Oblečenie pre 2-ročné dieťa na kar
Dobrý večer, prosím je vhodné dať pre 2 ročné dieťa na kar čierne legíny, bordove tričko a farbené tenisky? Či treba kúpiť čierne šaty aj topánky? Ďakujem
V máji sme mali v rodine pohreb+kar (môj otec). Moji chlapci 5r a 3r mali obyčajné modré rifle, biele košieľky. Trochu pofukovalo, tak mali aj šedé mikiny/svetríky. K tomu tenisky aké nosia bežne, takže farebné. Nemala som chuť vtedy obiehať obchody a kupovať nové veci. Ja sama som mala petrolejovo modré šaty a čierny sveter na tom. Bola som vtedy v 4 m tehotenstva a svoje bežné veci som už neobliekla. Či sa nad tým niekto pozastavoval ma netrápilo. Bola som tam kvôli svojmu otcovi (viem, že jeho by to tiež netrápilo), nie aby som vyhovela ostatným. Myslím si, že čierne legíny, bordové tričko sú fajn. Kľudne aj farebné tenisky, mne by to nevadilo.
@silvia33_33
@anonym_autor Mne zomrela mama pred dvomi rokmi, keď mala moja dcérka dva roky a tri mesiace. Bola so mnou aj na pohrebe a na kare. Mala oblečené tmavozelené šaty s čiernymi Mickey Mousami, bledozelené ponožky a biele sandálky. Pohreb je prirodzenou súčasťou života, preto nerozumiem, prečo by deti nemali chodiť na pohreby.
Ja by som riesila len to aby nebolo extra farebne. Modre, zelene take trosku tmavsie farby.
@anonym_autor to fakt niekto berie tak, že dieťa na kare v čom bude oblečené? Veď to kľudne pohodlné tričko a nohavice či kratsky. Je jedno, akej farby. U nás nikto farebnosť dieťaťa nerieši na kar.
Dieťa nedieta nemusí byť celé v čiernom ale do tmavsiehoho by som ho obliekla
Deti a najmä malé sú späté s o smrťou a pohrebom bielou farbou.Také malé na pohreb by nemali ísť, ale ak to nie je možné zariadiť, tak určite nie v tmavom. Vždy deti na pohrebe boli len v bielom.
Tričko na čokoľvek? Tričko je výlučne domáci odev a nehodí sa von mimo bytu a nie to ešte na také stretnutie. Predsa každé dieťa v každom veku má niekoľko slávnostných oblečení a zvlášť takých oblečení, v ktorých môže ísť vonku. Deti musíme na úroveň obliekania priúčať od malička.
Tričko na čokoľvek? Tričko je výlučne domáci odev a nehodí sa von mimo bytu a nie to ešte na také stretnutie. Predsa každé dieťa v každom veku má niekoľko slávnostných oblečení a zvlášť takých oblečení, v ktorých môže ísť vonku. Deti musíme na úroveň obliekania priúčať od malička.
@evkatk kúpila som krásne biele slávnostné šaty
Stačí slušne oblečenie, môj mal belasú košieľku a tmavomodré nohavice. Možno jasné krikľavé by som nedávala.

@anonym_autor hlavne slušné oblečenie, nie ako na ihrisko 😏 Ak tenisky tak nie kanárikobo farebné. Kľudne biele.