Sedí veľkosť oblečenia s výškou dieťaťa?
Ahoj, nakoľko vám sedí nameraná výška dieťaťa s veľkosťou oblečenia? Naša meria 86cm v stoji, ale pritom 92jkové pyžamo už jej je vcelku malé a v mnohom prechádzame na 98.
Vekové odporúčanie typu 18-24m nám sedí dobre.
Moja malá má zajtra 6 mesiacov a nosí veľkosť 80/86 a má cca 70 CM
Staršia tiež vždy nosila väčšie
Podľa mňa to nejde od CM ale od toho aké to dieťa je reálne veľké 🤷ak by sme sa mali riadiť tabuľkou tak moje deti chodia holé
Ono rôzne značky sedia rôzne… môj syn má asi 88 cm a napr. Lindex pyžamo 86 ešte v pohode oblečie, 92 je trošku veľká. Väčšinu vecí už má 92 a sú mu akurát, no zimná bunda (Coccodrillo) je mu ešte trochu veľká, no aspoň tak snáď vydrží do konca zimy :D 98 ešte nemá nič, to by bol v tom utopený… no mali sme pár zdedených vecí zo Sinsay a to viem, že body 74 nosil ako dvojmesačný a ledva ho zapol (mal okolo 63 cm vtedy)
Tak v podstate ja kupujem veci od oka, pozriem sa a vidim, ci to bude malemu sediet. V priemere to asi aj sedi, ale napriklad gate kupujem mensie cislo, lebo je chudy a vacsie mu padaju a nie vzdy sa lahko daju zuzit. Bundy zase vzdy vacsie cislo, tam mi pride, ze este s nejakym svetrom pod tym by mu jeho cislo bolo male.
Neviem prečo to tak vyrábajú, ale je to fakt. Na veľkosť na štítku sa dal spoľahnúť len u málo značiek. Napríklad body Lindex sú o 6-8cm dlhšie ako C&A v rovnakej veľkosti 🤷🏻♀️ takže jasné že nesedia, neriešim, kupujem “podľa oka” … moj syn má 70cm a 74ku neoblečie. Takže máme doma oblečenie pre 3-6 mesiacov a tiež 9-12 mesiacov a oboje mu sedí rovnako…
Starší má 118cm a 122 tričká sú mu len tak tak. Tričko na kúpanie mal v lete veľkosť 7-8 rokov a on má 5 🤷🏻♀️
Asi sa netreba nad tým zamýšľať. Ale ako prvorodičku ma to tiež štvalo kým som si zvykla…
Podla mna je toto problem znacky. Niektore sedia nelogicky. A druha vec, pre dievcata robia vela veci na telo a tesne tak treba kupovat vacsie. Ale hlavne ten prvy dovod
Zaleží od značky od prania ale napr. Mne sa v práčke nikdy nič nezbehlo a u mňa to sedelo tak že body vyrástol napr. 86ky keď mal tesne 86 alebo mu centimeter dva chýbali.. nohavice nosil dlhšie aj keď už bol vyšší a pyžamové overaly zhruba sedeli na výšku alebo boli o trošku väčšie... Ja mám syna skôr chudšieho čiže jemu sa z toho oblečenia neubralo do bokov ani sa nenaplo okolo bruška
🫣 čo výrobca to iná veľkosť.. môj syn má cca 100-104cm a kupujem mu veci 110/116, má tričká veľkosti 98 a tiež mu je dobré tak isto ako 104 a 110.... Má nohavice 110 a tie sú mú také akurát presne. Mam dve tričká z Takko jedno ma veľkosť 104 a druhé 110 a keď som ich dala na seba tak boli identické 😂

Mam vysoké dieťa, takze v roku nosil oblečenie pre 18 mesačne deti. A takto to bolo stále, že bol 6-12 mesiacov vpred.
Niekedy zas stačí aby dieťa mali trosku bruško či faldiky na nozickach a už musíš kupovať oblečenie pre staršie dieta, lebo v oblečení podľa veku je na prasknutie