Šaty na birmovku pre vašu tínedžerku: Ako vybrať?
Dámy, prosím o pomoc a radu. Dcéra ide na birmovku, má 16 a absolútne netuším, ako jej poradiť vhodne sa obliecť. Ona silou mocou chce dlhé tilove šaty, podľa mňa ale skôr midi by sa hodili. Nemám sa s kym poradit. Sú tu mamy, ktorá riešia alebo riešili toto posledné roky? Poraďte, čo by si mohla obliecť. Viem, že nic krátke, vyzyvave, nie odhalené ramená. Ďakujem
Je to jej slávnosť, myslím, že by si mala výber nechať na ňu, je to predsa už dospelá kresťanka...
@anonym_autor ja som mala tmavo fialovú sukňu cez koleno ku tomu top na tom sako a lodičky- milión rokov dozadu.
Svojej dcére by som dnes sukňový kostým kúpila ( nie výraznu farbu). Šaty by som nezvolila.
Cca tri roky dozadu....moje mali tmavomodré šaty po kolená ale niektoré mali aj po zem, niektoré nohavicový či suknový kostým, ako som si pozrela fotky jedna mala dlhšie svetlomodré tylové šaty.
@anonym_autor a prečo nie, nič vyzývavé, nič odhalené, nič divoké/farba/, dlhé môžu byť kľudne
vsak daj foto co sa jej paci, a teve nie. za mňa nech ide v tom v com sa bude citit dobre aby prezivala udalost a nie oblecenie co sa jej nepáči. daj jej podmienku, ramená zakryte ziadny velky vystrih a ďalej to nechaj na nu
Jasne nech si dá dlhe, dĺžka midi je za mňa najhoršia dĺžka šiat aká existuje, pre babičky
my sme mali pred troma rokmi a všetky dievčence mali po kolená šaty
@anonym_autor Na nete je vela fotografii z roznych birmoviek, tak skus si zadat do vyhladavaca a tam sa inspirovat. Z mojich skusenosti co sme boli na birmovkach, dlhe saty nemala ziadna a vacsinou mali nejake saty klasika po kolena pastelovych farieb a na to nejaky bledy svetrik. Niektore dievcata mali aj cervene a tmavomodre saty, cierne by som nedavala. Ked uz budete kupovat nove saty, vybrala by som take co moze potom vyuzit aj na inu prilezitost.
Dlhých tilových šiat je nekonečne veľa, ak chceš aby sme ich zhodnotili tak sem pridaj fotku. Ale šaty určite aby boli dlhšie ako po kolená, zahalené ramená, kľudne nejaké pekné letné
Ak máte z vašej farnosti fotky z birmoviek z minulých rokov, tam by som sa inšpirovala. Keď mi občas vyskočí fotka na facebooku, nestačím sa čudovať. Vo väčšine farností sú zvykom pastelové farby, dokonca kľudne aj sukňa s blúzkou, tie dievčatá sú ešte také jemné slečny. No už som videla aj fotky, kde mali dievčatá dlhé spoločenské šaty ako zo stužkovej. Iný kraj, iný mrav. Prípadne nech sa opýta medzi kamarátkami. Pravdaže, nie je to len o oblečení, no fakt ma prekvapilo, aké rozdiely v oblečení na túto slávnosť môžu byť.
@anonym_autor Do kostola by sa nemali dávať krátke šaty nad kolená ani šaty na ramienka. Nič vyzyvavého. Ale samozrejme je to na vás čo si dcéra oblečie. U nás farár na nauke hovoril, že dievčatá nepotrebujú žiadne róby. Ale našli sa dievčatá čo si dali aj krátke šaty.

@anonym_autor ahoj mojej kamošky dcéra mala také dlhé po zem neboli tylove ale boli take ako hodvábne ľahké