icon

Kde kúpiť bezšvové tričko pod korzet?

helpinka
4. jún 2024

Syn (11r.) začal nosiť korzet. V Ortotechu v BB nám dali spolu s korzetom jedno tričko. Tričko, ktoré sme dostali je bezšvové a našla som ho len na eshopoch v ČR (dosť drahé poštovné). Chcem sa spýtať/poradiť, kde kupujete bezšvové trička pod korzet v rámci e-shopov na Slovensku? Alebo s akými tričkami máte dobré skúsenosti. Ďakujem

vikuska2012
5. aug 2024

@summer23456 takže sa bráni...aj mojej to plecia dvíha nedá ich dolu nepustí ju to ...

vikuska2012
5. aug 2024

@summer23456 no dúfam ...naša sa narodila so skoliozou aj sme cvičili vojtu a nedalo sa jej nijak upraviť...mrzí ma že sme nemali možnosť sa naučiť plávať,lebo imunita jej to nedovolila a celkovo toľko starosti že plávanie som neriešila a teraz ma to mrzí ...a vy ste na to prišli kedy že má problém s chrbátikom? Nemala zatiaľ obmedzenia kôli tomu v živote ? Nebýva viac unavená ?

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 tak ona má jedno plece nižšie a keď nám dorabali korzet,tak jej ho dvihlo a bolo rovnako vysoko ako druhé. Ale teraz ona sama ich ťahá hore,vyzerá to blbo, normálne sa bojim,či si tým nosením ešte nepohorsi. Chodili ste na nejaký nácvik cvikov,ktoré máte cvičiť doma?

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 moja plávať nevie, a tiež to musíš robiť správne,inak to na este opačný účinok a pohorší si. Ja dom to videla doma,chodili sme k jednému ortopédovi,ktorý ani rtg neurobil ani nič,len cviky,tie sme zas aj flakali, teraz dne prešli k inému dr ten hneď rtg a korzet a cviky.tdk už cvičí ale to tiež rýchlo bum bum a je to. Pritom to treba pomaly,aby sa tie svaly aktivovali a nstahovali

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 a asi sa to dosť zhoršilo tým,že veľmi vyrástla za posledné dva roky. Meria 163 cm, ha nám 170 cm, tak snáď bude merať ako ja cca, tak dúfam že to nebude musieť nosiť do 18tky,lebo na picne

vikuska2012
5. aug 2024

@summer23456 fuu vysoké dievča ...my sme chodili na kontroly a korezt sa rieši od 20 stupňov to nám povedali už dávno len som dúfala že sa tomu vyhneme ,ale keďže má hypotomiu a ešte aj päty zlé tak jej to k tomu ,dopomohlo,, ...cvičiť treba ako píšeš ale na to sa dá zvyknúť pomaly sa určite prispôsobi , a dá si vysvetliť ...ja sa chcem naučiť sm systém ...našťastie cvičenie je u nás uchopitelne...keď to musí nosiť celý deň asi to dosť obmedzuje pri aktivitách a šport potom nemôže ? No podľa toho čo nam povedali je to na dlho ,minimálne do obdobia rastu a moja rastie veľmi pomaly,tak predpokladám že do 17-18 r...táto myšlienka ma úplne desí...tak nejak dávam vnútorné nádej do cvičenia...

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 moja na tiež ploché nohy. Nám ortopéd povedal,že jej dá oslobodenie od tv, že normálnu tv cvičiť nemá, iba liečebnú a to nikde na školách nerobia. Tiež má ploché nohy. Ten sm systém sa chces naučiť sama či niekde ísť kde ťa naučia? Tiež dom nad tým rozmýšľala...

vikuska2012
5. aug 2024

Takto ju to vykrivuje...tomu nechápem .pretože takto vyzerá jej chrbtica a oni urobili korzet presne taký ,neviem úplne pochopiť ako jej to ma pomôcť..ale keď pôjdeme na kontrolu nechám si to vysvetliť...a korzet to nevyrovná len drží aby sa nezhoršil stupeň ...aspoň to mi povedali ,tak to má tak mrzí že som dúfala že korzet trochu napraví zakrivenie

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 ja som mala už v 7-8 ročníku výšku 170 cm a viac dom nerástla,tak dúfam že aj u mojej to tak bude. Kedysi to nosili do 18tky,teraz sa vraj sa zistiť,kedy sa rast skončil.

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 no ináč to má fakt nejako cudne. Jej keď zapol korzet,tak povedal,vidíte teraz sú plecia v jednej rovine. Vy to tak nemáte. Neurobili jej ho naopak? Lebo keď našej merali,tak tiež mal v tom chaos,že jemu sa zdá napr pravá strana a ortopéd napísal ľavú stranu,či ju to pozeral a popisoval odzadu,nie odpredu. Lebo že aby jej neurobili opacny

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 kedy máte ísť k ortopédovi? To sa mi fakt nezdá,logicky by mala byť v tom vyrovnaná...teda ja si myslím

summer23456
Autor odpoveď zmazal
summer23456
5. aug 2024

A teraz na fotke na práve plece vyššie tak tiež neviem či to tsk blbo ťahá ona alebo korzet,lebo vravel že to má byť rovnako

vikuska2012
5. aug 2024

No ja neviem ...keď som sa pýtala že je v Tom nakrivo tak tak to má byť že jej ťahá tú stranu a druhú uvoľňuje..tu vložku ma tiež presne na mieste kde má vypuklý chrbát a zakrivenie chrbtice že to ma na to tlačiť a keď dam dolu musí to mať červené ...chodíme do BB ortotech a má za sebou veľa korzetou tak hádam vie čo robí ..ideme 3.9.tak sa na to určite opýtam aj doktorky .ona prišla skontrolovať keď jej ho dali a zhodnotila že dobre ...ale keď sa na Viki pozriem ako je krivo tak presne ako aj bez korzetu tak ma ten chrbát tak nevidím v Tom ako si zmysel...no ale niesom ortopéd tak hádam to bude dobré .asi sa nedá chrbtica zrazu vytiahnuť do stredu keby to mala rovno možno by to spôsobílo bolesti tak prudko...

vikuska2012
5. aug 2024

@summer23456 to som nevedela ..no keď vezmem do úvahy že deti ako Viki majú Max 160 CM to sú tie väčšie tak jej ešte chýba 20 cm ale u nás to bude na dlho ..rastie pomaličky a keď dostala ms zvykne sa ešte spomaliť plus problém so štítnou žľazou..no asi sa musíme nejak nastaviť na pár rokov

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 no vraj rtg sa dá zistiť,keď sú uzavreté rastové strbiny, tak rast je ukončený. Dr by to mal vedieť dúfam. Tiež neviem ako to má byť,dúfam že to máte dobré.

summer23456
5. aug 2024

@vikuska2012 ten sm systém sa chces učiť podľa videí?

vikuska2012
5. aug 2024

@summer23456 pozerala som si to ,ale ti podľa mňa nestačí,objednala som si videá a inštrukcie...idem si to naštudovať ale určite by som chcela priamo na rehabilitáciu nech to robím správne ...ak u nás to nebude možné v rámci rehabilitácie mám v pláne o rok ísť na kurz do Piešťan...v BB je možnosť pol hodina stojí 55e ale ja tam nemám ako dochádzať a radšej sa naučim podľa videi a našetrim si na kurz ...

domak2
6. aug 2024

@vikuska2012 fuha až teraz vidím aký mate ten korzet dlhy. Mojej konci pri bokoch a ešte ma po okrajoch takú makku vrstvu nalepenu. Len ja na to až tak netlacim lebo za pár týždňov aj tak bude mat operaciu, čiže ho ma len aby sa to dovtedy ešte nezhorsilo. Pomôcť už nepomôže. Tiez sa mi nezdá ze ho ma tak nakloneny, keď ho robili mojej musela stat rovno, aby ju podporoval v tom spravnom postoji aj keď prisposobeny telu. Ale zas nie som nejaký odborník. Plus mi ešte vraveli ze ak by to mala zacervenane ci odrete hneď im musíme povedať aby to upravili, ale tak asi ma každý dr iný postup. A tričká ma obyčajne, tie švy jej nejak nevadia.

vikuska2012
6. aug 2024

@domak2 no tak uvidím keď pôjdeme popytam sa ...nám zas povedali že odrete nie ale zacervenane to má mať na mieste kde má tú vystuz,tak to má byť..vidím každý dr iný názor ale tak možno záleží od toho čo potrebujú liečiť...možno to má dlhé aby sa jej lepšie spalo a netlačil na kríže ...no uvidíme čo nám povedia,lebo to sú detaily ktoré som tam nespozorovala hneď ...držím palce nech operácia pomôže ...

summer23456
6. aug 2024

@domak2
@vikuska2012 baby dnes sme boli na preventívke, dcéra mala korzet s obvodná sa má pýtala ako často jej to kázali nosiť. Vravela som že od rána do večera. Tsk mi povedala že ona by jej to dávala dve hodiny ráno,dve poobede alebo keď príde zo školy, že ťa chrbtica ju teraz drží korzet ale vlastne tým sa jej to všetko oslabuje, že keď sa dá korzet dole,všetko to padá,lebo tie svaly sa tym nosením oslabujú,že sa nenamahsaju, že je lepšie cvičiť a ten korzet nosiť menej. Ona síce bola pediater ale už taká staršia na dôchodku, takže tiež má asi skúsenosti. Takže naozaj čo lekár to inak vraví. Toto bol už štvrtý názor a každý inak povedal. Jedna vravela že nosiť 24 hodín denne, ďalší že 16, ďalší od rána do večera a táto že nosiť pol dňa,resp pár hodín ...

sarajaja
10. aug 2024

Ahojte , moja 13 ročná dostala tiež korzet , má teraz zvykací režim , mala by ho mať na noc a asi 2 hodiny cez deň . Má ho od štvrtka, ale ona ho má hodinu a už jej je zle :( , neviem ako si zvykne v tom spať . Som totálne z toho na prášky...vraví , že ju to bolí na lopatke , tú má dosť vystrčenú , doktorka povedala, že to je normálne, že ju to bude bolieť zo začiatku na miestach , kde má zakrivenú chrbticu , včera jej zostalo až na vracanie , neviem , či to nie je viac psychika 😏 . Začala cvičiť SM systém.

summer23456
10. aug 2024

@sarajaja no prvé dni dcéra tiež nevedela dýchať. Aký máte stupeň skoliozy? Sm systém vás učí nejaký odborník? A je to taký tvrdý plast?

sarajaja
10. aug 2024

@summer23456 stupeň 28 , áno je to tvrdý plast a SM systém sa chodí učiť do Nitry fyzioterapeutke do regeneračného centra skalka . Dcéra od 5 rokov tancovala aj súťažne , je v tom dobrá a aj ju to veľmi baví , je to veľká rana pre ňu ,že musela prestať ... Cvičila najprv rehabilitačné cviky , tie ju moc nebavili , ten SM systém sa jej viac páči

summer23456
10. aug 2024

@sarajaja fúha, no my máme 23 a tiež jej to dosť vidno, teda ona ma hlavne jedno plece nižšie ako druhé.

vikuska2012
10. aug 2024

@sarajaja ahoj ako dlho cvičíte sm ? Vydno už nejaky pokrok v zosilneni chrbta alebo tak

vikuska2012
10. aug 2024

@sarajaja ešte by som sa opýtala keď to vidíš vedela by si to sa tiež naučiť ? Lebo u nás toto nieje až moc ďaleko a chcem to skúsiť sa naučiť aspoň trochu ...a o rok by som šla na kurz

vikuska2012
10. aug 2024

@summer23456 my skúšame už týždeň pomaly a posledné tri noci spala skoro do rána ..hrozne ma trápi ju tak vidieť ale tvrdí že to zvládne ,naša je taký malý trpitel a keď niečo musí neodmieta to ale nepovie mi či ju to boli ..nevie to definovať..prvé dni mala červenú stranu chrbta kde ti ma krivé ale teraz už nie tak neviem či to tak má byť alebo to zle dávame a nesedí

summer23456
10. aug 2024

@vikuska2012 joj zlatá, a nepoti sa v noci? Moja keď to na cez deň, tak na tričko mokré... Ja jej to budem tiež radšej dávať ba noc a cez deň nech sa tie svaly spevňujú. Tiež chcem skúsiť dm systém. Musím pozrieť či sú nejaké videá a cvičiť to popri cvikom ktoré v oči teraz. Veď kazde naťahovanie a posilnenie sa ráta...

vikuska2012
10. aug 2024

@summer23456 cez deň ho nemá..nam povedali že len noc a to sa nepoti máme chladno ...dnes sa už aj prevalila nabok a spala tak ...hádam si zvykne...na YouTube som si pozrela už veľa videí o sm...objednala som si aj návod takže ja to chcem skúsiť doma ...na našej rehabke som si všimla tie gumy a vraj to tam cvičia tak sa chcem opýtať musím cez doktorku tak hádam nám tie cviky predpíše,bez jej predpisu sa nedá ...moja nevie žiaden šport ,nediakzala sa naučiť byciklovat,tak len chodíme ,nič iné nevie žiaľ ...no ale chôdza je najprirodzenejšie tak ma to zmysel akurát rozmýšľam že jej kúpim tie paličky aby správne chodila a korigovalo jej to správne držanie lebo sa hrbi keď chodí a držíme ju stále za ruku ,takto bude používať aj ruky čo som vyčítala že je dôležité..neuvedomila som si to ...človek chodí automaticky...