icon

Je správna veľkosť topánky podľa odtlačku na vložke?

6. máj 2025

Nedavno som kupila synovi topanky, velkostou si nie som nikdy ista. Teraz uz na vlozke topanky vidno, kde ma prsty, suhlasite so mnou, ze na dlzku som vybrala dobre? Chcem mu kupit este jedny rovnakej znacky a tak ci mam vybrat rovnaku velkost.

autor
6. máj 2025
mullerova46
6. máj 2025

Dĺžka vyzerá dobre ale môžu byť synovi široké lebo topánka má ešte priestor mimo vložiek 🙂 nakreslite nôžku a zamerajte dĺžku a šírku a podľa toho kupujte topánky 🙂 na šírku majú mať cca 2mm nadmerok na dĺžku do 1.2

zuzpar
6. máj 2025

Odporucam nakreslit na papier nozku, odmerat od paty po palcek nechat nejaku volu 0,5-1cm 😉

autor
6. máj 2025
@mullerova46

Dĺžka vyzerá dobre ale môžu byť synovi široké lebo topánka má ešte priestor mimo vložiek 🙂 nakreslite nôžku a zamerajte dĺžku a šírku a podľa toho kupujte topánky 🙂 na šírku majú mať cca 2mm nadmerok na dĺžku do 1.2

@mullerova46 naposledy som mu obkreslovala nohu a ked som si pytala velkost podla toho, ako mi vysla podla nakresu, tak mi dali topanky o dve cisla vacsie ako potreboval : -)). Bola som v barefoot predajni v bratislave a predavacka mi povedala, ze to sa casto stava, ked sa zistuje velkost nohy obkreslenim ( a pritom sami maju na stranke postup podla ktoreho som isla). Tak ja uz neviem, ako mu to spravne pomerat.

beata_k
6. máj 2025

Skus iny typ. Tvoje dieta ma dominantny palec. Pri ostatnych prstoch to ma prilis volne. Skus znacku Jonap.