icon

Ako obliecť dcéru na prvý školský deň?

26. aug 2026

Zaujima ma Vas postoj k situacii a najdenie kompromisu.
dcera 7r absolutne odmieta sukne, saty.kvietocky maslicky..ma rada sonic.spongebob a riesime oblecenie na 1 skolsky den. Snazim sa hladat oblecenie skor take dospelacke, aby nemala pocit princeznicky.je rada skor superhrdina 🙂 za mna taketo udalosti ako 1 sk.den, oslava,bedsiedka a podobne si vyzaduje ine olbecenie ako kratasy a tricko.poprosim nehodnotit, to ze ja by som ju najradsej videla v suknicke lebo je v nej krasna je moj problem, ktory prijimam a hladam kompromis, aby sa dcerka citila pohodlne a na jej vkus. Ake oblecenie na 1 skolsky den by ste zvolili?

Strana
z2
anonym_f0a0bc
26. aug 2026

Dcera tiez je skor chalan. Nenosi sukne. Saty. Sponky. Naramky. Proste nic.
Ale od mala ju ucim ze su situacie kedy je aj ok sa prekonat. Vyskusat nieco ine.
Ideme cestou kompromisu. Okej da si suknu/saty ale sama si vyberie ktore.

euka210
26. aug 2026

@anonym_autor su dievcata, ktore sukne a saty proste nemusia, tak to treba akceptovat. Vyber z toho co ma rada to najkrajsie co sa hodi.

anonym_f58535
26. aug 2026

Deti nam asi na nejakej karmickej urovni davaju vyzrat nase nedostatku. Ja mam zase malu princeznu, Je sama som a vzdy som bola typ rifle a tricko, nosila som rifle a tricko do skoly, do prace, vsade. Moje dieta ide vsade v ruzovych ligotavych satach. Ak to nie je dost ruzove alebo ligotave, tak chyti hysak a ani z domu nevyjde taka ,,skareda". Takze chodime v satickach na ihriska, do pieskoviska, proste vsade. Este v lete sa to da, ale v zime je to ,,sranda".

mondolina
26. aug 2026
@anonym_f0a0bc

Dcera tiez je skor chalan. Nenosi sukne. Saty. Sponky. Naramky. Proste nic.
Ale od mala ju ucim ze su situacie kedy je aj ok sa prekonat. Vyskusat nieco ine.
Ideme cestou kompromisu. Okej da si suknu/saty ale sama si vyberie ktore.

@anonym_f0a0bc
prečo by si mala dať sukňu, ktorú si vyberie keď vôbec nechce sukňu? 🙈

krasnavila
26. aug 2026

Prvy den skoly je dnom tvojej dcery, ma sa citit predovšetkým ona prijemne. Nemusí ist prave v rifliach, ale ani v sukni.
Chodte spolu do obchodu a kúpte pekne nohavice a tricko.
Bude mat peknu spomienku a pocit prijatia.
Moja dcera ked bola mala len satocky a sukne chvela nosit. Potom sa to zmenilo isty cas mala hrozny vkus. Našťastie z toho vyrastla.
Akurat vcera mi vyčítala, ze pozerala na fotky a ako som ju nevkusne obliekala. Dobre sme sa na tom zasmiali, ked som jej prezradila, ze takto sa ona obliekala a nedala si poradit.
Ale zároveň som ju pochvalila, ze teraz ma velmi pekne outfity.
Dieta potrebuje mat priestor pre rozvoj svojej individuality, nie je našou babikou.

anonym_f0a0bc
26. aug 2026
@mondolina

@anonym_f0a0bc
prečo by si mala dať sukňu, ktorú si vyberie keď vôbec nechce sukňu? 🙈

@mondolina lebo z casu na cas jej to ponuknem 🙂 v zivote pridu rozne situacie. Zas nerobi cirkus ze si to nechce obliect. Len to nevyhladava.

anonym_a27549
26. aug 2026

@anonym_autor Tepláky by nemala mať.

Strana
z2