icon

Ako prirovnať vložku topánky k chodidlu?

hanaxxx
7. aug 2023

Ahojte, dieta ma topanky, ktorych vlozka je po okrajoch vzadu troxhu zdvihnuta, ako ju primerat k nohe, ma byt pata trochu na tom zdvihnutom? Prikladam foto.

Ako prirovnať vložku topánky k chodidlu?Ako prirovnať vložku topánky k chodidlu?Ako prirovnať vložku topánky k chodidlu?
Strana
z2
tinkavvv
9. aug 2023

@lucia245 inak ak chces klenbu a v ostatnom ti vyhovuje barefoot, staci vlozit do bf topanky vlozku.
Ja som to dokonca pri jednej dcere mala takto odporucene od ortopedky.

evkamotka
9. aug 2023

@lucia245 preco chces s klenbou? Ak je len to problem, ved si vloz tvarovanu vlozku do bf, ci?

beata_k
9. aug 2023

@hanaxxx Skus znacku DD Step. Seria 015 a 018 su alternativne BF.

lucia245
9. aug 2023

@evkamotka vložky, co som videla sú vpredu úzke, vieš poradiť nejakú širokú vpredu?

lucia245
9. aug 2023

@beata_k veľkosť 31 potrebujem. Okrem toho tento model je široký. Ja potrebujem široký predok a úzku pevnú patu. Jediná fare značku som nasla, čo sedí rozmerovo, no tam chyba ta klenba :(

lucia245
9. aug 2023

@tinkavvv poradíš tie vložky aké a kde kúpiť? Ďakujem

beata_k
9. aug 2023

@lucia245 Pisala som autorke 🙂

yanni
9. aug 2023

@hanaxxx Odfot aj tu topanku prosim. POdla jeho nozicky, topanky nema pre jeho nohu spravny tvar. Odmeraj riadne dlzku aj sirku (najdi si na nete ako sa nohy spravne meraju). Ci topanka pasuje sa nikdy nesmie merat takto, na vlozke. Viem, ze je to zauzivany sposob ale je nespravny. Casto je vlozka robena aj pre dve cisla. Moze byt dhsia, sirsia, kratsia, uzsia ako je skutocne vnutro topanky. Tieto zvysene vlozky na päte su tiez o nicom. my sme barefootaci ale aj dost barefoot vyrobcov robi takto vlozky. Ja ich hned vyberam a kupim v DM zastrihovacie vlozky a prisposobim ich topanke. Tak vyuzijes cely vnitorny priestor topanky.

yanni
9. aug 2023

@lucia245 z akeho dovodu potrebujes klenbu? Moja dcera tiez nosi Fare Bare, noha tvarom plutvicka, ma cerstvych 8 rokoc, ja celkovo barefoorova, a klenbu ma krasnu. Klenba sa trenuje a vytvaruje hlavne chodenim naboso po roznych povrchoch. Podporovanim len v topankach svaly ochabuju a potom klenba nohy pada. Mate nejaku diagnozu, ze chces vytvarovane topanky?

tinkavvv
9. aug 2023

@lucia245 vlozky v zdravotnickych potrebach. Tie vpredu nehraju ziadnu dolezitu ulohu. Dokonca su aj polovicne vlozky, ktore su len v zadnej polovici.
Neviem ti poradit presne, lebo neviem preco tam tu vlozku chces. Ale skoc do zdravotnickych potrieb a vyberies si.

lucia245
9. aug 2023

@tinkavvv ďakujem za odpoved

evkamotka
9. aug 2023

@lucia245 ludia kupia väčšie a obstrihnu na pozadovany rozmer. A preco potrebujes tu klenbu? Lebo ked ti budem cely rok tlacit pol cm do nohy prstom, priehlbinka sa ti tam nespravi. Rovnako sa dcere klenba nevytvorí tym, ze bude nosit topanky s klenbou. Klenba sa vytvara posilnovanim chodidla a taketo zdravé svaly budu drzat nohu (vytvarat klenbu), nie tvarovanou klenbou na vlozke. Nema to ani uzitok ani zmysel ani nic

yanni
9. aug 2023

@evkamotka dobr pises. Dokonca je "umela" klenba kontraproduktivna pre zdrave nohy.

tinkavvv
9. aug 2023

@evkamotka
@yanni tie vlozky maju opodstatnenie tam, kde uz je extremne zle postavenie noh, tela, chrbta. Pretoze tam uz to zle postavenie moze mat trvaly vplyv na ostatne klby a chrbticu. Samozrejme by to malo byt posudene lekarom a extremne dolezita by mala byt rehabilitacia a fyzio a samozrejme cviky...

enoula
9. aug 2023

Ricosta su na uzucke nohy. Pomeraj nohu a budes vedieť dĺžku, sirku..
https://nozickovo.sk/ako-spravne-merat-nohy/

yanni
9. aug 2023

@tinkavvv Ano ale ja pisem o zdravych nohach. A autorka neodpovedala ani na jeden koment, v ktorom sa pytame, PRECO cche vlozky s klenbou. Tazko radit, ked nie su informacie. 95-99 % deti sa rodi so zdravymi nohami. Uz je len na nas rodicoch, co s ich zdravymi nohami urobime.

hanaxxx
autor
11. aug 2023

@yanni boli mu siroke hlavne v pate/clenku. Asi boli na sirsi clenok. Aj ked som mu icj zatiahla na maximum, tak v clenku mu boli volne a ked sme prisli domov mal otlacenu nohu pri tom vyssom suchom zipse.

hanaxxx
autor
11. aug 2023

Dopnujem: Na sirsi clenok resp vyssi priehlavok. DD step som skusala, aj ked sme kupovali prve topanky a nesadli mu (ale uz si nepamatam v com bol problem, ale na prvy pohlad, ked si ich obul, bolo vidno, ze mu nie su dobre).

yanni
11. aug 2023

@hanaxxx ma vyssi nart, uzsiu pätu a sirsie v prstoch. Tieto nie su pre neho, a ani Ricosta. Ricosta by mu mozno sedela okolo clenka ale inak nikde inde. Ricosty su uzke. Pasovat by mu mohli Fare Bare. Ale len rada B. Acka su na nizky nart, to by ho tlacilo popripade by nohu do topanky ani nedostal.

guiseppinka
11. aug 2023

Moj maly mal minuly rok v jeseni z decathlonu take modre tenisky - siroke vpredu, zapinali sa na suchy zips a jazyk bol volny, teda vie sa prisposobit nohe... Podrazka krasne ohybna. Bola som s nimi spokojna a aj kamoska a to je teda riadne "psycho", co sa tyka topanok😂😂😂

a_andrejka4
11. aug 2023

Inak tieto ponte topanocky co mas su pre deticky ktorym padaju clenky tzv. so supinaciou preto maju zvysenu tu patu. Temro vyrobca je rovnaky ako DD step 🙂 je to rovnaka firma. My sme mali vzdy len dd stepy, vcera nam takisto prisli taketo ponte kedze malej padaju clenky dnu, ja som velmi spokojna s takymi topankami zatial.

hanaxxx
autor
11. aug 2023

@a_andrejka4 mojmu tiez hlavne na jednej nohe pada clenok, aj ked mam pocit, ze odkedy zacal nosit obuv, sa to trochu zlepsilo

hanaxxx
autor
11. aug 2023

@yanni odfotim este ked budeme doma jeho nohu, lebo nemyslim ze ma vyssi priehlavok. Podla mna ho otlacili, lebo napriek tomu, ze som zapla suchy zips ako najviac sa dal, napriek tomu sa mu trochu akoby vyzuvali a ta predna cast sa mu zarezavala do nohy. Teraz spätnr naozaj neviem ako som ich mohla vobec kupit.

hanaxxx
autor
11. aug 2023

@yanni tie fare bare to su uplne bare footy alebo robia aj alternativu?

evkamotka
12. aug 2023

@hanaxxx fare bare velmi dobre sedia na utly clenok no sirsiu nohu v prstovej casti. O alternative neviem. Co ocakavas od alternativy? Lebo to je sitoky pojem. Jedny su alternatíva, lebo su tvrde, dalsie lebo maju podpatok, ine su oble v prstovej casti...

hanaxxx
autor
12. aug 2023

@evkamotka pre mna idealna alternativa by bola hrubsia (ale stale ohybna) podrazka a spevneny clenok.

evkamotka
13. aug 2023

@hanaxxx spevneny clenok najdes medzi bf bežne, lebo to byva poziadavka mnohych rodicov, u deti sa vyskytuju padajuce clenky a fyzio im to odporucaju...ponuka sa prisposobila dopytu. Aj sa to uvadza aj v recenziách to casto najdes. Ja kvoli tomu kupujem jonapy.

Co sa tyka hrubsej podrazky, ako som ti spominala vyssie, su znacky pre fajnsmekrov 🙂 ale bezna detska bf obuv ma dost bežnú podrazku, casto uz pridavaju aj protismyk, vnutri je vlozka...bezne bf znacky maju uplne bezne podrazky. Z niektorých som bola aj sklamana, ze to snad nie napr Froddo (mala som na nohach dospelacku velkost rovnakych topanoch ake maju aj v detskych cislach a bola taka hrubá, ze som neverila, ze to spada pod bf) Neviem. Pomohlo by chytit si tie topanky nazivo do ruk. Aspektom bf je tenka podrazka ale ma to velky rozptyl. Preco potrebujes hrubu podrazku?

hanaxxx
autor
13. aug 2023

@evkamotka nechcem tenucku podrazku, lebo moje dieta vacsinou chodi po tvrdom povrchu a moj nazor je, ze to nie je zdrave, chodit takmer naboso po asfalte. Kebyze chodi vacsinou po trave, piesku, jemnych kamienkoch, tak ano, nech chodi v topankach s tenkou podrazkou alebo naboso, ale nie po betone.
Pises, ze bezne bf znacky maju bezne podrazky... cize ta topanka je potom ina jedine v tom tvare a ze nema vyvysenu pätovu cast? (ked si zoberieme bf topanku so spevnenym clenkom). Este by ma zaujimalo k tej podrazke, byva na bf uvedene aka hruba je podrazka? Ak by som sa nemusela bat tenkej podrazku, tak potom by som nevidela dovod neskusit bf.

evkamotka
14. aug 2023

@hanaxxx casto hrubku uvadzaju. Chapem tie tvrde povrchy, tiez byvam v meste a je to dobry napad. Je to od znacky k znacke. Nesla by som vo ec do bf rady od dd step. Naopak froddo ma citelne hrubsiu (pocitovo makku) podrazku. Ked som si bola v Be lenka skusat zimne boty, boli vyslovene hrube, lebo presli na protismykovy dezen plus hruba zimna vlozka. Tenisky ale robia pre dospelych tenucke. Ak cielene hladas hrubsiu podrazku, ideálne by bolo ak by si mala moznost popytat sa v bf obchode, kde sa tomu pani venuje a ma prehlad v mnohych znackach. Detom napr kupujem do skolky papuce Beda a maju aj makku vlozku, podrazka standardne hruba (podla mna) akurat ako plus velmi ohybna a ma dobry tvar a spevnenu patu, takze som spokojna. Zato uz mal syn aj papuce Milash a boli vyslovene tvrde placky (a bez vlozky). Od tejto znacky som upustila.

tinkavvv
14. aug 2023

@hanaxxx ja nepoznam vsetky znacky - resp nemam osobne na detoch vyskusane, ale napriklad froddo a protetik barefoot vobec nemaju tenucku podrazku. Je prijemne makka a ohybna, ale nie je uplne tenka.

Strana
z2