Výhody a nevýhody perovej bundy na zimu
Neviem si vybrať,na trhu je toho veľmi veľa a zimy sú chabé.No som veľmi zimomrivá,ráno idem hodinu pešo pred 7mou a vraciam sa po 20tej,často som dlho vonku,rozmýšľam nad poriadnou dlhou bundou aby som nemusela dať na seba 10 vrstiev.Odrádza ma ale starostlivosť o perie,či sa to za sezónu nezožmochle do hŕč alebo nepadne všetka výplň dolu.Kto máte akú,dajte subjektívnu recenziu,prípadne napíšte aj konkrétnu značku,ak sa to sem môže.Dakujem
Kedze mam velmi velku a dobru susicku, lopticky, tak mame paperove bundy a deti tiez a maximalna spokojnost, nic im nie je. Na druhej strane mas pravdu, ze take hrube nam malokedy treba.
Ahoj, ja mám dve perove resp paperove. Jednu športovú adidas, takú dlhšiu parku a jednu mám elegantnejšiu s dĺžkou po kolena a kozusinou na kapucni calvin klein. Obe sú super, keď je riadna zima. Väčšinou dávam po sezóne do čistiarne, ale prala som ich už aj doma, tu adidas normálne ma 40tke a potom dala do susicky, nič sa jej nestalo a ani periu. Calvin klein dávam stále iba do čistiarne. Tu som doma neprala.
Mám páperovú bundu jednu už 20 rokov, ale tá je už len po skaly, ďalšia má 9 rokov, ale tú už idem nosiť tiež len na doma a na skiapl pod goráčku, teraz si idem kúpiť novú. Starostlivosť: raz do roka operiem, nechám vyschnúť vólne položenú na sušiaku, nie visieť. Za 3 dni je suchá. Prvá bunda - Reebok, druhá adidas a teraz ešte neviem, buď Simond, alebo niečo takéto: https://8a.sk/bunda-paperova-damska-turbat-trek... The Nort Face , Dynafit https://www.exisport.com/sk/bundy-na-skialp/104... - je pre mňa už drahá. https://www.decathlon.sk/p/334305-214327-damska... , Za mňa je to super, nemusím obliekať tolko vrstiev. A na skaly paráda. Využívam aj na lyžovačku, aj do práce,
ja mam dve paperove bundy , jednu prechodnu a jednu na zimu a uz ine nechcem. Lahucke pohodlne, staci sa pod nimi tenko obliect, netahaju vlhost, vyzeraju dobre ani s pranim nie su problemy. Ja periem v beznej pracke a vysusim vodorovne na susiaku. Aj sym ma adidas paperovu a je jeho oblubena, uz z nej vyrastol ale nosil ju nepretrzite dve roky od jesene do jari nepretrzite.
Pozerám Adidas,Nike,Northfinder,najviac mi tak vyhovujú štýlom,predpokladám,že budú z kvalitných materiálov.A pierka netrčia časom zo švov?
ale trčia 🙂 Mne začali asi po 5 rokoch. 🙂
Skús pozrieť marco polo hooded down coat , či nenatrafis na dobrú cenu , je naozaj veľmi kvalitná , dá sa zavesiť aj na vnútorné traky , na plecia , keď je horúco , keď niekde vojdeš. A nemusíš ju dávať celú dole z tela . Dole ma také zipsy na jednej aj na druhej strane. Potom máš aj jemnejšie vyplnený perový kabát , aj tie sú veľmi teple , nedá sa to porovnať s nijakou klasickou bundou, napr. Cos, už teraz myslím má. Pre mňa je lepší coat, lebo sa to nevyhŕňa, ako klasická bunda nejaký “štvorec” .
Kúpila som do rodiny napr. Tommy Hilfiger perovku , predĺžený strih, nedá sa s marco polo porovnať . Keď som hľadala perovku pred rokom , tak nakoniec som čítala , že je asi najlepšia ta marco, má kvalitne vypracovanie , ale ani na Cos nemôžem nič zle povedať. Ale je to skôr ešte elegantnejšie.
ja vidím len samé výhody. Bunda nemusí byť len hrubá. Stačí tenko sa obliecť,. neprefúka, hreje, nepotím sa ako v iných materiáloch. Mám casual, aj športové, dlhé, krátke, na lyže... Nosím do čistiarne a sú ako nové 👍
Ak mas susicku, ziaden problem. Ak nie, rataj s cistiarnou
Ja mam jednu paperovu bundu 25 rokov … no len uz do zahrady fantasticka kvalita super vypln … len uz osuchana. Kupovala som Fjällräven … tiez fantasticka x rokov bez poskodenia a moja srdcovka Canada Goose (ked som ju kupovala zdala sa mi brutalne draha, ale ked to rozpocitam na roky co ju mam tak je to ok) periem doma a davam do susicky. Vsetko v pohode. Pierka zacnu po rokoch vyliezat z kazdej … zalezi na kvalite latky … s light down Ti zacnu liezt skor ako s Canada goose expedition (zalezi aj na tom ako casto ju peries) ale kvalitna bunda 4-5 rokov vydrzi bez roblemov

Mám 2 páperové bundy, muž 3, dávam ich prať do čistiarne. Nič im nie je.