icon

Je oblečenie zo Shein pre deti bezpečné?

cathrinka12
16. okt 2025

Chcem sa spýtať ohľadom veci zo shein pre male deti....
Ja som nejako nepostihla a nevedela ze su tie veci škodlivé a toxické.... Moja mala ro nosila odmalička a ma 15mesiacov dozvedela som sa to nedávno...
Ale Vždy som veci pres nosením prala a žehlila mohli jej nejako uškodiť? Nemala nikdy na ne nejakú kožnu reakciu ani nič len odmalička ma problém s krvou ma zvýšené lymfocyty ale uz to ma lepšie myslíte ze to mohla mat stoho? Ale lepší sa to aj ked ich nosila čítala som aj o tom ked ixh človek operie a o zehli uz tak škodlivé niesu.... Bojim aa ze som jej uškodila ja uz ich prestáva nosiť.....

anonym_3b5768
16. okt 2025

@cathrinka12 a co konkretne je na tom obleceni toxicke? Ako kazde ine nie len zo sheinu su kazde veci napustene chemikaliami aby drzali farbu. Vyperies a vyzehlis a zbavis sa tych chemikalii o inych toxickych latkach vo veciach neviem. Pouc ma ak sa mylim

anonym_932037
16. okt 2025
@anonym_3b5768

@cathrinka12 a co konkretne je na tom obleceni toxicke? Ako kazde ine nie len zo sheinu su kazde veci napustene chemikaliami aby drzali farbu. Vyperies a vyzehlis a zbavis sa tych chemikalii o inych toxickych latkach vo veciach neviem. Pouc ma ak sa mylim

@anonym_3b5768 napriklad tie farby, co pouzivaju, nemusia zodpovedat nasim bezpecnostnym normam. A samozrejme, ze vsetko z nich nezide opranim, lebo inak by ostali biele. Ale netvrdim, ze som detom nikdy nic z Ciny nedala, ale snazim sa tam detom nakupovat fakt minimum.

natalka13
16. okt 2025
@anonym_3b5768

@anonym_3b5768 fakt vypere? no tak ok, potom naco sa veci testuju a musia prejst kontrolou kym pridu ba EUtrh? ved nech si ich kazdy opere🙈

derdia
16. okt 2025

Shein a temu je plne plastov...otrasne.skusila som raz tak. Hnusne oblecenie som este nevidela. A ani zadarmo by som ho nenosila... A ked si predstavim ze vlastne ani nikdy nezhnije... Hrozne

natalka13
16. okt 2025

@cathrinka12 su to veci plne farieb s tixickymi latkami. na nete mas kopu clankov.
ftalaty sposobuju neplodnost, ked sa tu najdu v nejakej hracke tak je toho plny kon ale shein veci nakupuju mamicky.

cathrinka12
autor
16. okt 2025
@anonym_3b5768

@anonym_3b5768 takže jej fo nemohlo spôsobiť nic pokiaľ nemala žiadnu reakciu kožnu

anonym_10105a
16. okt 2025

Mám skúsenosť že odtiaľ kupujú veci iba takí hlúpejší ľudia 🤭

deedol
16. okt 2025

ano, mohlo jej to uskodit, rychly google search prezradil, ze ich riesi EU za neplnenie povinnosti a nedodrziavanie standardov bezpecnosti ich produktov. takze v tych veciach mozu byt rozne chemicke latky (farbiva, tazke kovy...), ktore skodia. osobne tam (ani cez temu) nenakupujem - ani pre seba, ani pre nikoho ineho.

neviem sa vsak vyjadrit k tomu, ci to mohlo mat vplyv zrovna na tie lymfocyty.

biba_18
16. okt 2025

záver je ten - už sa stalo - ale už jej veci odtiaľ nekupuj ...

cathrinka12
autor
16. okt 2025

Jasne že nebudem

cathrinka12
autor
16. okt 2025
@anonym_10105a

Mám skúsenosť že odtiaľ kupujú veci iba takí hlúpejší ľudia 🤭

@anonym_10105a tak ako ďakujem to bolo pekne od teba.... Hlavne inteligentné... Slušne som sa spýtala len....

anonym_60a4c4
16. okt 2025

@cathrinka12 ja som synovi keď bol maličký kupovala slovenské, české výroby a aj keď bol chlapec tak svetlé farby, biele béžové, a čím svetlejšie. Potom aj dosť dostal už nosené, takže veľakrát vyprané. Už je puberťák ale napr.spodne prádlo kupujem len biele, aj sebe alebo svetlé.

anonym_3b5768
16. okt 2025
@derdia

Shein a temu je plne plastov...otrasne.skusila som raz tak. Hnusne oblecenie som este nevidela. A ani zadarmo by som ho nenosila... A ked si predstavim ze vlastne ani nikdy nezhnije... Hrozne

@derdia aj v lidli predavaju tricka s plastov a pyzamka pre deti a eu tomu nezabranila, ale ich poporuje vsak recyklujeme tak sa nemamme stazovat. Staci pozriet stitok 100%recyklovane, nemaju vsetko sice, ale hanba ze take vyrabaju

mamadievcatiek
17. okt 2025

Zo shein by som oblečenie nekupovala a už vôbec nie pre deti.

natalka13
17. okt 2025
@anonym_3b5768

@derdia aj v lidli predavaju tricka s plastov a pyzamka pre deti a eu tomu nezabranila, ale ich poporuje vsak recyklujeme tak sa nemamme stazovat. Staci pozriet stitok 100%recyklovane, nemaju vsetko sice, ale hanba ze take vyrabaju

@anonym_3b5768 vsetci vyrabaju veci z recy materialov.
Ide o to ze shein temu nik nekontroluje o kolko % prekracuju napr.mnozstvo ftalatov a to tam idu cifri 500 600%....