Prečo niektoré deti nenosia funkčné zimné oblečenie?
Opakovane sa stretávame s tým, že deti chodia do zimného počasia neprimerane oblečené a počas pobytu vonku doslova premoknú. Sneh sa im dostáva do topánok cez nefunkčné oteplovačky, majú mokré nohy, holé uši,... Chodievame s deťmi von a reálne vidíme, ako sa v tom hýbu, ako si sadajú do snehu a ako im sneh pri každom pohybe vchádza priamo do čižiem. Vidíte to aj vy doma? Skúšali ste s dieťaťom ísť do snehu v tomto oblečení a pozorovať, čo sa deje po desiatich minútach? Lebo niekedy to pôsobí tak, akoby dieťa v snehu nikdy reálne nebolo. Následne však prichádzajú sťažnosti na častú chorobnosť. Je preto na mieste položiť si otázku, či problém naozaj vzniká v škôlke, alebo už doma pri výbere oblečenia. Zimné oblečenie má dieťa chrániť, nie len dobre vyzerať.
Aj vaše deti chodia z MŠ zmočené? V čom vidíte chybu vy?
@anonym_5da53d no však to, aj ja som ich kúpila na základe recenzií, no neviem čo sa stalo, či chybný kus.... Nedávam im ani hrubé ponožky a teda bola som nemilo prekvapená, komplet celé ponožky boli mokré, nie len na chodidlách, proste celé ako vytiahnuté z práčky.....Ecco sme ešte nemali, skúsime.
@viktoria63 este mladsi mal aj Viking. Aj s nimi som bola spokojna celkom
@viktoria63 a nemali ponozky mokre od toho, ze sa spotili?
@viestta aj ja som sa pytala. Lebo superfit som este nezazila premoknut…
@viktoria63 ja uz desatrocie kupujem tie lidlove, tiez som to zobrala najprv len na dvor dokopat, ale nedam na ne dopustit, rovnako ako na lyziarske oblecenie, co sme tiez kupovali ako nahradne a zistili, ze je rovnako dobre ako drahe supravy, co sme mali pred nim.Inak chvalia aj tie gumaky mamut s vlozkou, ale mne pridu moc siroke na behanie.
@anonym_320ce6 my sme skúšali zasa Demar a tie tiež premokli /alebo spotená noha, to neviem na 100% ale každopádne v nich mali nohy čiastočne mokré a ľadové, s nimi má rovnakú skúsenosť aj kamoška.. A sušili sa veľmi dlho. Ano lidl aj my máme súpravu do snehu a nepremokli zatiaľ. Aj tie snehule som kúpila že na záhradu do suchej zimy a nakoniec ich musia nosiť do snehu lebo v iných sú mokré až za ušami 😁 ešte mám rada unuo sofshelky s flisom, tie sú tiež fajn ale nedajú sa tak dobre zapraviť ako oteplovačky.
@viestta aj ja som sa pytala. Lebo superfit som este nezazila premoknut…
@anonym_5da53d aj membrana dokaze popraskat, ale nie na detskych topankach za jednu sezonu, to sa skor stane dospelakom, ktori ich nosia roky az do nemlatom... Mne sa stalo. Riesenie su funkcne ponozky. Funkcne zimne ponozky, ktore odvadzaju pot. Alebo vlnene ponozky
@viestta určite nie, boli mokré celé ponožky až nad členkami, ako z práčky.
@anonym_320ce6 my sme skúšali zasa Demar a tie tiež premokli /alebo spotená noha, to neviem na 100% ale každopádne v nich mali nohy čiastočne mokré a ľadové, s nimi má rovnakú skúsenosť aj kamoška.. A sušili sa veľmi dlho. Ano lidl aj my máme súpravu do snehu a nepremokli zatiaľ. Aj tie snehule som kúpila že na záhradu do suchej zimy a nakoniec ich musia nosiť do snehu lebo v iných sú mokré až za ušami 😁 ešte mám rada unuo sofshelky s flisom, tie sú tiež fajn ale nedajú sa tak dobre zapraviť ako oteplovačky.
@viktoria63 mamut robi demar, ja som ich ani nekupila, kedze som spokojna s tymi z lidla
@viktoria63 mamut robi demar, ja som ich ani nekupila, kedze som spokojna s tymi z lidla
@anonym_320ce6 jáj áno, oni sú ozaj aj dosť široké.
@klip0 už som neverila že sa tu ozve niekto aj s opačnou skúsenosťou 🩷
Ešte chvíľu a sama im uverim že si vymýšľam 🙈
Ďakujem
@anonym_autor tak tam je viac veci v hre...nie je dieta ako dieťa naozaj ak dieťa ide po potoku v snehu a iné kreatívne veci...a niektoré deti sú naozaj kreatívne... Tak tam nepomôže nič. Niektoré deti sa skrátka nevedia nezamocit... Lebo sa zvnútra zasnezia.. (sneh v topánkach v rukávoch). Potom máš aj rozne časti Slovenska niekde je počasie okolo nuly a mokrosnežno a niekde je mráz. Každý rok je to inak...máš teraz slzrovna len takú smolu. Na druhej strane v oblastiach kde takmer sneh nebýva alebo je len pár dní sa naozaj neda pri deťoch investovať na pár dní. Naozaj to dieťa neumrie ak bude chvíľu mokré...deti sa hýbu. Potom musis brať do úvahy aj cenu moji rodičia si nemohli dovoliť športové oblečenie nosila som čo bolo. Dnes aj v sekacie nakúpis aj kvalitné veci za lepšiu cenu ale stále nie zadarmo. A tiež musíš mat aj šťastie niekedy sa niečo tvári ako super kvalita a dokona povedzme že to malo aj dosť vysokú cenu ale zistíš že teda neskôr že tento výrobok sa im zrovna nepodaril. Ja nemám skúsenosť že by boli deti nejak hrôzne oblečené. Pokiaľ to nie sú nejaký image podporujúci tenegeri čo je už zase iná vec.
A plus mám skúsenosť že niekedy sa deti vonku spotia lebo sú priakcne alebo aj ponožky spote e v gumakovych snehuliach
Ja som napríklad dieťa vždy dokonale vybavila,za nemalé peniaze, topánky nepremokavé, oteplovačky tiež, termo legíny aj tričko, športová bunda, ako výrobca udáva,ktorá hreje aj keď je mokrá, ponožky na prezlečenie a rukavice tiež. Úplne zbytočne, v čase najväčšieho snehu chodili na "prechádzky", prípadne nešli von vôbec 🤔neskôr som sa poučila a dcére som dala len pančuchy a legíny. S rodičmi treba hovoriť ,zajtra sa ideme guľovať, sánkovať, stavať snehuliaka , prosíme o vhodný odev.

Baby viete čo, ja som tento rok kúpila babám topánky každej za 60e, snehule Superfit s goratexom a druhej Primigy tiež s goratexom, riadne naimpregnované... a nikdy nemali nohy mokrejšie ako v nich, oteplovačky mali riadne zapravené a ponožky sa dali žmýkať, skoro ma vyrútilo... Ako také náhradné majú snehule z lidlu a musia nakoniec nosiť tie lebo v nich majú nohy v suchu.... Tak ja už neviem 😄 ak viete poradťe ozaj dobré topánky čo nepremoknú.... Niekedy ozaj nie všetko lacné je aj horšie...