icon

Oblečenie pre 2-ročné dieťa na kar

17. aug 2025

Dobrý večer, prosím je vhodné dať pre 2 ročné dieťa na kar čierne legíny, bordove tričko a farbené tenisky? Či treba kúpiť čierne šaty aj topánky? Ďakujem

Strana
z2
maya_hi
21. aug 2025

@anonym_autor hlavne slušné oblečenie, nie ako na ihrisko 😏 Ak tenisky tak nie kanárikobo farebné. Kľudne biele.

elis248
21. aug 2025

V máji sme mali v rodine pohreb+kar (môj otec). Moji chlapci 5r a 3r mali obyčajné modré rifle, biele košieľky. Trochu pofukovalo, tak mali aj šedé mikiny/svetríky. K tomu tenisky aké nosia bežne, takže farebné. Nemala som chuť vtedy obiehať obchody a kupovať nové veci. Ja sama som mala petrolejovo modré šaty a čierny sveter na tom. Bola som vtedy v 4 m tehotenstva a svoje bežné veci som už neobliekla. Či sa nad tým niekto pozastavoval ma netrápilo. Bola som tam kvôli svojmu otcovi (viem, že jeho by to tiež netrápilo), nie aby som vyhovela ostatným. Myslím si, že čierne legíny, bordové tričko sú fajn. Kľudne aj farebné tenisky, mne by to nevadilo.

silvia33_33
Autor odpoveď zmazal
silvia33_33
21. aug 2025

@silvia33_33
@anonym_autor Mne zomrela mama pred dvomi rokmi, keď mala moja dcérka dva roky a tri mesiace. Bola so mnou aj na pohrebe a na kare. Mala oblečené tmavozelené šaty s čiernymi Mickey Mousami, bledozelené ponožky a biele sandálky. Pohreb je prirodzenou súčasťou života, preto nerozumiem, prečo by deti nemali chodiť na pohreby.

adaluc338
21. aug 2025

Ja by som riesila len to aby nebolo extra farebne. Modre, zelene take trosku tmavsie farby.

margotka17
21. aug 2025

@anonym_autor to fakt niekto berie tak, že dieťa na kare v čom bude oblečené? Veď to kľudne pohodlné tričko a nohavice či kratsky. Je jedno, akej farby. U nás nikto farebnosť dieťaťa nerieši na kar.

natiblaskova
21. aug 2025

Dieťa nedieta nemusí byť celé v čiernom ale do tmavsiehoho by som ho obliekla

evkatk
21. aug 2025

Deti a najmä malé sú späté s o smrťou a pohrebom bielou farbou.Také malé na pohreb by nemali ísť, ale ak to nie je možné zariadiť, tak určite nie v tmavom. Vždy deti na pohrebe boli len v bielom.

evkatk
21. aug 2025

Tričko na čokoľvek? Tričko je výlučne domáci odev a nehodí sa von mimo bytu a nie to ešte na také stretnutie. Predsa každé dieťa v každom veku má niekoľko slávnostných oblečení a zvlášť takých oblečení, v ktorých môže ísť vonku. Deti musíme na úroveň obliekania priúčať od malička.

autor
21. aug 2025
@evkatk

Tričko na čokoľvek? Tričko je výlučne domáci odev a nehodí sa von mimo bytu a nie to ešte na také stretnutie. Predsa každé dieťa v každom veku má niekoľko slávnostných oblečení a zvlášť takých oblečení, v ktorých môže ísť vonku. Deti musíme na úroveň obliekania priúčať od malička.

@evkatk kúpila som krásne biele slávnostné šaty

mariaaaaa
22. aug 2025
@anonym_autor

@evkatk kúpila som krásne biele slávnostné šaty

@anonym_autor na pohrebe môjho tatina malo jedno dievčatko krásne biele šaty, ktoré mali bielu tylovú sukienku...úplná princezna 😊a v tej záplave čiernej či na oblečení či na nálade, to bolo úplné pohladenie 😊

ekira1
24. aug 2025

Stačí slušne oblečenie, môj mal belasú košieľku a tmavomodré nohavice. Možno jasné krikľavé by som nedávala.

Strana
z2