Ako správne čistiť detské okuliare?
Ahojte, ako cistite ramik a ako casto? Ake pripravky pouzivate?
Dakujem
uz 15 rokov - tepla (nie horuca!) voda, saponat, a bud dobra bavlnena utierka, ale aj papierova (ale nikdy nesuchat, len prilozit). Umyvam kazde rano, cely ram, aj skla. Umyjem len v rukach, nepouzivam zinku.
uz 15 rokov - tepla (nie horuca!) voda, saponat, a bud dobra bavlnena utierka, ale aj papierova (ale nikdy nesuchat, len prilozit). Umyvam kazde rano, cely ram, aj skla. Umyjem len v rukach, nepouzivam zinku.
@wade naj je vlažná voda,môže byť jemné mydlo,či nejaky neagresivny prípravok. Nikdy nie vlhčené utierky.
Keď už,tak opláchnuť najprv okuliare vodou a tak vlhčené utierky,spreje a handričky.
Lebo ak predtým vodu nepouzijete,všetko nasucho je ako smirgel. A časom sa to na tých vrstvách ukáže.
@wade naj je vlažná voda,môže byť jemné mydlo,či nejaky neagresivny prípravok. Nikdy nie vlhčené utierky.
Keď už,tak opláchnuť najprv okuliare vodou a tak vlhčené utierky,spreje a handričky.
Lebo ak predtým vodu nepouzijete,všetko nasucho je ako smirgel. A časom sa to na tých vrstvách ukáže.
@terezka1947 ja tie vlhcene obrusky nemusim vobec. Neodmastia okuliare a len sa to rozmaze - ason moja skusenost.
Kym bol nas maly, tak zazde umyvanie okuliarov znamenalo vydrhnut saponatom, oplachnut vodou a vysusit mikrovlakonovou uterkou z optiky. Kedze v kuchyni mam nariedeny saponat v rozprasovaci, tak ten som pouzivala aj na okuliare. Dnes saponat treba len obcas, zvysajne staci vyumyvat teplou vodou.
V optike mi v podstate zakázali tie čistiace obrusky. Tepla voda, obyčajné mydlo a vylestit bavlnenou plienkou, čo najjemnejšou.
Nepoužívaj tie super vlhčené obrúsky. Zničí to okuliare(teda tu povrchovú úpravu skla) a rozmaze špinu. Ja si ich každé ráno umyjem mydlom, skla aj rámčeky, utieral vždy ale ozaj vždy len s handrickami na to určenými (mám ich doslova všade) najlepšie sú z DMka (1 handrička stojí 1,45€€. Ani na jedných okuliaroch nemám žiadne malé skrabanceky.

Tak isto ako dospelácke... Ja preferujem vlhčené obrúsky na okuliare napríklad z Lidla