icon

Froddo topánky

25. sep 2023

Ahojte viete mi prosím poradiť aku veľkosť topánky na takúto nohu? Ďakujem

Froddo topánky
anavixy
25. sep 2023

Dolezita je ta miera od palca k pate teda 19cm (vnutorna dlzka topanky by mala byt cca 20cm) a sirka chodidla teda od toho vyvnievajuceho oblucika podmpalcom k obluciku pod malickom (tam kde je chodido najsirsie). Tych 17,3 je ti zbytocne. Na sirku nadmerok 0,8-1,2 cm a na sirku aspon 0,2-0,4 myslim sa odporuca.. a este by si mala takto odmerat obe nozky, jedna byva sirsia/vacsia, hoci o mm.

zuzanaete
25. sep 2023

Velkost zalezi od znacky topanok. Vnutorna dlzka nie je jednotna pre vsetkych.

ketrint
25. sep 2023

Súhlasím s @anavixy ,veľmi pekne Ti to vysvetlila 👌
Nadmerok sa štandardne dáva tých 0,8-1,2cm na dĺžku, ale pozor ❗️-aspoň teda ja mám odsledovane, že pri takomto meraní nohy (obkreslenim) mám ten rozmer o niečo vacsi, ako keby meriam meradlom… k obkreslenej nohe nedávam dcere +1,2cm ani náhodou, ale mensi…

ketrint
25. sep 2023

Napr. pri tomto type Frodda by som váhala medzi veľkosťami 29 a 30, ideálne ak máš možnosť vyskúšať dieťaťu oboje… zrejme Ta 29bude lepšia, lebo pri tomto obkreslovani byva aj 0,5cm rozdiel oproti meradlu…

anavixy
25. sep 2023

@ketrint fakt az tolko rozdiel? 🫣 ja teda som ratala s tym ze je to skreslene a teda zatial som kupovala max 1cm nadmerok, to vlastne teraz jesenne a mam pocit, ze dobre v nich chodi 😏 skusim ju postavit na vlozky aj ked viem, ze to tiez nie je uplne presna dlzka topanky, ale hadam aspon keby to bolo fakt vela, tak to zistim aj podla toho… akoze pre mna tento vyber topanok a velkosti a tvarov a nvm coho je spanielska dedina od prvych topanok a asi aj bude vzdy 😂

ketrint
27. sep 2023

@anavixy úplne Ta chapem! Tiež som párkrát netrafila, že velkostne aj tabuľkovo mali sediet, ale nejak s nimi nebola dcéra spokojna… ak sa dá, tak treba skočiť do predajne osobne, pomeraju, poviedia aký typ nožičky ma dieťa a odporučia aj značku, ktorá by sadla. Ja napr kupujem celorocky vždy tie iste, lebo viem, že jej sedia 😅 Pri všetkých iných a nových topánkach je to vždy lotéria u nás 🙈🙄