Kvalitné škandinávske oblečenie a doplnky pre deti
Ahojte, zaujíma ma váš názor na oblečenie pre deti a doplnky do detských izieb. Boli by ste ochotne priplatiť si za oblečenie pre deti pokiaľ by išlo o kvalitné, organické, pohodlné a minimalistické veci, ktoré by vám vydržali roky ? Rovnako v prípade ak ide o doplnky do detských izieb, ktoré by boli minimalistické a v jemných farbách ? Bola by pre vás napríklad dánska alebo škandinávska kvalita a minimalizmus tým dôvodom priplatiť si za také produkty viac ? Alebo to pre vás nie je až také podstatné a pozeráte najmä na cenu. Ďakujem za vaše odpovede 🙂
napíš rovno cenu ... napr. detská vetrovka veľ .140 by stála xx eur.
deti málokedy nosia veci roky. drahšie veci skôr využije mamička ktorá má deti krátko po sebe a rovnakého pohlavia...
doplnky do detských izieb to skôr....
Za doplnky do izby nie, to sa mi zda zbytocne vyhadzovanie penazi. To je len pre oko rodica, dieta z toho vela nema, ked nieco znici, edte bude mat z toho zle. Za oblecenie skor, ak by som planovala este viac deti, ktore by to vynosili.
...ktore by vydrzali roky...tak toto mi k detskemu obleceniu nesedi 🤷♀️ ktoremu dietatu vo vyvoji vydrzi nieco dlhsie ako jednu, dve sezony? a ak zrovna neplanujes 3+ deti
takze nie ja osobne by som si nepriplatila, kedze mam jeden kus dietata, ktoremu ani jarna bunda nevydrzi dve sezony, takze nekupujem najlacnejsie fast fashion ale teda ani by som zrejme nekupila skandinavske kvalitne, organicke atd.
To je prieskum? 🙂 kvalita je určite podstatná, ale skandinavske z mojej skúsenosti není nejaká záruka kvality. Toto same osebe by ma nepresvedcilo. Ak vidím že preis-leistung je ok, vec je lahko reklamovatelna, využijem to dlhšiu dobu a je to presne to čo potrebujem, tam si aj priplatim.
Rovno si mohla napísať, že si chceš otvoriť luxusný obchod a hodiť sem foto a ceny!
Ja napriklad kúpim detom zopar vlnenych veci z hm, dilling atd. Trosku sa to natiahne, overal o číslo vacsi ponorí dlhšie, to ok.
Ale oblecenie pre deti co vydrží roky?? Si vtipná. Teraz budeme mat pravdepodobne dievcatko po 2 chlapcekoch a teda hej, kupila som ruzovy overal vlnenny, keďže takú veľkosť po snoch nemám. Aj vlnené saty na 3 mesiace, ale to len taky minilusus praktický.
Avšak zaplatiť majland za sezónu vec je za mna nevýhodné. Stačí už, ze za kvalitné detské topánky vysoliš dosť, nie za bundu, ktorí mali tak max 2 sezóny. Napriklad aj taka teplákoch súprava pevnejšia- 45 eur na 2-3 rocneho. Ten ju krásne zaprášime jed spadne v tráve ci okida jedlom. Ani omylom nedám toľko za nu 😜.
Bud konkrétna takto sa ťažko uhádne co myslíš.
Nieje to žiadny prieskum :D ani vám neviem povedať ceny skôr som to myslela tak či uprednostnite radšej lacné veci z reťazcov ako napr. Pepco alebo ste ochotne priplatiť si za kvalitný materiál a možno krajší vzhľad oblečenia. Nie každý predsa kupuje oblečenie na jednu sezónu, možno ho potom nosia súrodenci alebo to predá či posunie ďalej pokiaľ sa bavíme o zachovalych veciach. 🙂
Nenakupujem v retazcoch ako je napr. Pepco ale zaroven si nie som ochotna nejako extra priplacat, lebo mam jedno dieta, ine mat nebudem, rodila som stara, vela deti v rodine nemame, ktorym by som darovala a predavat sa mi nechce, lebo vnimam cas ako luxusnu vec a za "par eur" mi nestoji za to chodit na postu, pripadne sa dotahovat s ludmi (mam za sebou par pokusov cez platformu, ktorej meno je tu zakazane) - to je ale len moj sukromny a subjektivny pohlad a nie je to otazka financii, nemam problem kupit dietatu napr. kvalitne drahe odrazadlo alebo prvy bicykel, len to oblecenie zrovna, na tom neulietavam, sebe napr. si priplatim, lebo viem, ze to bude na zopar rokov, ak je to kvalitny a univerzalny kusok
@dada171717 za mna nie. Nekupujem veci v Pepcu, najradsej mam C&A, obcas Takko. Mam chlapca, dievca. Veci vydrzia vacsinou 1 sezonu, bunda max 2, nebudem mu kupovat veci o 4 cisla vacsie. Veci z bazara som prestala nakupovat, za mna prilis vysoka cena za nie prilis dobry stav, viac sa mi oplati vychytat vypredaj. Avsak spravam sa ekologicky, vsetky veci po detoch darujem kamaratkam. Napr. Za tricko nie som ochotna dat viac ako 10 eur, za rifle viac ako 20. Jedine co mame drahsie je Zimne oblecenie z Decathlonu a Softshellove na mieru, to kupujeme neutralne, nech deti znosia. Co sa tyka doplnkov do detskej izby, tak to neviem co myslis. Deti maju v izbe postel, stol na pisanie, vstavanu skrinu a par policiek na hracky. Este koberec mensi, ale ten chudak je vecne niecim obliaty, tak to isti Ikea. Decka maju v izbe hracky, nie doplnky a lapace prachy nezbierame.
Ja osobne nie. Deti veci nicia. A fakt sa mi nechce stresovat dieta, aby si davalo pozor, nespinilo sa, aby neliezlo po stromoch, lebo moze veci dotrhat. Oblecenie je pre mna uzitkova vec a detom doprajem volnost pri hraniv lese, na ihrisku. A drahe veci sa v bazare predavaju lacno a moj cas je drahsi (nafotit, pomerat, nahodit, komunikovat, poslat). A zase predavaju sa veci v super stave a to sa vylucuje s volnostou deti pri hrani.
@dada171717 kupujem lindex, cize nie uplne najlacnejsie veci, ale viem, ze su este ovela ovela drahsie detske znacky bund, softshellov, merino veci atd. take nekupujem, lebo dieta rychlo rastie.
Skandinavske znacky kupujem ci uz hracky, veci do izbiciek alebo oblecenie, lebo sa mi paci jednak dizajn, jednak kvalita, pouzite materialy a aj eticka vyroba. Vela slovenskych eshopov tieto znacky ponuka.
Kombinujem s obyc znackami klasickych fast fashion znaciek ako H&M, next alebo Lindex, Newbie a kludne aj z druhej ruky. Plus teda aj slovenski mali vyrobcovia.
Neviem no ale ani jedno moje dieta neprislo nikdy z vonku roztrhane alebo take spinave, ze by som to nevedela vyprat 🙈 a to ich naozaj nebuzerujem, aj lozia po stromoch kedze byvame kusok od lesa aj vsetko ostatne 🤷🏼♀️
@dada171717 doplnky skôr ale čo je to priplatiť si? Ono aj tie doplnky z priemerných obchodov nie sú lacné. Oblečenie nekupujem, dostala som z druhej ruky. Teraz sa chce každý zbaviť tony detského oblečenia, takže buď predáva za smiešne sumy alebo rovno daruje a často ide o veľmi zachovalé veci. Priplatiť za oblečenie pre deti naozaj na jednu sezónu si môžu dovoliť tak mamičky influencerky, ktorým je pár stovák mesačne hore dole úplne ukradnutých.
Skandi veci bud clovek miluje alebo nenavidi....byvam v oblasti, kde je vsetko scandi a teda ti, co scandi miluju, zaplatia, aj ked nemaju (kupia menej, ale scandi). A ten zvysok nie. Ja osobne si nemyslim, ze ludia na sk budu zhavo kupovat scandi styl a este si priplatia- ide aj o filozofiu, nielen o estetiku a styl a ta filozofia mimo skandinavskych krajin je velmi tazko hladatelna 🫣🤷♀️🤷♀️a plus rataj s tym, ze ikea je akasi obdoba lacneho scandi stylu...🙃
Ahaa, pochopila som🙂 proti pepku v podstate nic nemám, ale oblečenie už z velkej casti máme po starších deťoch aj kolegynky mi ponosili, z bazosu by som oblečenie nemala odvahu kúpiť. Nesetrim vôbec na detskej obuvi, a na veciach typu detsky riad, matrace, postelne tkaniny, autosedačka, a spotřebiče (typu čistička vzduchu, ...)
@dada171717 tak podľa mňa je jedno či detské či dospelácke, ale ja som za kvalitné spodné prádlo, aj keby som si mala priplatiť. Vrchné by malo byť aspoň taká zlatá stredná cesta, pohodlné oblečenie je základ. Deti z toho oblečenia rýchlo vyrastú.
@dada171717 snažím sa nakupovať kvalitnejšie veci vo výpredajoch. Je mi jedno, že je to mimo sezónne. Kupujem teda veľkosti väčšinou vopred na rok, dva a potom deťom vyberám zo skrine. Ak má niekto jedno dieťa (alebo nemá kde veci skladovať), tak tento model nedoporucujem. Nie vždy na niektoré dieťa veľkost trafim a čakajú potom na ďalšie dieťa v poradí 😄 Ale tým že čakáme 4., a nakupujem väčšinou vždy tie väčšie veľkosti, tak sa to znosi (a tiež tým, že sú tie veci fakt že kvalitnejšie, tak tie 2-3-4 deti vydržia). 🙂

čo znamená priplatiť si… podľa mňa si priplatia také čo majú mužov s dobrým zárobkom, plus pár žien s dobrým zárobkom a tie obyčajné mamy nebudú kupovať drahé veci, aj keď mňa ešte dokáže veľa vecí prekvapiť…