icon

Kupujete látkové podprsenky pre 5-ročné dievčatá?

10. jún 2024

Dobry den, chcem sa Vas spytat, ci malym 5 -6 rocnym detom kupujete take tie latkove topy-podprsenky. Dnes ma dcera zaskocila, vravela, ze 3 jej kamosky v skolke take nieco majú. Videla to, lebo ked sa prezliekaju spinkat. No a pytala sa ma odkedy zeny nosia podprsenky, ci aj ona nemoze nosit take. Akoze som chalajuca matka, ale toto ma soklo, ze 5 rocne nosia. Ved tam nemaju co dat :D ale asi som prespala dobu. Dakujem za odpovede.

simca06022011
10. jún 2024

Nie. Obyčajne tielko nosila pod oblečením.

simca06022011
10. jún 2024

Ale inak lambady nosí dcéra asi od školy... 7-8rokov...

veklipo
11. jún 2024

@marhulka13 to je vec vkusu. Ak to tak necítiš, v poriadku.

mantilka
11. jún 2024

Nosia aj moja nosila. Zdal sa mi to výmysel, ale keď veľmi chcela kúpili sme. A keď nastúpila do školy a prezliekaju sa prvý stupeň v triede, tak to ešte viac ocenila

simca06022011
11. jún 2024

Inak tie pre dievcatka sú takéto. To ani nič nedrží je to iba krátke tielko v podstate.. myslím ze majú rozmery už od 4rokov? Alebo 3/4? Tak asi to.dievcata nosia aj malé🙂

dominikamacakova
11. jún 2024

Sú dievčatá, ktoré sa hanbia, takže asi to je ten dôvod.

yanni
11. jún 2024

Jasne, ze nenosi. mam doma 5 rocnu a som sa jej akurat spytala, ci nejake jej kamosky v skolke toto maju. Tak sa na mna pozrela akoze ci mi nesibe. A moja o mesiac 9 rocna len prevratila ocami. Ona ma spoluziacky starsie, kedze isla do skoly skor, tam vsetky baby uz maju 10+ rokov, taha im to na 11 a povedala, ze niektore uz maju, ale "uz maju cicky" (jej slova😂). Inak ja mam kamosku, ma uz velku dceru, bude mat tento rok 15 a posiela mi po nej veci a v poslednom baliku boli aj 3 kusy tychto lambadiek. Moja starsia si to obliekla, behala tu v tom 2 hodiny a nakoniec prekrutila len ocami a povedala, ze naco jej to este je. Tak to mame odlozene v sufliku a vytiahneme, ked tam hore nieco bude mat. Inak, je sportovkyna, vrcholovo plava a ma v skupine aj o 4 roky starsie dievcata a tam nie je priestor na hanbenie sa. Mala 5 rocna tiez uz plava v oddiely, ale to su vsetko deti 5-7rocne v skupine a este som nezistila, ze by sa tam niekto hanbil. Oni nabehnu po treningu aj tri do jednej sprchy.

iwesska
12. jún 2024

@thirstymonk Chapec ma tielko pod prsiami? Dievcata tiez nosia tielka,ktore splnaju funkciu v zime. Lambada ale sluzi na prekrytie prs. Ze sa to tebe ako otcovi zda atraktivne,tak super,ale skus si natiahnut gumu cez hrudnik a byt v tom cely den. A este si stiahni hrudnik kusom nepriedusnej latky - to je v lete na nezaplatenie. Ale to ty nikdy nepochopis,lebo podprsenky nenosis. Cim dlhsie moze dieta chodit s volnym hrudnikom,tym lepsie pre jej kozu a dychanie.

iwesska
12. jún 2024

Moja 10r.nenosi,vsak tam nema co dat. To je skor o tom,ze decko si dupne,ze toto chcem,tak mamka musi kupit,lebo ved to sa teraz nosi🙄. Miesto toho,aby jej vysvetlila,ze to nepotrebuje a bude sa v tom akurat tak potit,tak jej to kupi.

veronicka1901
12. jún 2024

Najstaršia dcéra začala lambady nosiť v 9 rokoch, keď jej bolo nepríjemné sa prezliekať pred TV. Prostredná bude mať teraz 9 rokov a ešte nevyslovila túžbu nosiť ich, tak čakám 😉

kitty88
12. jún 2024

Moja 8-rocna chcela uz minuly rok, kupila som jej (lebo aj starsia nosi, tej uz rastu prsia, ma 11 rokov). Obliekla ju raz a viac nechcela, ze je to nepohodlne pre nu, takze je mozne, ze to bude aj u vas podobne, chce len preto, lebo to maju aj ine.

mircalla
12. jún 2024

Nie, moja ma 8. Prve plavky mala jedine take a dostala ich ked mala 7, predtym len cele. Zatial to nepyta

jesenzima
12. jún 2024

Nekupujem. Ale keby ma požiadala, kúpim jej ..

monita357
12. jún 2024

moja ma 7 a ma take 2 lambady ale len ceh leto pod nejake uplne volne saty alebo ramienkove tricko hlbojo vykrojene ..kde je az moc volny vystrih a su take ako bambudove, ze cez leto aj samostatne . a neberie to ako podprsenku ale ako topik alebo tielko kratke 🙈 zial jak si doma kto nauci tak ma 🫣

jeennyv
12. jún 2024

Jooj lambada detske casy…😀 nosili sme baby od 10r -11r cca, ked este prsa take neboli..ako nevravim doba pokrocila, ale v 5tich rokoch v skolke toto ani v hlave nebolo..teraz je to ine….ako kupila by som keby velmi chcela skusit, ale dojde na to, ze volne casy tam hore su na nezaplatenie 😀🤷‍♀️

6mia6
12. jún 2024

Narazila som na tému a zrovna cez víkend sme boli na zápase - futbal. Dcera hra s chlapcami a všimla som si že sa ostycha pri prezliekaní ale nič nepovedala. Má 8. V šatni veľa chlapcov. Tak asi hodime reč.

syslik81
12. jún 2024

dievcatka sa chcu podobat na maminy .. preto obcas potiahnu sminky,vonavky a nosia lambady ako dospele.. nevidim na tom nic zle-aj moja mala .. potom ju to preslo a teraz uz ma detsku podprsenku na tie lentilky ... a pre mna je len dolezite,aby bnola stastna.. tak ako sa hraju s babikami na maminy a chlapci na vojakov etc sa aj hraju na dospelakov ..

caramellka
12. jún 2024

Kamoška keď kupovala staršej, tak aj mladšia -škôlkárka chcela, keď to videla, ale asi to nosila skôr sporadicky. Neskôr, keď nám kamoška posunula nejaké oblečenie (ja mám mladšiu dcéru, ako jej baby), moja dcéra tam v školkarskom veku zbadala tú lambadu a občas to nosila doma, lebo vtedy bolo obdobie "ako maminka".
Teraz je dcéra tretiačka na ZŠ a p.ucitelka dievčatám doporučila, aby už nosili lambady vraj, aj keď údajne na telesnú sa prezliekaju s chlapcami oddelene.

bluka2
12. jún 2024

@yanni Moja 9 ročná to nosí a podľa jej slov aj všetky spolužiačky. Tak snáď si nevymýšľa, aby bola “cool”. Kúpila som jej 3-balenie, je mi úprimne jedno, či pôjde na kúpalisko hore bez alebo si dá dačo pod tričko. O takýchto veciach nech sa kľudne rozhodnú samé…

mofa
Autor odpoveď zmazal
vuvu163
12. jún 2024

@thirstymonk vôbec to nie je ako keď ma chlapec tielko. Tielko môže mať aj dievča. A tielka plnia funkciu, že zahreju, chránia kríze, obličky... A lambda je pre tak malé dievča iba zbytočnosť a výstrelok a "povzbudzuje k skoršiemu mentálnemu dospievaniu"

haley7897
12. jún 2024

Moja mladšia tieto "lambady" / crop top "tielka" nosí od 4 rokov - odkedy nosí do školy školskú uniformu. Nosí ich samozrejme len v lete. Potrebuje mať niečo pod školským polo tričkom lebo ma pomerne hrubý, drsný materiál a taktiež pod letnými školskými šatami keďže majú v vpredu zips a ten je priamo na pokožku tiež dráždivý. Nevidím na nich nič vulgárne a ani z nich predčasne nedospieva.

yanni
12. jún 2024

@haley7897 Moja Mala v Tom veku pod skolskou Uniformou normalne tielko Alebo spagetove tielko. Pod Poloshirt nemavala v lete nic, v zime spominane tielko. V Tom veku toto nik neriesil. Ani jedno Dievca Lambady nemalo.

haley7897
12. jún 2024

@yanni vidíš, ja zase neriešim co majú pod šatami iné dievčatá... 💁🏽‍♀️
Nenechám ju nosiť zips alebo pique polo priamo na pokožku bez spodného prádla ak viem, že jej to na istých miestach dráždi pokožku. A rovnako ju nenechám v lete nosiť dve vrstvy len preto, ze niekto sexualizuje spodné prádlo u malých detí. To je problém toho kto takto zmýšľa. Nikto nevidí co pod šatami ma, neviem prečo by to malo byt akokoľvek nevhodné.

domak2
12. jún 2024

@yanni ja tu v UK často vidím dievčatá co nemajú pod tričkom nič a pod sukňou len gatky, moja mala lambadu a šortky. Nikomu sa do toho nestaram ale to skripanie koze na smyklavkach príjemné byť nemôže.

haley7897
12. jún 2024

@domak2 po prvé, normálne mi zatajilo dych a v hlave som počula zvuk ktorý vydá pokožka na šmýkačke 🤣🤣🤣
A potom veľmi dobrý postreh. Dievčatká v sukniach otrcajuce nohavičky sú bežná prax a no problem, ale lambady ktoré nikto nevidí sú nevhodné...

snowflakenel
12. jún 2024

Lambady-pamatam si, ako decko,,bol ten ,,boom,, chodili sme na ne do polska na trhy. 🙂 to boli casy.
Cize podla.mna v pohode.
Moja druhacka.zas minule prisla s tym, ze si v lete oholi nohy na dovolenku,,lebo ze jej spoluziacka to uz skusala.....🙂

thirstymonk
12. jún 2024

@iwesska Pani, Ďakujem za vysvetlenie, to som nevedel ;) Konkretne teraz mi tu dcera sedi na kolene hola, len v plienke. Sa povyzliekala, lebo sa oliala :D

syslik81
12. jún 2024

@vuvu163 to sa dievcata nesmu hrat ani s babikami-lebo aj to ich predcasne zenie k mentalnemu dospievaniu? no nie? lambada je lambada -je to pod oblecenim a nikto to nevidi.. a ako tu je spomynane vela sa ich hambi a nie kazda chce nosit tielko ako chlapec...

personality
12. jún 2024

Podľa mňa je to niečo také, ako nosiť podpätky, proste nosiť ženskú časť oblečenia. Isto neuvažuje či má mať prsia, proste si to oblečie ako aj iné baby.