Menštruačné nohavičky pre 11-ročné
#menstruacne_nohavicky
Ahojte, preluskala som tu vela diskusii na temu menstruacnych nohaviciek, ale kedze vela diskusii je uz starsieho datumu a na trhu pribudaju stale nove a nove znacky, zaujimaju ma aktualne skusenosti Vas a Vasich dcer. Mam chude dievcatko a chcem jej ich kupit. Kolko kusov den/noc je potrebne mat a s akymi znackami mate najlepsie skusenosti? dakujem ☺️
snugs by som vyskusala, je to osvedcena znacka.
teraz boli aj v Lidl v akcii za super cenu, v takej co nebyvaju ani v obchodoch.
xs jej budu dobre.
osobneby som to kombinovala v tomto veku s vlozkami
@mia_von_prag dakujem za tip, ako sedia velkostne?
Ja kupujem dcére z Astratexu Zn. Dorina, číslo S. Mávajú výhodné dvojbalenia. Dcéra je spokojná.
Moja 13 rocna ma menzes od 10 rokov, funguje len s nohavickami. 2 ks na den, jedny na noc, posledne dva-tri dni jej stacia na den jedny. Mame asi 13 ks, aliexpresove a uplne super. Mame aj plavky.
@pivonecka sedia podla tej velkostnej tabulky, skor sa mierne natiahnu po prvom vypratí. Najmensie maju 3xs.
A ak ti môžem poradiť, oplatí sa investovať do kvality. Tieto Luna 4.generacie ozaj nepretečú, nesmrdia a vyzeraju veľmi pekne.
Predtým som skúšala rôzne lacnejšie, ale vyhodila som ich po pár noseniach. Materiál nepríjemný, zápach a pretekanie.
@mia_von_prag aj mam v plane investovat, preto ma zaujimaju najnovsie znacky a technologie a pozeram aj material, z coho su vyrobene, dakujem za tip. Je aj vela ceskych znaciek, ale recenzii je malo.
@pivonecka tak myslím, že tieto lunacare nesklamú. Čo je na nich super, že su vhodné na rozne intenzity krvácania, nemusis sledovať kvapky.
Ešte som skusala české ecomodi.
Oproti luna treba objednať väčšie, materiál je veľmi príjemný, ale su odstupnovane na intenzitu krvacania. Tie najslabšie sú miesto intimky alebo na posledný deň.
@mia_von_prag prave tie Ecomodi som pozerala a paci sa mi, ze absorbcna cast je dlha az po zadok, pridu mi vhodne na noc pri silnej menstruacii
@pivonecka ja mam perties, su slovenske a plnia funkcnost, maju vpredu aj vzdau dlhsiu savu cast, napr. Hedi 2 maju aj ochranu proti bocnemu preteceniu, maju aj velkosti xs, s.....treba pozriet
@sorciera24 dakujem, na perties som citala pozitivne recenzie, teraz maju aj akciu, len tie cipky pri niektorych modeloch mi pridu zvlastne pre mlade slecny
To za cely den zmeni tie nasiaknute nohavicky len 2x? Len sa pytam, lebo ja som pozerala a kupila som jedny ale nakoniec som to zavrhla ako super nehygienicke - pri silnom krvacani by potrebovala aj tak viac ako 2, lebo si neviem dost dobre predstavit v tych nasiaknutych gatkach behat 8hodin, alebo by si musela aj tak dat nejaku vlozku alebo tampon. Cize zase tie gatky su uz zbytocne. Jedinu utilitu som im videla na noc v kombinacii s vlozkou aby nepretiekla
@pivonecka tak vyber bez cipky, tie Hedi 2 napr. cipky nemaju, vyzeraju ako normalne klasicke gatky, su fajn, mam 6ks, plne mi stacia (aj pocas silnych dni) ci na noc.....a stiham oprat a prestriedat....sama som prekvapena, kolko vydrzia...
vobec cely den necitit mokro...proste su na povrchu stale suche (to nie je ako vložka) - aspon teda tieto perties, enviem ako ine znacky
@prasiatko30
@sorciera24 buff aj tak ten pocit, ze chodi s akumulovanou krvou cely den mi nie je vobec prijemny. Zase priznajme si, ze ta krv sa nikde zazrakom nestraca je tam
Ja mám snugs už roky a až teraz mi príde, že strácajú savosť. Ale mám pocit, že to súvisí s mojím flakanim údržby. Predtým som vždy po použití preplachla v rukách poriadne a dala ešte preprať do práčky. Teraz už skôr len preperiem poriadne v rukách, dám vysušiť a použijem znovu a v práčke periem až po cykle. Mám pocit, že preto prestali tak dobre sať a mávam pocit vlhka.To som predtým vôbec nemala. Inak ani DM má nohavičky a tie sú cenovo dostupné a sú fajn.
@prasiatko30 podľa mňa veľa závisí od toho, akú menštruáciu máš. Ja som mala vždy takú slabšiu a väčšina šla von pri malej potrebe. Po pôrode som mala teraz chvíľu riadne silnú a to som si už hovorila, že aj keď mením často, už mi to nie je príjemné a zvažovala som iné možnosti. Ak má niekto k tomu ešte aj veľké zrazeniny, tak jasné, že nohavičky nie sú pre neho. Každej ako jej je dobre.
@prasiatko30 pri silnom krvacani je príjemnejšie pouzit este tampon alebo kalisok.

Skusala som viac, najradšej mám Lunacare. Potrebujem 3 na 24 hodin. Tak záleží ako často periete. Začala by som so 6 kusmi