Zateplený alebo nezateplený overal do dažďa?
Ahojte aké sú vaše postrehy skúsenosti chcem kúpiť softshell komplet do dažďa ale mám dilemu či zateplený či nezatepleny čo sa vám osvedcilo
pod nezatepleny oblecies to co treba podla teploty a vela toho ani netreba, lebo ten material aj sam o sebe dost izoluje
@alex5896 ak chceš vyslovene do dazda, na clapkanie do mlak tak odpurcam niečo takéto (značku a stránku pridávam náhodné, nechce sa mi googlit, viem ze regatta, reima, sú dobré znacky co sa týka týchto veci)
https://www.zalando.sk/next-shower-resistant-pr...
To je v podstate ako pršiplášť ale šitý ako overal. Dieťa aj keď spadne do mláky, ostane suché.
Softshell ma viac využití ako len do dazda. Softsgel aj hreje, neprefuka,....
Sam o sebe je dosť hrubý. Ten pršiplášť je tenký a vieš ho využiť aj v teple aj v zime - ja som to normalne natiahla na zimný overal.
@alex5896 Mala som nezatepleny overal. Ani raz som ho nevyuzila. Je to otrava to obliekat.
Uz 4 roky kupujem zatepleny prsiplast a pouzivam na jar a jesen. K tomu gumaky a normalne nohavice. Softshelove som pouzivala prve 2 roky. Teraz ich nechce.
V lete nic. V kazdom prsiplasti je prilis teplo a nevadi ak zmokne
V zime ma zimnu vetrovku a oteplovacky.

Celorocne pouzivame sofsthell s jemnym flisom zatepleny a v zime potom barancek. Taky ten tenky softshell nepouzivame, podla mna ma mensie vyuzitie ale to je len moj osobny nazor.