icon

Obuv pre vpadnuté členky a široké nožičky

Včera o 21:51

Syn má veľmi široké nožičky, na ktoré viem ze najvhodnejšie by boli barefooty. Avšak má aj vpadnute členky, ano chodíme na ortopediu, ma aj predpísané ortopedické papučky s vyšším členkom ktoré nosí v škôlke.. Čiže mame dilemu. Ešte mi napadlo, ze kúpiť mu barefoot (vyriešiť tým širokú labku) a do toho capnut ortopedicku vložku. Ci hlúposť? Poradte prosím

deedol
Včera o 22:25

skuste namiesto ortopedia fyzio, vedia poradit aj cviky, aj ohladom topanok. neviem, odkial ste, ale mozem vam dat tip, kam chodime my.

anonym_852947
Včera o 22:42

Syn mal vpadnute členky a ploche nohy a fyzio nám vyslovene neodporúčala barefoot. Mal na mieru robené protetiky topánky a do škôlky sandále + vložky. To bolo počas obdobia skolky. Keď šiel už do školy, mal pekne upravenú klenbu, plochost zo stupňa 3 upravil na 1, teraz je štvrták a noha je upravená úplne. Nohy ma širšie nie úplne široké

kacena4
Dnes o 08:18

vsak si dajte predpisat u ortopeda okrem vloziek aj topanky mate narok na 2x rocne nove topanky

autor
Dnes o 11:01
@kacena4

vsak si dajte predpisat u ortopeda okrem vloziek aj topanky mate narok na 2x rocne nove topanky

@kacena4 2x ročne topánky ma predpísané len ako papučky do skolky. Ked je vonku ma byt bosy? A nehnevajte sa ale dobre viete že neexistuje pri dieťati, aby malo len jedny topánky na celý polrok... Ved hádam v lete sandále, tenisky, potom dačo prechodné, na zimu cizmy/gumaky/snehule... Bohuzial tento "benefit" ani zďaleka nepokryje reálny potrebný počet topánok..

anonym_f3e1e4
Dnes o 11:26
@anonym_autor

@kacena4 2x ročne topánky ma predpísané len ako papučky do skolky. Ked je vonku ma byt bosy? A nehnevajte sa ale dobre viete že neexistuje pri dieťati, aby malo len jedny topánky na celý polrok... Ved hádam v lete sandále, tenisky, potom dačo prechodné, na zimu cizmy/gumaky/snehule... Bohuzial tento "benefit" ani zďaleka nepokryje reálny potrebný počet topánok..

@anonym_autor ale ved od poistovne dostanete 2x vlozky a 2x topanky, vložky sa daju meniť do roznych topanok + 2x specitopanky na mieru. aj my mam take dieta a v pohode si vystacime s tym co nam poistovna preplaca 🙂