icon

Kedy začať dávať pod tričko dieťaťu aj tielko?

23. sep 2025
Strana
z3
lusilla
24. sep 2025

Nikdy. Tento kus oblecenia nemame v satniku, ak sa u nas aj objavil (zdedene veci) ani som to nevybalila a posunula dalej lebo nikto to nenosil. Deti nosia v zime bezne tricko bavlnene plus na vrch mikina alebo natelnik s dlhym rukavom. My dospeli tak isto ja niekedy nosim len podprsenka a dlhy kus (tricko, mikina, bluzka, kosela, natelnik). Spodne vrstvy mame len funkcne na tury, trening alebo lyzovanie.
Mam dve kamaratky, blizke sme v kontakte stale, ich deti od septembra pomaly tielka, spodky, pancuchy, ciapky, nakrcniky, paperove bundy, kym ich deti su chore tak 4-5 krat za zimu nase max raz aj to je neaka pliaga zo skoly co prejde do par dni. To ma utvrdzuje v tom ze nerobim chybu ked ich neobliekam ako cibule.

anonym_3f0664
24. sep 2025

Nenosime.. za mna neprakticky a zbytocny kus oblecenia..
Zato svokra nosi stale, bez neho by zmrzla, tak sa uz roky so mnou handrkuje a nechape preco odmietam tielka. Nech aspon na deti myslim.. no tie by ma zozrali, keby im to dam 😄

anonym_c0ae63
24. sep 2025

Mne prišla na rozum taká situácia s dcérou.
Keď bola menšia,boli sme na preventívnej prehliadke u detskej lekárky a ta samozrejme,kázala aby sa do pol pása vyzliekla a išla ju vyšetriť.A začala:V... a kde máš tielko,natelník?
A moja dcéra nechápavo na ňu hľadí a :My také doma nič nemáme,mne to mama nikdy nekúpila!

petko81
24. sep 2025

@anonym_autor vôbec nedávam

biglovemom
24. sep 2025

Od 1oktobra😵‍💫
Ako fakt je ludstvo tak vymetene uz ,ze sa toto treba pytat na internete ? Ved sa riadim vlastnym pocitom resp ked je detom zima nech si oblecu .

…..nemame tielka vobec .

lusilla
24. sep 2025
@anonym_c0ae63

Mne prišla na rozum taká situácia s dcérou.
Keď bola menšia,boli sme na preventívnej prehliadke u detskej lekárky a ta samozrejme,kázala aby sa do pol pása vyzliekla a išla ju vyšetriť.A začala:V... a kde máš tielko,natelník?
A moja dcéra nechápavo na ňu hľadí a :My také doma nič nemáme,mne to mama nikdy nekúpila!

@anonym_c0ae63 ja mam prave opacnu skusenost s detskou lekarkou, prisli sme tiez na prehliadku a vonku bolo tak 10-12 stupnov a lekarka na mna ze dufam ze nema pancuchy, ja na nu ze nie preco ved nie je taka zima, nohavice mal take ako keby zateplene ze tam bola v nutri ta latka taka tepla. Ona ze ako dobre ze konecne normalna matka ze jej tu chodia spotene deti co su naobliekane. Sama mi povedala ze je este cas.
No a druha vec je ze ako fakt sa toto musi niekto pytat ved je mi zima dam, dietatu je zima dam mu aby mu bolo dobre, Minimalne je tu prerez ludi napriec slovenskom kym ja na juhu chodim v tricku na severe uz maju dlhe a mozno uz aj zakurili. Nemusim sa pytat ako sa mam oblect. Niekedy mam pocit ze sa ludia zacnu pytat aj kedy maju ist cikat.

mamutka
24. sep 2025

@anonym_autor ešte počkám, keď je možno 5 stupňov tak dám.
Btw tielko a tričko nie je vôbec jedno. Trička sú väčšinou krátke, čo neznášam, nedajú sa dobre zapchať do nohavíc.
Ďalšia vec, nikdy nedam dieťaťu bavlnené tielko. Spoti sa v tom a ostane mu na chrbte nalepená mokrá handra, ktorá postupne chladne. Naši nosia od malička termo tiekla, jemnučké z Nika intima. Keby sa aj spotil malý pri pohybe, hned to na ňom vyschne.
Za mňa ideálne hlavne na sport v zime, ma kryté kríze a viem že nebude v mokrom, keď sa bude intenzívne hýbať. Ja tiež nosím tielko, mám na to citlivé kríze, dokonca ma rozboli brucho ak mi ťahá na kríze 👀
Na to už potom len tenká blúzka alebo košeľa, resp kľudne krátky rukáv v zime, ale kríze musím mať obalené natesno.

cacianka
24. sep 2025

Vtedy, keď cítim že mi treba. A nie podľa dátumov v kalendári alebo kedy mi povedia ženy na Mk

svetlonos
24. sep 2025
@minenkaa

@svetlonos nepijem ,ziazdny alkohol

@minenkaa
joj ani ja ani môj muž 😂 ale jemu je tiež stále teplo. Vonku 10 stupňov slnko a on beha tiez v krátkom rukáve a kratších. Tak sa mu smejem, ze ma vodku v žilách namiesto krvi.

rayla
27. sep 2025

Čo..zimné tielka? Také tielka nemame nikto u nas.. Dnes som bola na záhrade v trencloch a krátkom rukáve.. este je teplo...

lauricka
29. sep 2025
@anonym_3662f5

Tielko nemáme v šatníku, úplne zbytočný kus oblečenia

@anonym_autor nenosime tielka. Sama to neviem nosiť. V zime je všade prekúrené, potom je človeku v tom vnútri teplo a inokedy sa to nenosí. Tak to nenosíme. Nie sme zimomravé typy. Chápem, že ak niekto je, tak si to oblieka. Všimla som si deti, že majú aj vnútri vrstvy, že majú kľudne aj krátke tričko a na tom ešte dlhé a podobne. Mňa oblieva len to vidím 😁. Podobne nevieme nosiť ani pančuchy a pod. Musela by byť veľká zima. Nosíme to len na nejaké zimné športy alebo túry alebo pobyt v zime vonku na dlhšie.

Strana
z3