Ako rýchlo rastie noha dieťaťa?
Neviete mi prosím poradiť? Kúpila som vo výpredaji za polovičnú cenu čižmy pre syna. Má cca max 1cm rezervu. Môže vyrásť noha 1cm do zimy? (3-4mesiace)? Má 5r.
Nasmu ano 🙂 ja si absolutne netrufam kupit zimnu obuv takto vopred
Samozrejme.Pravdepodobne mu už v zime budú malé.Vzdy kupuj aktuálnu obuv.Takze zimnú v zime,letnú v lete atd
1 cm sa nechava ked kupujes obuv , ktoru ma mat dieta najblizsie 3 mesiace. No a samozrejme, este k tomu treba priratat hrube ponozky.
Ja by som zobrala este o cislo vacsie, ale tazko sa to odhaduje.
Dcére som kupovala novú obuv každé 3-4 mesiace, syn vychodil celý školský rok v jedných papučiach a stále sú mu dobre. Takže je to individualne, a veľmi 😉
Do zimy áno
Š rezervou 1 cm som kupovala čižmy, ktoré hneď dcéra nosila. Vydržali 1 sezonu.
1cm je nadmerok pri aktuálnej obuvi nie o 3 mesiace určite ich už neobuje.
Je to veľmi individuálne. Môjmu rastie noha pomaly, za rok o jedno číslo. Čiže ja som vždy kupovala vo výpredaji na ďalšiu sezónu a vždy som sa trafila. Ale pravdepodobne väčšine detí rastie noha rýchlejšie. Môjmu aj zimná bunda bola dobrá dve sezóny.
Mojej staršej som do 5 a pol roka kupovala každú sezónu vždy novú veľkosť topánok, potom sa to trochu ustálilo. Mladšej rastie noha pomalšie.
@sight ved práve že môj nosil donedávna 25. Tak mu rastli pomaly že mal aj 2 sezóny
Je to velmi individualne. Mojej starsej raz vyratsla noha o 3 cisla za rok, chlapcovi dokonca 4 cisla za rok... a mladsej dcere rastla vzdy iba 1 cislo za rok... tak si vyber 🙂 Mladsej som vzdy kupovala topanky dopredu, absolutne bez obav.
Môže a je to dosť pravdepodobné
Môže a nemusí. Je to individuálne,moj napríklad úplne preskočil jedno číslo, z 25 šiel rovno na 27,tak mu naraz nohy vyrástli
Dcéra je zase v tom "pomalsia" stále je na 23 čísle, uz asi pol roka.
Moze a nemusi. Mojej 6rocnej som kupovala pomaly kazde 3mesiace vacsie cislo. A zrazu sa to vlani zastavilo. Za rok jej noha podrastla o par mm. Kupujem zimne topanky v lete,ale vzdy o cislo vacsie
Ako vyssie pisu, moze, nemusi, ale rataj s tym, ze Januar-Februar uz bude potrebovat urcite vacsie, a vtedy pride aj ochladenie...
Mojej podskoci cislo kazde 2-3 mesiace. Bolo by krasne nakupovat vo vypredajoch, ale neriskovala by som. Ja neriskujem ani teraz kupovat jesennu topanku, cakam aspon do Septembra (a samozrjeme cisla uz budu ako safranu) 😂
moze teoreticky poskocit aj o dve cisla. vobec by som teraz nekupovala zimne topanky. najskor september/oktober (kym nebude suvisle mokro a sneh, da sa v pohode stale chodit aj v teniskach, posledne roky ak mrzne a fakt zima, tak az januar/februar)
Áno môže je to veľmi individualne
Jeden z mojich synov mal skok. Z 23 skocil za rok na 27, potom dva roky uz len jedno cislo. 😳😳😳 Nechápem.
Ked ma teraz max 1 cm rezervu tak to su mu uz teraz male, nie ze ich ma nosit do jari. Ved ked mu tam das pancuchy prip hrube ponozky, nadmerok zmizne. A o kolko mu podrastie noha to nik netusi. Poznam mamy co v jari kupuju vo vypredaji topanky na dalsiu zimu. Ja si netrufnem. Kupujem pred sezonou to co treba, najprv poskusame co mame doma. A teda aj pocas sezony moze noha narast a tak mozes potrebovat aj 2 rozne velkpsti na sezonu
Je mozne, ze do konca roka mu vydrzia, potom ktovie... Teoreticky do novembra mu budu stacit aj nejake jesenne vyssie, to mas akurat tie 3 mesiace a dalsie tri dokedy bude zima mu kúpiš teda dalsie
Tiez je mozne, ze ked pomaly rastla noha, tak teraz podskoci, clovek nikdy nevie..na 5r ma mensiu nozku asi. Ale ani nevies kedy a aka zima pride
@jaskolka toto je presne náš prípad. A ako dlho ste teraz na 27?
Ďakujem všetkým za odpovede
27 nosil asi pol roka, teraz už má 28. Ale on je celkovo vysoký na svoj vek(114 cm a 23 kg) má dlhé chodidlá a prsty.
Urcite, nasmu rastie neuveritelnou rychlostou. Ma 8,5r. A c.36
Malým deťom nekupuj dopredu, deti rastú rýchlo...aj keď, naši rastu pomalšie,,napriek tomu sa stalo že dcéra - 5r. - stihla behom dvoch mesiacov preskocit jedno cislo,, na konci mája mala 29 botasky, boli dobré aj vola bola,, potom pre stúpajúce horúčavy a príležitosti nosila slapky či sandálky a zrazu koncom júla obuvam botasky a že ju bolia nohy a ona skrcene prsty,,30boli ok ale žiadny nadmerok, tak 31 sme kúpili..tomuto predchádzalo niekoľko nocí rastových bolesti
@sight aj u nás tak,,každý že deti rýchlo vyrastú z veci a ja obliekam niekoľko rokov to isté,,hlavne letné veci nosia aj 4-5rokov 🤣,,veci vyradujem skôr preto že sú zničené než preto že sú už male,,a to majú teraz 8r a skoro 6r a stále rastú rovnakým pomalým tempom
Naša napr v zime začala nosiť 25ku a končili sme 28 na jar.. teraz už budeme kupovať 30tku má 3,5 roka

Jasne.
A z toho dôvodu nekupujem cez leto zimnú obuv