Ako obliecť 2-mesačné bábätko?

andrejiik
3. nov 2023

Ahojte, chcela by som sa poradit. Mam 10tyzdnoveho synceka, ktory spi s nami v posteli. Ale neviem ako ho obliect, davam mu pyzamko a je prikryty paplonom, tak do vacsej polky telicka. V izbe je okolo 20stupnov. Ale pride mi, ze je to malo. Ako obliekate vy vase deticky? Davate im na noc aj ciapocku ?
Dakujeem 🙂

veronikaszabova
3. nov 2023

@andrejiik paplonom by som take male dieta urcite nezakryvala.
Pri 20st by som dala body s dlhym rukavom a hrubsi spaci vak. Ciapocku som deckam doma nikdy nedavala.

macekovam
3. nov 2023

@andrejiik kúp si spací vak.. Je to praktické... A môžeš dat body s dlhým rukávom a pančušky na traky a ten spací vak

lucia13022023
3. nov 2023

Pyžamko a spací vak, potom už neprikryvat.

ella1234
3. nov 2023

@andrejiik 10 týždňovy ak nie je v zavinovacke tak spaci vak, paplon si "odkope" alebo stiahne na seba stačí ze sa v noci zacne mrvit ze bude bolieť bruško a paplon môže mať na tvári.
A bez ciapky.
Skontroluj zatylok ak nie je horúci ani moc studený tak je bábätku fajn.

pribinak
3. nov 2023

@andrejiik ciapocku nie. Je vo vnútri, nie vonku. Paplon nie je zrovna ideálny, ale pokial neplače tak asi mu to vyhovuje.
20 C je na spanie ideálne

mima172
3. nov 2023

@andrejiik ak býva pod paplónom, tak je v poriadku obyčajne bavlnené pyžamko (ale bála by som sa, že si vytiahne paplón na tvár, čiže by som nespala pokojne a stále ho kontrolovala). Ak by sa odkopapával tak daj spací vak a môžeš kľudne spať bez stresu, že sa malý odkope. Čiapočku určite nie, načo? Ja mam síce už väčšie dieťa ale teda od narodenia je to bojovníčka proti všetkým paplónom a dekám. Keď bola maličká, tak sme to riešili spacími vakmi, teraz len hrubšie pyžamko.

lelelienka
3. nov 2023

Pod paplon urcite nedavaj, mohol by sa udusit! Ja mam tiez 10t a obliekam mu overal a dam do spacieho vaku, ked sa mi zda ze je chladnejsie, tak prehodim este tenkou deckou, urobenou tak ze si ju nemoze stiahnut.

andrejiik
autor
3. nov 2023

O tom spacom vaku co pisete som uz uvazovala, len neviem si to v praxi predstavit, kedze spinkane v objati , ako jemu dat vak a sebe paplon 😅

barbora0308
3. nov 2023

@andrejiik kup spaci vak s nozickami, je ovela praktickejsi 🤗👍. Moj ma 17 mesiacov a stale pouzivame takyto.