icon

Ako zvládať módu násťročných dcér?

27. máj 2025

Ahojte 🙂 Dohovarate svojim nastrocnym dceram kvoli obleceniu? Alebo neriesite? 😅 Myslim 13-14 rokov.
Chce mat svoj styl a ja potichu trpim 😄 Nechcem ju nejako zhadzovat, ale niekedy ide von ako ... ani neviem, ako to nazvat, hastrman.

Strana
z2
martinmmartin
27. máj 2025

Spytaj sa svojich rodicov co si oni mysleli o tvojej mode- a z relativne mierneho hastrmana sa stanu vulgarity

majlo1234
27. máj 2025

Ja som tiez chodila dogabana, nebolo to tak davno, pamatam si, sj fotky mam😆 neriesim

vevebono
27. máj 2025

Ja mam starších chalanov. Ale ti poviem, ten najstarší.. keď vidím, aké kombinácie hádže, nie raz som ho otočila, že ako debilko do školy, obchodu alebo kam zrovna ide, nepôjde. Si myslí, že rozumie móde, alebo potom ja som strašne staromodna 😂 ale červené deravé nohavice, modrá elegantná kosela a kriklavozelena mikina, no nie diky 😂😂

kavasmliekom
27. máj 2025

Aj oja dcéra si tým prešla, konecne nějak pochopila, že nemusí byt strašiakom do kukurice aj ona 😄 tiež som trpela. Nie ze len vsetko čierne, ale aj o 3 čísla väčšie. Raz prišla domov v otcovej košeli 🙏 a potrhanych nových rifliach.
Teraz ma také tie široké baggy ci ako ich vola, ale hore si da normálne číslo mikiny, tričko. Tak to vyzerá celkom dobre. A musím povedať, že keď idú do kina, divadla, na koncert, oblečie sa slušne, narozdiel od ostatných.

kavasmliekom
27. máj 2025
@vevebono

Ja mam starších chalanov. Ale ti poviem, ten najstarší.. keď vidím, aké kombinácie hádže, nie raz som ho otočila, že ako debilko do školy, obchodu alebo kam zrovna ide, nepôjde. Si myslí, že rozumie móde, alebo potom ja som strašne staromodna 😂 ale červené deravé nohavice, modrá elegantná kosela a kriklavozelena mikina, no nie diky 😂😂

@vevebono já som dcére povedala, že sama nech si ide, ale vedľa mňa tak oblečená nepôjde, lebo ja pôjdem hola 🤣

sense
27. máj 2025

Neriešim pokiaľ nejde v dotrhanom, špinavom. Ale teda minule si obliekla nohavice, akoby ju vo vode merali tak sa musela prezliecť. Doma nech si ich nosí ale do školy nie. A jej štýl je , nemusí to ladiť, stačí že sa cítim fajn, tak koľkokrát ide kvietkove tričko, mikina úplne iných farieb a vzorov,
Ale zas do kostola keď sme šli môjmu krsnatu na prijmanie sa obliekla vhodnejšie, ako sestra krsniatka a na svadbu si síce vybrala šaty ktoré sa mne Absolutne nepáčia,ale stačí že sa jej páčia

gypsomilka
27. máj 2025

Este keby isla ako vrece oblecena to by som asi prezila. Ale urcite by mi vadilo keby isla oblecena pomenej ako niektore co vidim hola rit , v zime hole pupky kratke bundy ,s tym by som nesuhlasila. Ale zas nosi len to co jej kupis. Cize by som dala ,ze dohodneme sa v obchode a co sa mi bude pozdavat ,ze je ok ,kupim. Ak nie ze nebude suhlasit tak si daj svoje peniaze

fairyy
27. máj 2025

ked uz je to sialena kombinacia poslem ju sa prezliect ...ale inak len tisko trpim 😂 ved aj ja som chodila kade jak 😃

ejbyk
27. máj 2025

Ja tiež s tým strašne bojujem, hryziem do jazyka...snažím sa ovládať . Verím že je to len obdobie. Nedovolím holé pupky, výstrihy, make up do školy.
Ale čo úplne neznášam je kapucňa z mikiny na hlave!!! alebo čiapka/šiltovka a ešte aj kapucňa! ako lúpežník! normálne aj keď to píšem som vytočená ako to neznášam...
vivat puberta😒

biba_18
27. máj 2025

pokiaľ by nechodila vyzývavo s odhaleným hrudníkom alebo holým pupkom tak by mi to vôbec nevadilo ... a ešte kríže, to by som buzerovala zakaždým ... inak neviem čo by mohol byť problém ...

guudy
27. máj 2025

Ide o zivot alebo nejde? Nejde? Neries.

fairyy
27. máj 2025
@biba_18

pokiaľ by nechodila vyzývavo s odhaleným hrudníkom alebo holým pupkom tak by mi to vôbec nevadilo ... a ešte kríže, to by som buzerovala zakaždým ... inak neviem čo by mohol byť problém ...

@biba_18 tie dievcata ani nechodia ze vyzyvavo , ale ako vo vreci 😃😃 vsetko je oversize vsetko je cierne ...v podstate su to obrie chodiace odpadkove vrecia 😅 teda aspon tie dievcata co chodia k nam na navstevu, ci to je vsade v mode neviem...ale vyzeraju ako rapperi z 90tiek

biba_18
27. máj 2025
@fairyy

@biba_18 tie dievcata ani nechodia ze vyzyvavo , ale ako vo vreci 😃😃 vsetko je oversize vsetko je cierne ...v podstate su to obrie chodiace odpadkove vrecia 😅 teda aspon tie dievcata co chodia k nam na navstevu, ci to je vsade v mode neviem...ale vyzeraju ako rapperi z 90tiek

@fairyy ako som písala, to mi nevadí. vyzývavosť v tom veku by mi vadila. toto nie ...

pralinka25
27. máj 2025

No a ja som myslela ze toto je uz davno prec v starej skostnatelej historii. A ono nie 😄 stale rovnake babky.
Mne vadia len plonahe ale nie kvoli obleceniu samotnemu ale kvoli rizikam nasila a chorob. Kazda doba ma ocividne hikajuce nechapave a pohorsene tetky 😂

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2025

Neviem, ake kreacie nosi Tvoja dcera, ale ja som mala obdobie, ked som v meste isla radsej 3 kroky za dcerou😀 Vyrastla z toho, studuje fashion design, takze u nas to bolo fakt nieco mimoriadne😀
Ako hovorieval moj oblubeny kolega-zaklad je neposrat sa, lebo na posrateho aj hajzel spadne😉

marsmykkok
27. máj 2025

Je to už skoro dospelý človek, nie 3 mesačná bábika čo jej môžeš obliecť čo chceš... Treba akceptovať jej štýl, ani jej sa určite nepáči tvoj. Zasiahla by som iba v prípade ohrozenia zdravia že by napríklad vonku bolo mínus 15 a ona by chcela ísť naboso v šľapkách... Ale čo sa týka farby, tých vygajdaných strihov a tak treba rešpektovať.

mimikarol
27. máj 2025

Akože moja má ešte len 10 takže pohoda. Ale keď vidím niektoré staršie dievčatá tak ja byť ich mama tak ich tak von nepustím

biba_18
27. máj 2025
@mimikarol

Akože moja má ešte len 10 takže pohoda. Ale keď vidím niektoré staršie dievčatá tak ja byť ich mama tak ich tak von nepustím

@mimikarol napríklad v čom by si ju von nepustila?

dskjhfdlkdjhl
27. máj 2025
@mimikarol

@mimikarol No, Ty ju mozno nepustis, ale nezabudaj, ze vzdy sa da napr. u kamosky prezliect😉

abbey1
27. máj 2025

Dovolím čokoľvek, čo nie je vulgárne. Tiež tíško predýcham určitý typ topánok, či variácie odevov. Ale pokiaľ je zakryté, čo má zostať zakryté, tak neriešim.samozrejme sme si ujasnili, že sú miesta a situácie, kam sa patrí prísť oblečený elegantne.
Našťastie, dcéra miluje sukne, šaty a nenosí crop topy a legíny.

pralinka25
27. máj 2025

Ja nechapem. Co ste vysli z jaskyne? Vy ste sa ako mlade obliekali podla mody vasich mam? Nosili ste v 15 to co nosili 50tnici?
Ved vsetko tu uz bolo. Zazila som eru vypchavok v bluzkach zvonaky siroke kapsace rybarske klobuky a oversize tricka flanelove kosele po kolena elastaky roztrhame rifle batikovane handry hippie farby vzory a kreacie strikovane svetre hackovane. teplaky sustaky aj croptopy. proste vsetko. Vsak sa pozrite co sa nosilo v 60 70 90 00 kazda generacia mladych ma svoju modu a kazda generacia starych ma svoje zabrzdene tetky zaseknute v svojej dobe. Tak to je vzdy. Im pride vasa moda otrasna a vam zas ta ich. Za 20 rokov sa to otoci a mozno aj z vasich pubosov budu rovnako zaseknuti midleages prevracaci ocami.
To sa tu tiez pravidelne tieto temy opakuju. Kedy vadia sucasne ucesy strihy hudba filmy....
Este ze to vase bolo a je top. Vsak ukazte pubosom vase fotky z mladi. Spytajte sa babiek a rodicov ake ste boli vzorove. A ak ste aj pre nich boli tak medzi rovesnikmi ste museli byt out. Neda sa vyhoviet rovesnikom aj dochodcom. Vzdy sa to jednej skupine nehodi.

lucik194
27. máj 2025

este ako hastrman je v pohode, vyzeraju ako chudery, co vytiahli veci z kontajnera ...... ake stale lepsie ako polovica bab, co vyzeraju ako prostitútky 🤮

pasomnica
27. máj 2025

Nerieš, ak nechodí holá alebo špinavá, všetky decká sa teraz tak obliekajú, vždy je niečo v móde...

minenkaa
27. máj 2025

Preco si niektoré mamičky myslia,že majú dobrý vkus

estellas
27. máj 2025

To je teraz taká móda všetci nosia voľné nohavice niekedy až extrémne voľné. Deti chcú nosiť to, čo ich rovesníci, je úplne normálne nie je na tom nič divné.
Chcú byť moderní, myslím že všetci chceli byť moderní keď boli mladí.

belbel
28. máj 2025
@pralinka25

Ja nechapem. Co ste vysli z jaskyne? Vy ste sa ako mlade obliekali podla mody vasich mam? Nosili ste v 15 to co nosili 50tnici?
Ved vsetko tu uz bolo. Zazila som eru vypchavok v bluzkach zvonaky siroke kapsace rybarske klobuky a oversize tricka flanelove kosele po kolena elastaky roztrhame rifle batikovane handry hippie farby vzory a kreacie strikovane svetre hackovane. teplaky sustaky aj croptopy. proste vsetko. Vsak sa pozrite co sa nosilo v 60 70 90 00 kazda generacia mladych ma svoju modu a kazda generacia starych ma svoje zabrzdene tetky zaseknute v svojej dobe. Tak to je vzdy. Im pride vasa moda otrasna a vam zas ta ich. Za 20 rokov sa to otoci a mozno aj z vasich pubosov budu rovnako zaseknuti midleages prevracaci ocami.
To sa tu tiez pravidelne tieto temy opakuju. Kedy vadia sucasne ucesy strihy hudba filmy....
Este ze to vase bolo a je top. Vsak ukazte pubosom vase fotky z mladi. Spytajte sa babiek a rodicov ake ste boli vzorove. A ak ste aj pre nich boli tak medzi rovesnikmi ste museli byt out. Neda sa vyhoviet rovesnikom aj dochodcom. Vzdy sa to jednej skupine nehodi.

@pralinka25 👏 👏 👍

mandzula
28. máj 2025

Pokial nejde s ceckami vytlacenymi pod bradu a holym podvozkom, neriesim.

salome123
28. máj 2025

ja si len v duchu hovorim, ze aspon si tak skoro nenajde frajera, ked vyzera ako strasidlo 😀 😀

michaela12_34
28. máj 2025

deti hľadajú identitu, experimentujú. ak im to nedovolíte, budú to doháňať po 20. roku. ja som v puberte chodila oblečená ako anime postavička, potom ako totálny metlák, istou dobou ako bronx raper, a dnes je môj šatník ako zen budhizmus (biela, béžová) a už 8 rokov nepotrebujem, aby ma oblečenie definovalo. mamka mi ale všetky (netrvalé) excesy dovolila, aj makeup, aj farbenie vlasov. vyzlečená som nechodila a tam podľa mňa treba usmerniť (myslím, ak vidno kožu na zadku, tak už to nie sú kraťasy a nesedí to fakt že nikomu), inak radim len poradiť len ak si dieťa radu pýta a inak nechat, nech sa hlada. takto to robíme doma my

pralinka25
28. máj 2025
@salome123

ja si len v duchu hovorim, ze aspon si tak skoro nenajde frajera, ked vyzera ako strasidlo 😀 😀

@salome123 ale najde. rovnakeho ako ona 😂
Ja som chodila v sirokych kapsacoch oversize tricku a este aj flanelovej koseli po tatkovi a mala som na kazdy prst aj troch v tom case. Potom som mala metalovu eru a tiez som mala napadnikov viac nez dost. A vlastne nech som mala akekolvek obdobie nikdy nezalezalo az tak na tom co mam na sebe takze sa netes 😃

Strana
z2