Je tetovanie a piercing u 16-ročných dievčat normálne?
Je normalne,aby 16 ročné dievčatá boli potetované,mali piercingy v nose,pupku,obočí? Gelové nechty, "zmetaky" nalepené na mihalniciach? To fakt toto rodičia dovolia deťom,ktoré si nezarábajú?
keby to bolo normalne nepytas sa predsa tu... ale kazdeho "vychova" je ina... vzdy tu boli deti a deti ... su 16 rocne kt sa spravaju ako 10 rocne a su 16 rocne kt si myslia,ze su dospele .. a male % pubertiakov tu pubertu prezilo bez ujmy-ale najdus a aj take
@anonym_autor ako take dievcata zasahuju do konfortu tvojho zivota?
@anonym_autor ako take dievcata zasahuju do konfortu tvojho zivota?
@viestta no momentalne veľa. Tiež mám 16 ročnú doma a sú to u nás boje. Pripadám si ako macocha, ktorá jej nič nedovolí.
@viestta no momentalne veľa. Tiež mám 16 ročnú doma a sú to u nás boje. Pripadám si ako macocha, ktorá jej nič nedovolí.
@anonym_autor veď ju nechaj, už nie je malá a naučí sa na vlastných chybách..je iná doba, zobuďte sa. Keď jej to nedovolíš, začnú sa jej smiať a budú ju šikanovať
@anonym_autor veď ju nechaj, už nie je malá a naučí sa na vlastných chybách..je iná doba, zobuďte sa. Keď jej to nedovolíš, začnú sa jej smiať a budú ju šikanovať
@anonym_6a2d13 no nedovolím jej ,aby sa dala potetovať v 16 rokoch 🤦♀️ a poprepichovať si tvár tak isto.
Vzdy to tak bolo, ze mlade chceli uz byt dospele a tie dospele chcu zas vyzerat ako nastrocne. Ja som na zakladnej nosila take stekle, ze teraz by som si nohy polamala keby som v tom mala ist. Na stastie taketo umeliny sa vtedy nenosili. My sme si vystacili s obycajnym lakom na nechty. Ja by som to nepodporovala. Ja sama sa tomu vyhybam.
@anonym_6a2d13 No este taku dobu nevymysleli aby som dovolila 16-nast rocnej sa tetovat.
Ja mám sestru, ktorá sa snažila svojej dcére všetko dovoliť, aby bola cool mama, čo ide s dobou. Tak dcéra od 13tich mala farbené vlasy, bola emo, tetovanie, pírcingy, tunely. Vystriedala všetky druhy vlasov, naozaj všetky, najdlhšie fialové. Istý čas mala aj dredy. Bola lesbička, potom bola queer, potom na chalanov, dnes neviem ani čo je. Samozrejmosťou bolo ponocovanie, v 13tich sa prvý krat opila a ani nespala doma. Doma si pestovala trávu. Hlavne ju nechať vyrastať a žiť si svoj život, neobmedzovať ju. Dnes má dievča 21 rokov a nevie sa zaradiť. Opakovane ju nezobrali na VŠ, tak robí v bare barmanku a navštevuje psychológa, lebo má depresie, úzkosti apd a točí videá na tiktok a špúli pery do kamery. Smutno je mi, bolo to talentované krásne dievča.
@anonym_6a2d13 No este taku dobu nevymysleli aby som dovolila 16-nast rocnej sa tetovat.
@beata_k no dovolit nemusis ale urobit to stale moze. co potom. vyhodis ju z domu alebo jej to das vyrezat. dovolit zakazat je jedna vec ale nie vzdy to pomoze.
vzdy tu boli take dievcata. vzdy boli v spolocnosti tieto typy ludi.
neviem jedine sa s dcerou snazit rozumne hovorit. zakazy prikazy su zvacsa najmenej ucinne. skus jej v klude vysvetlit svoj pohlad na vec, preco to podla teba nie je dobre.
@beata_k no dovolit nemusis ale urobit to stale moze. co potom. vyhodis ju z domu alebo jej to das vyrezat. dovolit zakazat je jedna vec ale nie vzdy to pomoze.
@pralinka25 Tak mam 16 rokov na vychovu. Dufam, ze si 16 rocne nebude robit co chce.
@beata_k tak nedovoľ, potom sa nečuduj, keď si to dá urobiť za tvojim chrbtom a ktovie kde… ja som sa s mojou dohodla na kompromise, vybrala som kvalitne štúdio a dala som si kerku tiež 😜
Áno, je to absolútne normálne. Ja som mala piercing v bruchu (mama mi dala peniaze nech si vyberiem) , chodila som zmalovana ako jedna kraslica, skúšala som fajčiť , pit.... V 17 som si našla frajera a puberta sa ukludnila. Nefajčím nepijem a maľujem sa primerane...piercing som o pár rokov zhodila... Žijem usporiadaný život.
V 16tich sa deti búria, je to vrchol puberty, čiže áno, skúšajú čo to dá ..
@pralinka25 tak u nás je toto denná téma už rok. A nie,keď to nedovolím ,tak si to nedovolí dať. Mne už dochádzajú argumenty. Každým dňom čakám,kedy toto obdobie skončí.
Ja som si v 16 zarábala 😅 len vtedy toto nebolo v móde... tetovanie za mňa určite po 18, ale zase krúžok v nose naozaj nie je nič nezvratné... skúste nájsť nejaký kompromis, nedovoliť všetko, ale zase ani nezakazovať len z princípu lebo tebe sa to nepáči...
@pralinka25 Tak mam 16 rokov na vychovu. Dufam, ze si 16 rocne nebude robit co chce.
@beata_k niekedy to clovek neovplyvni. pridu rozne situacie, rozne vpylvy. jasne ze sa treba snazit, len proste niekedy sa veci vyvrbia vselijako. ale drzim palce. (bez ironie)
@pralinka25 tak u nás je toto denná téma už rok. A nie,keď to nedovolím ,tak si to nedovolí dať. Mne už dochádzajú argumenty. Každým dňom čakám,kedy toto obdobie skončí.
@anonym_autor ty si rodic ty nemusis mať argumenty ak niečo zákazes ,nie uplne staci
@beata_k tak nedovoľ, potom sa nečuduj, keď si to dá urobiť za tvojim chrbtom a ktovie kde… ja som sa s mojou dohodla na kompromise, vybrala som kvalitne štúdio a dala som si kerku tiež 😜
@anonym_f775f5 Mala som piercing, ale v 16 som si to nedovolila. Nie preto zeby som sa bala rodicov, ale preto, ze som si ich vazila. A to so mnou puberta kvalitne plieskala. Ako som uz vyssie napisala. Mam 16 rokov na vychovu. Ako vychvali mna, hadam zvladnem aj ja vychovat svoje deti
@anonym_autor ty si rodic ty nemusis mať argumenty ak niečo zákazes ,nie uplne staci
@minenkaa rodič musí mať argumenty primerané veku, dieťa nie je cvičená opica
@beata_k niekedy to clovek neovplyvni. pridu rozne situacie, rozne vpylvy. jasne ze sa treba snazit, len proste niekedy sa veci vyvrbia vselijako. ale drzim palce. (bez ironie)
@pralinka25 Samozrejme, ze existuju rozne situacie. Tu sa bavim vo vseobecnosti.
Dakujem
@anonym_autor ano, je to normalne. Ci to je dobre alebo nie, to je ina vec. Ale normalne to je, teda bezne, vidavam to kazdy den a bolo to aj ked ja som mala 16.
Na tvojom mieste by som radsej riesila gramatiku. A nie cudzie dcery...pise sa "ročných".
Staršia si dala v tom veku malý piercing do nosa, nosila farebné účesy a o rok pribudlo i vkusné tetovanie. Vždy čistá jednotkárka, štúdium v zahraničí na strednej i vysokej. Dnes má 25, top prácu v zahraničí, v ktorej napreduje. Tetovanie pribudlo ešte jedno, piercing tiež ešte jeden a k tomu desiatky diplomov a ocenení.
Či je to bežné? Piercingy áno, gelové/iné nechty áno, tetovanie je z toho asi také najmenej časté, záleží aj na tom kde, aké veľké, aký vzor. Laminácia obočia, úprava mihalníc je tiež relatívne zvyčajná vec.
To či si nezarábajú by som zrovna netvrdila, od 15 môžu brigádovať... A to či si to minú na oblečenie, topánky, kozmetiku, pedikúru, manikúru to je už ich vec. Neviem, pripadá mi zvláštne nazývať 16r teenagera "dieťaťom", to už sú prakticky mladí dospelí ľudia ktorí žijú v [digitálnej] spoločnosti ktorá očakáva nejaký estetický "štandard" [môžeme polemizovať nad tým ako prehnaný je] a oni si to uvedomujú.
Na tvojom mieste by som radsej riesila gramatiku. A nie cudzie dcery...pise sa "ročných".
@anonym_21b95b moju gramatiku riešiť nemusíš. Skontroluj si svoju túto prínosnú vetu.
Staršia si dala v tom veku malý piercing do nosa, nosila farebné účesy a o rok pribudlo i vkusné tetovanie. Vždy čistá jednotkárka, štúdium v zahraničí na strednej i vysokej. Dnes má 25, top prácu v zahraničí, v ktorej napreduje. Tetovanie pribudlo ešte jedno, piercing tiež ešte jeden a k tomu desiatky diplomov a ocenení.
@abbey1 Dobre,je dospelá, to je v poriadku. Moja sa tiež dobre učí,ale to neznamená že dostane za "odmenu" čo si zmyslí.
Niekto kto nevie gramatiku sa ide pohorsovat nad dnesnym trendom 😂 kedy si ten piercing maju dat? V 25tke? Su v puberte tak nech si ju uziju. Teba mat za matku tak si hodim lano.
Niekto kto nevie gramatiku sa ide pohorsovat nad dnesnym trendom 😂 kedy si ten piercing maju dat? V 25tke? Su v puberte tak nech si ju uziju. Teba mat za matku tak si hodim lano.
@cyberk ale no tak, to snáď nemuselo byť tá posledná veta.🤔

no co rodic to ina vychova... moji takto nevyzeraju, ucime sa, ze dolezitejsie je to co maju vo vnutri... nie na povrhu... vonkajsia krasa "vyschne" rokmi, ale vnutornu ma clovek stale