Ako udržať detské ruky v teple bez rukavíc?
Ahojte, potrebujem poradiť.
Dcére je stále zima, má studené ruky. Rieši to rukavicami - tými bezprstovými.
Problém je v škole, kde jej ich zakázali. Mikinu nosiť nechce, jej nie je zima, má iba studené ruky. Ako to riešia vaše deti, resp. vy? Ďakujem za nápady.
Nie je to normálne, Zistiť príčinu, môže byť anemická alebo mať problém so štítnou žľazou.
@zuzulienocka78 akože vnútri v triede jej je zima tak namiesto mikiny si dá len rukavice?
@zojanka Mikinu nechce, na telo jej zima nie je, iba na ruky.
Nie je to normálne, Zistiť príčinu, môže byť anemická alebo mať problém so štítnou žľazou.
@anonym_15a0b5 Všetky vyšetrenia OK, je chudá + nehýbe sa moc, taká spomalená je 🙂
Niektorí ľudia majú prirodzene chladnejšie končatiny, nemusí to byť hneď choroba... Z akého dôvodu jej zakázali rukavice? To som ešte nepočula, aby v polke jesene zakázali zimné oblečenie.
Vždy si môže spraviť "DIY" rukávniky, tak ako sa to robilo pár desiatok rokov dozadu pretože to bola vtedy cool móda, zostrihúť koniec dlhých huňatých ponožiek aby sa dali prevliecť cez ruku a prešiť okraje aby sa nerozpadli... Iba si nespraví dieru na palce, aby to neboli technicky vzaté "rukavice".
A preco riesis studene ruky? Niekto ich ma bezne studensie… ruky nie su ukazovatelom nejakej choroby, zimy a podobne
@anonym_15a0b5 Všetky vyšetrenia OK, je chudá + nehýbe sa moc, taká spomalená je 🙂
@zuzulienocka78 studené ruky a nohy môžu byť spôsobené nedostatkom magnézia, skúste ho dopĺňať.
Niektorí ľudia majú prirodzene chladnejšie končatiny, nemusí to byť hneď choroba... Z akého dôvodu jej zakázali rukavice? To som ešte nepočula, aby v polke jesene zakázali zimné oblečenie.
Vždy si môže spraviť "DIY" rukávniky, tak ako sa to robilo pár desiatok rokov dozadu pretože to bola vtedy cool móda, zostrihúť koniec dlhých huňatých ponožiek aby sa dali prevliecť cez ruku a prešiť okraje aby sa nerozpadli... Iba si nespraví dieru na palce, aby to neboli technicky vzaté "rukavice".
@cyneric Vôbec neviem, prečo im to zakázali. Spomínala, že chápe, ak to vadí pri písomkách - vtedy ich nemá. Ale celú jeseň ich nosila. Má aj takéto, len trošku kratšie, ale asi aj to budú brať ako rukavice. Skúsim zistiť.
@zuzulienocka78 studené ruky a nohy môžu byť spôsobené nedostatkom magnézia, skúste ho dopĺňať.
@vakatko Vidíš, skúsim. Ale ona je jednoducho taká zimomravá od malička.
A preco riesis studene ruky? Niekto ich ma bezne studensie… ruky nie su ukazovatelom nejakej choroby, zimy a podobne
@klarissa25 Je jej to nepríjemné, mať stále studené ruky. Keď niečo robia, píšu, na PC napr. tak s takými skrehnutými prstami je to možno nepríjemné, zložitejšie?
@cyneric Vôbec neviem, prečo im to zakázali. Spomínala, že chápe, ak to vadí pri písomkách - vtedy ich nemá. Ale celú jeseň ich nosila. Má aj takéto, len trošku kratšie, ale asi aj to budú brať ako rukavice. Skúsim zistiť.
@zuzulienocka78 Tak to by som sa šla slušne opýtať triedneho učiteľa, podľa ktorého nariadenia školy nespadajú rukávniky/rukavice pod dress code a aké sú možnosti. Teplejšie tento rok už nebude (pravdepodobne).
@zuzulienocka78 Tak to by som sa šla slušne opýtať triedneho učiteľa, podľa ktorého nariadenia školy nespadajú rukávniky/rukavice pod dress code a aké sú možnosti. Teplejšie tento rok už nebude (pravdepodobne).
@cyneric Vieš, ešte je to aj škola pre telesne postihnuté deti, dcéra je autista, teda o to zvláštnejšie mi to príde celé. Vraj je to na pokyn riaditeľky, ktorej sa to nepáči.
@vakatko Vidíš, skúsim. Ale ona je jednoducho taká zimomravá od malička.
@zuzulienocka78 magnézium uvolní svalstvo, tým by sa malo zlepšiť prekrvenie končatín 🙂
@zuzulienocka78 magnézium uvolní svalstvo, tým by sa malo zlepšiť prekrvenie končatín 🙂
@vakatko Skúsime, pozerám, že sú aj také cucacie. Nepoužívali sme doteraz, ale aj na nervozitu je to asi fajn.
@cyneric Vieš, ešte je to aj škola pre telesne postihnuté deti, dcéra je autista, teda o to zvláštnejšie mi to príde celé. Vraj je to na pokyn riaditeľky, ktorej sa to nepáči.
@zuzulienocka78 Rozum sa mi zastavil, aby dieťaťu na autistickom spektre niekto odobral/zakázal oblečenie ktoré ho neohrozuje ani nijakým spôsobom neobmedzuje a evidentne z neho má komfort (pretože jej nie je zima) pretože to riaditeľke nesedí do estetiky. 😕
@zuzulienocka78 Rozum sa mi zastavil, aby dieťaťu na autistickom spektre niekto odobral/zakázal oblečenie ktoré ho neohrozuje ani nijakým spôsobom neobmedzuje a evidentne z neho má komfort (pretože jej nie je zima) pretože to riaditeľke nesedí do estetiky. 😕
@cyneric Neviem, budem zisťovať, o čo ide. Len som chcela niečo poradiť, či je nejaká iná možnosť. Možno nie mikina, ale nejaké tričko s dlhšími rukávmi. Nejaké reálne skúsenosti maminiek zimomravých detí 🙂
ja som tiez zimomrava cely zivot.Nohy a ruky casto studene a nemusi to byt absolutne nijaka choroba ale proste na figu prekrvovanie koncatin.Vela zien poznam co to takto ma a nemaju ine zdravotne problemy ani im nic nezistili.Ja by som si to dala na seba aj keby ich tam porazilo a povedala ci by sa im pacilo keby im je zima
@cyneric Neviem, budem zisťovať, o čo ide. Len som chcela niečo poradiť, či je nejaká iná možnosť. Možno nie mikina, ale nejaké tričko s dlhšími rukávmi. Nejaké reálne skúsenosti maminiek zimomravých detí 🙂
@zuzulienocka78 Ak znesie tričká s dlhými rukávmi bez problémov, tak je to jedna z možností. Prípadne sveter miesto trička. Poznám ľudí ktorí to napríklad neznesú, mať ruky väčšinu dňa schované pod textíliou.
mavala som este taky sveter ktory maval dost dlhe rukavy takze mi vlastne zakryvalo skoro cele prsty len trosku mi vykukalo z nich.Mozno este to je riesenie ak im tie rukavicky kolu oci
Myslím, že tvoj problém nie je ako udržať ruky v teple bez rukavic, ale fakt, že jej tie rukavice nosit zakázali.
@klarissa25 ja mam napr.tak studene ruky zo zimy, keď je dnu zima, že mi v nich začne pulzovat a až bolia. Takže ja aj doma pri HO mavam rukavice tie bezprstove. Mozno @zuzulienocka78 keby ste to odovodnili takto? Ja mam problém aj s hybnostou prstov potom,takže je to maximalne neprijemne. Zakazat rukavice jasne,keď nei je dôvod,ale ak sa citi podobne ako ja,tak by som na to ako rodič tlacila. Alebo nech dajú oni riesenie.
Skúsiť tričko s dlhými rukávmi a vesticku na to? Možno sa tým otepli cela, nebudú jej vadiť napr rukávy mikiny alebo čokoľvek jej na nej vadí.
@zuzulienocka78 existuju ohrievace ruk pre sportovcov, nabija sa to cez usb alebo su take vrecuska, co roztrepes a potom urcitu dobu hreju. Ma to napr. Decathlon. U vas by som volila tie dobijatelne, cez prestavku sa povyhrieva a potom cez hodinu snad zvladne.
@zuzulienocka78 existuju ohrievace ruk pre sportovcov, nabija sa to cez usb alebo su take vrecuska, co roztrepes a potom urcitu dobu hreju. Ma to napr. Decathlon. U vas by som volila tie dobijatelne, cez prestavku sa povyhrieva a potom cez hodinu snad zvladne.
@senta_sofia Idem pozrieť, to by možno pomohlo tiež.
Mozno kvoli ťahákom, aby ich tam neschovavali 🙂 ale mimo pisomiek nevidim dovod.
@zuzulienocka78 okrem magnezia by som skusila aj ginko (tablety, čaj). A dat urobit KO, ci nie je anemicka, v takom pripade zelezo doplnit. A moze ist aj o Raynaudov fenomen.
@senta_sofia Idem pozrieť, to by možno pomohlo tiež.
@zuzulienocka78 taketo mame my https://www.kaufland.sk/product/480759979/
@zuzulienocka78 mám rovnaký problém u mna je spôsobený tetaniou. Neprekrvujú sa mi dobre končeky prstov
@zuzulienocka78 ale no, keby mala skrehnuté prsty má na nej omrzliny a tie zjavne nemá. Neverím že v triede kde 23 stupňov je jej zamrzajú prsty, to by potom nosila rukavice aj v lete. A to píšem ako niekto kto má rovnaký problém a v zime mávam von aj napriek rukaviciam reálne omrzliny. Skôr vidím problém v tom že sa príliš sústredí na tie ruky, možno namiesto naučenia na rukavice bolo by lepšie keby ste ju učili napríklad hýbať nimi alebo to ignorovať. A mikina by pomohla tiež, cievy sú pospájané navzájom a keby jej bolo teplo do pol pása neboli by ani ruky tak studené. Chápem že je to ťažšie ak je autistka ale aj tak bolo by lepšie keby ste sa nejako skúsili s týmto zlozvykom popasovať a nie ho tolerovať.
Ja nosím vo vreckách také gélové vankúšiky. Doma si ich prevarím v hrnci z hrnca ich šupnem do vetrovky 😅 sú aj 2 hodiny teplé. Keď vychladnú tak puknem ten pliesok vnútri a ešte hodinku sú horúce. Pracujem vonku a aj keď mi je celkovo teplo ruky zvyknem mat ako ľad. Tak to riešim s týmto

@zuzulienocka78 akože vnútri v triede jej je zima tak namiesto mikiny si dá len rukavice?