Máte skúsenosti s Enfant zateplenými čižmami?
Ahojte, pouzivate enfant zateplene detske cizmy aj ked je okolo 0, resp minus a nemaju vam v nich deti studene nohy? Na zaciatku sa mi zdali super, ta kozusinka vyzerala tepla, ale ako ich dieta malo par krat na nohach, kozusina splasla a naposledy, ked ich mal obute (bolo nieco malo nad nulou), tak nohy studene. V zimnych topankach mava nohy teple. Cizmy som.kupovala, ze budu do snehovej clapkanice, dazda.
@tululu ano, pretoze ked nohu zabetonujes v tvrdych tesnych topankach (ake tu radia), nehybu sa a nohy su vydane napospas chladnemu osudu. Ked si obujes barefooty - ktore su ohybne priecne aj pozdlzne, ktore maju spicku ktora sa hore nezuzuje, ale naopak necháva prstom priestor, noha sa hybe, tzn prekrvuje a nie je cloveku vobec zima. To je ako ked si das mega hrubu bundu ale stojis na zastavke ako solny stlp bez pohybu, po case ti je zima. Zato sportovci mavaju aj v zime lahke bundy a zima im nie je, lebo sa im prekrvuje telo, lebo sa hybu. A v tych kladickych pevnych zimnych botach su nohy presne tak bez moznosti pohybu
@evkamotka toto !!! Presne toto. Ale kto si to nevyskúša, nevie a bude kydať že Barefoot je len moderný výstrelok atď.

Tak po tyzdni sa mi konecne podarilo odmerat synovi nohu 😅. Za ten tyzden som zistila, ze v tych enfant gumakoch sa mu noha aj poti a neviem potom tu cizmu vysusit, tak aj keby mu v nich nebolo zima, aj tak by ich uz nemohol nosit. Ale teraz mam otazku, ked sa mu poti noha v tomto, nebude sa mu aj v tych snehuliach, ktore maju spodok gumovy? Uz ma z tych topanok hlava zacina boliet. Ako najlepsia moznost sa mi vidi kupit mu goretexove topanky a do naozajstneho mokra denmar mamut s vyberatelnou stielkou(ze ked sa mu noha spoti, vysusim to na radiatore), len toto je kvoli goretexu aj dost draha moznost, ktorej sa snazim vyhnut. Topanky ma protetiky s ich membranou, ale uz nikdy by som to nekupila, napriek impregnacii aj tie prepustia vodu a to staci ze je mokry chodnik a tiez schnu vecnost. Holt chcela som usetrit a nekupovat goretex a takto to dopadlo.