosím, nájdi mi to cez lupu 🙏

akab
22. feb 2025

@mirkam3 jejda, prepáčte. Autorku som myslela.

tibor79
22. feb 2025

@eeffka ale autorka predpokladám nerobí v zdravotníckom zariadení ale v sociálnom. A tam lekári nie sú. Sestry, opatrovateľky, sociálne pracovníčky, inštr.soc.reh.

viestta
22. feb 2025

Autorka, ja ti poviem pravdu, ze ja si nepamatam ani tvare, a este tazsie mena. Naozaj to prestan tak prezivat, lebo z toho co vypisujes si o tebe robime len horsi a horsi obraz. A respekt u kolegov, klientov? No ten si musis vybudovat, a uniforma k tomu nepomoze, to mi ver. Obavam sa, ze si im skor na smiech, ale je to tvoja zasluha.

sisaka
22. feb 2025

@mirkam3 aj ja by som chcela vidieť štyridsiatničku, ktorá vyzerá ako študentka strednej školy. 😅
A to teda robím s filipínčankami a tie vyzerajú všetky tak o 10 rokov mladšie ako majú skutočný vek…

dobryden
22. feb 2025

40roxnu zameniť so študentkou?🙂 To je dobry vtip,

apolka77
22. feb 2025

Teba to uráža ...no prosím pekne .
Za 20 rokov praxe mi nikto nikdy nepovedal " hej ty dones mi vodu" ...vždy pekne, prosím Vás sestrička boli by ste taká láskavá ..a to sestrička ani nie som.
Problém fakt nie je v uniforme ale v Tebe.
Ak máš takéto vystupovanie aj v praxi tým si rešpekt nezískala.

lalenka33
22. feb 2025

Si fakt myslíš, že ľudia si budú pamätať, kto si len na základe oblečenia? Uráža ťa, že si ťa mýlia s opatrovatelkou?
Máš fakt veľké ego. Sorry, ale žiadna 40tka nemôže vyzerať ako študentka.
Vráť sa na zem.
U nás v zariadení majú vsetci biele nohavice a majú spravené tričká. Každá pozícia má svoju farbu a nápis na chrbte. Opatrovateľka, sestra, upratovačka. Soc pracovníčky chodia v civile a majú max biely plášť. Ale na akcie, kde sa fotia na net majú tiež tričká. Ty si môžeš dať vyrobiť s 3D motívom som socialna pracovníčka, nie opateovateľka.
V nemocnici máme tiež farbne rozdielne uniformy. Žltá sanitárka, ružová upratovačka, modrá sestra, zelená operačka, biela lekár .

darinka60
23. feb 2025

Manžel má tetu v DSS, chodíme ju pravidelne navštevovať.Je to nové, pekné zariadenie.Opatrovatelky tam chodia v takom domácom oblečení/naposledy čo som ich videla mali legíny a biele tričká/a sociálna pracovníčka je v civile a je to tá najmilsia pani pre tých starkých, tiež je vo veku cca 40 rokov.Vzdy keď prídeme, pozdraví, nechá nám dostatok priestoru na rozhovor s tetou,potom príde, posadí sa k nám, porozpráva všetko okolo tety, čo potrebuje, aké vyšetrenia absolvuje.Vidim, že tí starkí ju majú radi a my rodina sme spokojní, že teta je na dobrom mieste.Vsetko je o charaktere človeka a nie o jeho oblečení.

barbie2023
23. feb 2025

Ja som mala v škole o 20 r staršiu pani pg asistentku a ver mi 9 z 10 prípadov keď prišli z externého prostredia si mysleli ,že ona je učiteľ. Ja som bola vždy asistent alebo praktikantka 😂,ale mne to bolo vždy jedno veď sme si to vedeli jednou vetou vysvetliť 🤷

dudos
23. feb 2025

U nás dievčatá na sociálnom oddelení - soc.pracovnicky, soc.tetapeutky chodia v civile.
Mňa sa minule kolegyňa, s ktorou sa stretávam len ráno na poradách opýtala pri prijme nového klienta a vy ste rodina klienta?
Tiež sa prikláňam k tomu, že vždy slušne komunikovať s rodinnými príslušníkmi a vysvetliť im, že to nie je v tvojej agende a vyhľadať im personál, ktorý to má vo svojej agende.
Výživová (administratívna činnosť) nosí u nás pekný biely plášť do pol stehien a pod tým vždy krásne šaty a pod. Veľmi jej to svedčí. Aj toto je cesta.
Ja pri prvom kontakte alebo návšteve podám ruku a predstavím sa a hneď pri tom poviem, kde som zaradená.

barbie2023
23. feb 2025

Dôležité je v takom zariadeni , že NIE KTO SOM ,ale PRE KOHO SOM. Podľa mňa to vôbec nezáleží na oblečení.

tibor79
23. feb 2025

@autorka a k tvojej vete "určite nepôjdem klienta prebaľovať" - u nás chodila dobrovoľne prebaľovať klientov, aj pomáhať inak soc.pracovníčka (nemusela - chcela). Tým nechcem povedať, že to tak má byť. Ale ver tomu, že nikto si ju neplietol s opatrovateľkou. Zato si ju vážili aj klienti aj personál. A rešpekt rozhodne mala.

autor
23. feb 2025

Pardon ak Vám prídem nejaká sprostá. Samozrejme,že na oddelení má klienti rešpektujú a majú radi aj príbuzný ktorý somnou KOMUNIkUJU. Vždy chodia za mnou pretože vedia,že mám viac informácií aj o zdravotnom stave ich rodiča. Možno som sa ttu odprezentovala veľmi blbo ale je ťažko prijať fakt že študujete školu, a ľudia Vás aj tak berú,že sa snažíte ich nútiť robiť veci ktoré jednoducho musia robiť. Úprimne keby viem čo obnáša táto práca( teraz nemyslím s klientami a rodinami to zvládam) ale stále vysvetľovať prečo musíme vypisovať papiere, prečo musíme všetko zaznacovat. Jednoducho to vide akoby som si to nedajbože ja vymýšľala a nakazovala im to. Ale preboha keď to žiadajú vyššie inštitúcie tak nebude to asi môj výmysel.
Kolegovia má majú radi vážia si moju prácu keďže robím ozaj úplne všetko. Nie nerobím len papiere. Robím veci čo nemám v kompetencii a nemám na to ani papier,že to smiem robit. Klientom dávam lieky,picham injekcie,chodím s nimi na vyšetrenia,upratujem im izby, prebalujem,osetrujem rany, kŕmime cez pegi,chodím na nákupy, riešim stravu,objednávky plienok,materiálu, vybavujem lekárov,sanitky,vozím klientov na vyšetrenia,kupem,striham atď. Na jedného človeka to je strašne veľa a mám za to rovnaký mizerný plat.

dankabg
23. feb 2025

Fuh no dobre. Asi každý kto robí v zdravotníctve robí mnoho veci mimo svojich kompetencií. Či je to ok alebo nie teraz nebudem rozoberať, však u mňa je to takisto...ale nechápem to tak úplne. Však aj keď bežné príjmu pacienta na odd tak sa ho všetko pýtajú, denne sa robia dekurzy, u nás pacient podpisuje súhlas s vyšetrením. Aj ja mám denne expertov, ktori chcú ísť po ťažkých výkonoch na "prechádzku" a tiež sú niektorí tvrdohlaví a nechápavi, ale prosto tak to je,ľudia su rôzni. Niektorým treba dookola vysvetľovať a iní to zoberú na vedomie hneď. S tým sa treba zmieriť nič iné

autor
23. feb 2025

@dankabg len vieš ak to neurobia oni musím to robiť ja a keďže robím,že ozaj všetko tak si papiere nosím domov lebo jednoducho nemám kedy. A potom ani doma nemám porobene

dankabg
23. feb 2025

No tak ale to potom ries s nadriadeným, že si nemáš kedy robiť robotu

autor
23. feb 2025

@dankabg tomu sa nedá nič vysvetlit

dankabg
23. feb 2025

Tak potom buď zmeň zamestnanie alebo sa s tým zmier. Nič iné sa tu radit nedá.

barbie2023
23. feb 2025

To je čo názor , že " človek študuje a musí robiť aj iné veci " akože .. ja viem čo hovoríš. Ale to žiaľ je tak keď robíš pre ľudí... A napr také učiteľky v ms čo robia ? Aj a vysokou školou ? Za pár stovák mesačne utieraju deťom zadky, občas aj grcky , sople lebo ani to ich rodičia nenaučia poriadne sa vysmrkat. To so školou nemá nič spoločné. Ešte aj lekári sa spáraju kade-tade a majú tiež vs a niektorí aj otrasni plat v nemocniciach. Podľa mňa by si to nemala robiť. Nie si s tým stotožnená. Na úrade práce môžeš robiť za Pc . To budeš mať " čistú " robotu a toto nechaj na ľudí,ktorí to majú v sebe a robia to srdcom.

Strana
z2