Kupujete látkové podprsenky pre 5-ročné dievčatá?
Dobry den, chcem sa Vas spytat, ci malym 5 -6 rocnym detom kupujete take tie latkove topy-podprsenky. Dnes ma dcera zaskocila, vravela, ze 3 jej kamosky v skolke take nieco majú. Videla to, lebo ked sa prezliekaju spinkat. No a pytala sa ma odkedy zeny nosia podprsenky, ci aj ona nemoze nosit take. Akoze som chalajuca matka, ale toto ma soklo, ze 5 rocne nosia. Ved tam nemaju co dat :D ale asi som prespala dobu. Dakujem za odpovede.
Moja dcéra prišla presne s rovnakym nápadom. Vysvetlila som jej, ze to podľa mňa na malých dievčatách nie je pekne a ze keď bude staršia, určite bude nosiť. Už na to aj zabudla.
Mne osobne to príde zbytočne a aj trochu vulgárne.
To je úplne zbytočné. Načo, však ešte nemá prsia.
V škôlke sme nenosili nič prvé tie bavlnené lambady až tak v 9 -10 rokoch a od 13 obyčajnú podprsenku bez vypchavok
@taynee Neviem. Ja napr. aj keď dceru dvojročnu beriem na kupalisko, tak ma dievčenske plavky... pride mi to viac dôstojne pre take dievčatko ako keď je hore bez.
Učím v škôlke a nosi to veľa dievčat. Ja sa nato pozerám ako na plavky, aj plavky majú dievčatá cez hrudník skôr ako im narastú prsia. I keď tiež si myslím že to je zbytočne pod oblečením. Ale keď velmi chce dovolila by som, väčšina dievčat si to dá raz a potom mesiac nie atď
Aj moja to nosila. ako je vyššie písané ani na kúpalisko nechodila holá. Potom ju to prešlo a nechcela nosiť tak nenosila. Teraz má 8 a na telesnú sa prezliekaju celá trieda spolu a už jej to prekáža takže zasa podprsenku nosí aj keď tam nemá čo dať podľa niektorých. Nevidím na tom nič vulgárne ani nemorálne že to nosí a nosila. Mne skôr vadia tie hotel deti na pláži a kúpaliskách.
@thirstymonk ale ja som nikde nepisala,ze je to hrozne 😅 ja sa pytam daco ine...
Moja neter mala cca 6 rokov ked straaasne potrebovala mat “normalnu” podprsenku 😄 tak sme jej kupili (aj ked v takej malej velkosti sa moc zohnat nedali), nosila ju doma, niekedy aj inde.. vobec neslo o to ci ju potrebuje, ale samozrejme len o ten pocit. Predpokladam, ze aj tu je to o tom, jedna zacala a ostatne videli a chceli tiez. Iste je to zbytocne a nepotrebne (aj ked aj dospele zeny “bez prs” zvyknu nosit podprsenku…), ale nevidim na tom nic zle, co by bolo treba zakazovat.
@araavdva super, dobre vediet, lebo ja som v tomto asi prespala dobu. Mala mi dnes, ze aj ona chce take, tak chcela som ai overit, ci naozaj take nieco dievcatka nosia, ale podla mna ma to svoje opodstatnenie. A jasne na kupko chodi v plavkach (cele, dvojdielne- to by som ju neposlala ani inak)
@anavixy ja ale nic nezakazujem... uplne v pohodke pojdeme kupit... len som nevedela, ze to take male dievcata nosia...to je cele
Ak to malá chce skúsiť, kúpila by som jednu dve na vyskúšanie ako sa v Tom bude cítiť. U nás v škôlke to tiež nosili, aj naša skúsila ale necítila sa veľmi dobre v tom, tak potom už nenosila. Mne osobne to nevadilo, že to chce nosiť aj keď je to podľa mňa nanič, keď je teplo tak spotená ,keď je zima radšej tielko.Nedávala som však ani tielko, mali v škôlke veľmi teplo. Teraz má 8 a nenosí nič iba ak plavkový vrch na kúpalisko.
Dakujem za odpovede. Fakt som bola zaskocena, nakolko ja som mala prvu lambadu okolo 12 rokov. Preto aj ta otazka, ci to dievcatka nosia 😁 ja ale nemám problém jej niečo kúpiť, nie som ten rodič u koho je toto TABU. Absolutne mi to nevadí, skor to ma len svoje vyhody ked sa nad tym zamyslam. Nieco pojdeme teda kupit, este s nou hodim rec :D a vyberieme
Moja 2,5 rocna minule zahlasila v obchode, ze MAMA KUPIS MI TAKE - POPRSENKU - a drzi v ruke akusi lambadu. Ja som vyberala ponozky, tak to tam vyhrabala.
Prislo mi to vtipne, ale chapem ju. Ja nosim podprsenku, oblieka si ju sem tam. Babky nosia podprsenky. Vie, ze to nosia zeny. Tak chce aj ona. Vobec netusi, ze ma mat prsia, proste je dievca, take nosia "dievcata" co vidi nahe/prezlieajuce sa a tak to chce.
Nevidim na tom nic zle. Ma to logiku.
Mne to príde zbytočne. Ja osobne chodím najradšej bez podprsenky a vždy sa teším, keď si ju dávam dole. Veď tie lambady majú gumičky, celý deň ich musia tlačiť, posúvať sa, potiť sa pod nimi, aj tak sú v tomto veku zbytočne.
Moja vždy nosila tielko a potom keď už bola väčšia lambadu. Ta mi príde len ako kratsie tielko, tiež na tom nič divne nevidím. Moja nechcela byť hola keď sa prezliekali na telesnu
Nie, nie, nemyslela som to tak, ze ty to zakazujes, len ze proste je to uplne v pohode podla mna, nic co by sa malo nejako brzdit, skor ku komentarom, ze je to uplne zbytocne a naco.. 🙂
Aj moja dcéra to nosí od skolky a aj ja som také nosila, vtedy sa to volalo lambada. Teraz ma moja 10 rokov a vkuse to nosí, za par eur jej to kupujem v pepcu.
@veklipo co je vulgárne na nejakej lambade? Ved to je detské
Ja mám 6 ročnú skolkarku, v ich triede nemá nikto asi nič také lebo by mi to isto spomínala, ale minulý rok mala spolužiačku ktorej som videla tielko aj v lete pod šatami a jej mamina mi vravela že to preto že sa hanbí pred chlapcami keď sa prezliekajú v škôlke. V taktom prípade by ťa lambada v lete bola podľa mňa oveľa prijateľnejšia , možno si dievčatka ktoré to napadne že sa aj hanbia. Ale ak len trend tak sa v Tom zbytočne spotia 😃
Obchodnici vyrobia, par mamiciek to kupi, detom oblecu, dalsie deti uvidia a chcu. Obchodnici spokojni
Moja 5 ročná mi to raz spomenula, že v škôlke mala jedna spolužiačka. Tak som sa jej opýtala, či by také chcela, že môžme ísť kúpiť. A hneď že nie. Že jej sa taka nepáči, že ona chce takú ako mam ja oranžovú 😀 Tak si ju vyskúšala, a zhodnotila, že do mojich( Ečiek )ešte musi dorast, a potom si ju požičia 😅😅 V zime nosí tielko a cez leto nič. Ja som tiež mala prvú lambadu až na základnej škole.
6 rocnej dcere kupila moja mamina "lambadu", taka bola nadsena, ze ma podprsenku..3 dni ju nosila v kuse, co ju nechcela dat oprat..po prvom prani ju mala raz, potom som jej ju nachystala do skoly a ze nie, ze lepsie jej je bez...
V skolke nie. No moja druhacka, takmer 9 rocna, uz ma aj prsia, aj je trochu pribrata, ale som jej povedala, ze zatial nech je rada, ze podprsenku nosit nemusi. Davala som si akurat dole, co ma vsade tlacila. Ale ja ani bez dobre, ani s nou. Mam velke prsia. Tak sme sa rozpravali a usudila, ze teda dobre, ze si bude uzivat, ze este nemusi, jej je aj tak strasne teplo. Doma sa vyzlecie do gatiek, este to nevnima nejak negativne. A ma take tricko, ja som to nosila ako 15 rocna na doma, mamina to vyhrabala, ze je to len ako crop top kratke a zavazuje sa to v strede pod prsiami, take zavinovacie a ma to rukaviky. Ale uz u nej postupne asi prejdeme na tie lambady, ale to uz je dievca, co zacina dospievat. Ja som mala prvu podprsenku asi v 11 rokoch, vtedy som dostala aj menzes. A prsia mi tiez zacali rast v tej piatej triede riadne, si pamatam, ze som mala najvacsie a hrbila som sa. Aj mi to ostalo...😬
V skolke mi to pride fakt veeeelmi skoro.
@banalu presne, uplne vystizne, nema sa za co hanbit, ved je zena a podvedome sa mozno su rady, ze patria k nam..ale ja som sa s tym fakt nestretla nateraz :D
@anavixy hej, ja nemam problem, len ked si to porovnam so mnou, vtedy sa asi take nenosilo, holt next generation :D posunute vsetko dopredu
Dcéra začala lambady nosiť až teraz má 9 rokov. No i nej už puberta pomaly začína. A pri prezliekaní sa telesnej sa hanbí. Možno aj dievčatká v škôlke sú hanblivé a preto ich nosia

Dobu si asi neprespala, lebo keď som ja chodil do školky, presne také dievča sme tam mali, čo nosilo lambadu a mala 4-5 rokov. Mňa by skôr zaujímalo, že čo je na tom také hrozné, že jej to prote nechceš dovoliť? Veď to je jak keď chlapec má tielko.