Oblečenie pre školákov - legíny alebo rifle
Dcera nastupuje teraz do prveho rocnika. Celu skolku chodila v slusnych leginkach plus tricko, bud kratky alebo dlhy rukav. Na rodicovskom nam povedala ze nemame detom obliekat drahe oblecenie lebo budu mat aj aktivity ma zemi, z druziny chodia vacsinou ma skolske ihriska. A teraz neviem ci moze v leginach alebo radsej rifle? Nie som zastanca ked deti chodia do skoly v teplakoch. Ja som chodievala v normalnych nohaviciach. Aj som take dcere nakupila.
Na prvom stupni fičali legíny so šatami alebo tričkom.
Moje baby chodia v leginach (nie v tych na sport, v tych detskych, farebnych). Idu do 5.triedy.
Ony si ine ani neoblecu, klasicke nohavice ani rifle na seba ani nedaju.
Je im tom pohodlne, zadky im tom netrcia ani nepresvitaju, takze neriesim.
A pokial sa na skol. dvore ci ihrisku zaspinia, roztrhnu, ved to sa stava, neriesim, svacnem do pracky, zasijem, daju si ine, ved ich maju plnu skrinu.
Daj leginy a tuniku/ predlzene teicko a bude aj pekne oblecena aj pohodlne
Ja som moje dievcata ucila, ze v leginach iba so zakrytym zadkom - saty, dlhe tricko. Inak radsej nohavice.
Sú aj také pohodlnejšie nohavice na gumičku, ktoré vyzerajú ako riflovina, ale sú z pohodlného materiálu. Skús pozrieť, ale ako aj slušne legíny určite nevadia.
leginy len ak maju sportovy den. Na bezne nosenie leginy len ako pise @simsalabim - so zakrytym zadkom, cize tuniku dlhu pod zadok, sukna alebo saty.
Nirmalne dievčatá nosia legíny. Nikto nerieši či ma prvacka druhacka - malé dievčatko má odokryty alwbo zakrytý zadok
Je to dieťa
@anonym_autor Ja by som dala legíny. Bude to mať oveľa pohodlnejšie. Legíny nie sú tepláky. So svetríkom, šatami alebo pekným tričkom to vyzerá slušne.
@anonym_autor ak leginy, tak s tunikou, sukňou alebo šatami. S "holým" zadkom vyzerajú legíny teplakoidne
Šaty a pancuchy, legíny.. kľudne aj nohavice a rifle. Dcera je radšej za pohodlnosť ale môj syn zbožňuje slušne oblečenie. On je schopný chodiť v rifliach aj spať… ;D
teraz existuju vážne rôzne jeggins alebo legíny, čo vyzerajú ako nohavice. Klasické teplakove skôr nie … ale v podstate čokoľvek, okrem teplakov ..
@anonym_autor moja dcera odmieta rifle, nohavice aj teplaky, nic ine ako leginy nechce, takze za mna je to jasna volba, pokracujeme s leginami🤣
@anonym_autor moja väčšinou v rifliach občas legíny
@anonym_autor ani ja teplaky v skole nechapem ze daju chlapcom...ale akosi s leginami u dievcat nemam problem. V skole ich nosi 90% dievcat.
Zaujímavé že dievčatá môžu nosiť legíny v škole, to už nemusia mať rifle všakže. Ale chlapci Božechráň aby mali tepláky, to musia mať len rifle aby boli pekne oblečené. Zase dvojaký meter modrého koňa.
Mimochodom legíny sú horšia voľba než tepláky veď to vyzerá hrozne na deťoch.
Zaujímavé že dievčatá môžu nosiť legíny v škole, to už nemusia mať rifle všakže. Ale chlapci Božechráň aby mali tepláky, to musia mať len rifle aby boli pekne oblečené. Zase dvojaký meter modrého koňa.
@anonym_56a937 To nie je dvojaký meter koníka, ale názor jednotlivca. Ja mám chlapcov ale do školy by som im teplákov nedala, ale legíny mi tiež nevadí.
@anonym_56a937 no moja dcera mala stale oblecene slusne a kvalitne leginy s peknymi trickami, zboznovala takto chodit do skolky. Bolo to pre nu pohodlne a prakticke. Ma doma aj teplaky a tie by som jej ani do skolky neobliekla. Nosieva ich iba doma alebo vonku. Neviem co vyzera hrozne na leginach. V teplakoch by som ju do skoly nikdy nepustila, preto si nie som ista ani leginami.
@anonym_56a937 no moja dcera mala stale oblecene slusne a kvalitne leginy s peknymi trickami, zboznovala takto chodit do skolky. Bolo to pre nu pohodlne a prakticke. Ma doma aj teplaky a tie by som jej ani do skolky neobliekla. Nosieva ich iba doma alebo vonku. Neviem co vyzera hrozne na leginach. V teplakoch by som ju do skoly nikdy nepustila, preto si nie som ista ani leginami.
@anonym_autor proste leginy niekto vnima ako decko v pancuchach. A este duplom s nezakrytou ritou.
@anonym_autor proste leginy niekto vnima ako decko v pancuchach. A este duplom s nezakrytou ritou.
@anonym_668bf8 Presne tak
@anonym_autor Dievčatku by som pokojne dala aj legíny,aj rifle.Dolezite je,aby sa cítila pohodlne Chlapcovi by som tiež davala pohodlné oblečenie/pokojne aj tepláky/Nie je nič horšie ako keď sa dieťa cíti nepohodlne
@anonym_autor nasa prvacka rifle, saty, pancusky, nohavice. Skola je predsa vzdelavacia institucia. Na prezlecenie do druziny ma nachystane leginy aj nahradne tricka, ked bude chciet prezlecie sa, uz je velka
@anonym_autor ja sam by som si na také aktivity rifle nedala. Sú strašne nepohodlné. Radšej legínky a predĺžené tričko. Dnes sú celkom v pohode aj pekné nohavice z teplákoviny.
@anonym_56a937 na druhej strane, ja ako učiteľka to fakt neriešim. Hlavne že je dieťa čisté, oblečené tak, aby mu nebola zima či horúco a cíti sa pohodlne. Deti to medzi sebou tiež neriešia 😏
@anonym_autor jasné, že kľudne aj legíny. U nás normálne aj pekne tepláky pre chlapcov. Dnes som bola v družine, syn s kamarátom sa hrabali v zemi, liali tam vodu a robili blatovu jamu. Celý prišiel od blata, v aute som pod neho dávala igelitku 🤣. Nech sa na mňa nikto nehnevá, toto je problém oprať z riflí. A nehovoriac o Tom, že v rámci družiny chodia do piesku, majú futbal a neprezliekaju sa. Sme obyčajná Dedinská škola, krúžky v rámci družiny nemajú a sú veľa vonku.

Leginy. Moja napr.rifle neznasa