icon

Kedy a aké vybrať prvé detské topánočky?

ivkav5
29. jan 2025

Tie čo ste trošku znalé v tejto téme, poraďte, kedy by malo mať dieťa prvé topánočky a zároveň aké odporúčate. Ďakujem.

simona92101
29. jan 2025

@ivkav5 az ked uz chodi urcity cas,cca 2 mesiace,inak na doma absolutne nic.a ake?zalezi od typu nohy,najlepsie ist do predajne kde odskusa.ak ma uzku nohu,barefoot mu budu siroke.

lelelienka
29. jan 2025

Tiez som tapala v tejto teme, poradila mi fyzioterapeutka ku ktorej obcas chodime, ked si niecim nie som ista, Topankocky pre deti urcite nie barefoot, treba pevnu obuv ale taku, v ktorej dokaze ohnut nohu, nie uplne “drevenu” podrazku, Mne to vysvetlila tak, ze mam na topanku zatlacit z oboch stran a ked sa v strede zohne k sebe, prilis makka (barefoot su take), ked sa nezohne vobec - prilis tvrda a ked tak zapruzi a ohne sa trochu, tak to je akurat. Nosit sme ich zacali az po cca mesiaci od prvych krocikov, ked uz sme aj vonku chceli zacat chodit, dolezite je aby si noha pobehala aj bez topanky najskor. A co sa tyka konkretnych, tak u nas to bola katastrofa s vyberom, pretoze ma vyssi nart a takmer nic mu nesedelo na nohe, nedalo sa obut. Cize jednoznacne vyskusat vopred v kamennej predajni, nech ti ani nenapadne sa dat zlakat na nejaky internetovy obchod. Urcite kvalitne a urcite nie bazarove, aj ked budu len na niekolko mesiacov lebo nozka narastie, ale potrebuje si to vyslapat dieta same.
Co sa tyka papuciek, tam mi poradila ze stacia pokojne az ked pojde do skolky, ale toto som nedodrzala, ak sme niekde kde je studena podlaha, samozrejme papucky obuvam. Tak asi tolko 😉

simona92101
29. jan 2025

@ivkav5 este dodam,ze kazde dieta ma iny typ nohy s tym padom mu aj ine sedia.prvej dcere ktora ma uzku velku lopatu sedia len Primigi,druha ma baculatu s dominantnym palcom-tej len Protetiky.syn ma rok,chodit zacal ako 11 mesacny no ma velku nozicku s vysokym nartom a nic mu nesedelo.nakoniec Little blue lamb.

zuzanaete
29. jan 2025

@simona92101 Barefoot nebudu siroke. Su bf znacky na uzke, normalne, siroke nohy v kombinacii nizky/vysoky nart, uzka/siroka pata. V zavere z toho velkeho mnozstva znaciek clovek zisti, ze dietatu sedia 2-3 znacky.

lucia13022023
29. jan 2025

Ja som synovi kúpila capacky keď chcel chodiť po vonku, cca dva týždne po tom, ako zacal chodiť. Ale nevedel v tom dobre chodiť, tak som išla do obchodu, tam mu nohu zmerali, poradili. Mal DD stepy prvé. A teda ono je to veľmi individuálne. Sesternicin malý zas nezniesol DD stepy ale wandy..
A na doma nemal malý nič, ani teraz nemá. Papučky som este nekupovala, za mňa je to zbytočné.