icon

Sedí veľkosť oblečenia s výškou dieťaťa?

31. okt 2024

Ahoj, nakoľko vám sedí nameraná výška dieťaťa s veľkosťou oblečenia? Naša meria 86cm v stoji, ale pritom 92jkové pyžamo už jej je vcelku malé a v mnohom prechádzame na 98.
Vekové odporúčanie typu 18-24m nám sedí dobre.

pribinak
31. okt 2024

Mam vysoké dieťa, takze v roku nosil oblečenie pre 18 mesačne deti. A takto to bolo stále, že bol 6-12 mesiacov vpred.

Niekedy zas stačí aby dieťa mali trosku bruško či faldiky na nozickach a už musíš kupovať oblečenie pre staršie dieta, lebo v oblečení podľa veku je na prasknutie

belllinka
31. okt 2024

@pribinak ona rieši niečo iné...
Že prečo, keď má jej dieťa 86 cm, je mu číslo 92 malé.
Autorka, mohlo sa zbehnúť pri praní, každopádne, netreba sa nad tým zamýšľať, kúp väčšie a je.

pribinak
31. okt 2024

@belllinka ty nevieš citat s porozumením…

radacak
31. okt 2024

Moja malá má zajtra 6 mesiacov a nosí veľkosť 80/86 a má cca 70 CM
Staršia tiež vždy nosila väčšie
Podľa mňa to nejde od CM ale od toho aké to dieťa je reálne veľké 🤷ak by sme sa mali riadiť tabuľkou tak moje deti chodia holé

dixitka
31. okt 2024

Ono rôzne značky sedia rôzne… môj syn má asi 88 cm a napr. Lindex pyžamo 86 ešte v pohode oblečie, 92 je trošku veľká. Väčšinu vecí už má 92 a sú mu akurát, no zimná bunda (Coccodrillo) je mu ešte trochu veľká, no aspoň tak snáď vydrží do konca zimy :D 98 ešte nemá nič, to by bol v tom utopený… no mali sme pár zdedených vecí zo Sinsay a to viem, že body 74 nosil ako dvojmesačný a ledva ho zapol (mal okolo 63 cm vtedy)

marianarem
31. okt 2024

Tak v podstate ja kupujem veci od oka, pozriem sa a vidim, ci to bude malemu sediet. V priemere to asi aj sedi, ale napriklad gate kupujem mensie cislo, lebo je chudy a vacsie mu padaju a nie vzdy sa lahko daju zuzit. Bundy zase vzdy vacsie cislo, tam mi pride, ze este s nejakym svetrom pod tym by mu jeho cislo bolo male.

nikiki29
31. okt 2024

Neviem prečo to tak vyrábajú, ale je to fakt. Na veľkosť na štítku sa dal spoľahnúť len u málo značiek. Napríklad body Lindex sú o 6-8cm dlhšie ako C&A v rovnakej veľkosti 🤷🏻‍♀️ takže jasné že nesedia, neriešim, kupujem “podľa oka” … moj syn má 70cm a 74ku neoblečie. Takže máme doma oblečenie pre 3-6 mesiacov a tiež 9-12 mesiacov a oboje mu sedí rovnako…
Starší má 118cm a 122 tričká sú mu len tak tak. Tričko na kúpanie mal v lete veľkosť 7-8 rokov a on má 5 🤷🏻‍♀️
Asi sa netreba nad tým zamýšľať. Ale ako prvorodičku ma to tiež štvalo kým som si zvykla…

belllinka
31. okt 2024

@pribinak Prečo myslíš? Veď píše: "Naša meria 86cm v stoji, ale pritom 92jkové pyžamo už jej je vcelku malé". Ona nerieši, že má vysoké dieťa na svoj vek a že musí pre ročné dieťa dávať oblečenie na 2 roky. A hlavne ani nepíše aké staré má dieťa, čiže ty nečítaš s porozumením.

pribinak
31. okt 2024

@belllinka 🙈

evkamotka
31. okt 2024

Podla mna je toto problem znacky. Niektore sedia nelogicky. A druha vec, pre dievcata robia vela veci na telo a tesne tak treba kupovat vacsie. Ale hlavne ten prvy dovod

belllinka
31. okt 2024
angeli121212
31. okt 2024

Zaleží od značky od prania ale napr. Mne sa v práčke nikdy nič nezbehlo a u mňa to sedelo tak že body vyrástol napr. 86ky keď mal tesne 86 alebo mu centimeter dva chýbali.. nohavice nosil dlhšie aj keď už bol vyšší a pyžamové overaly zhruba sedeli na výšku alebo boli o trošku väčšie... Ja mám syna skôr chudšieho čiže jemu sa z toho oblečenia neubralo do bokov ani sa nenaplo okolo bruška

evka_21
1. nov 2024

🫣 čo výrobca to iná veľkosť.. môj syn má cca 100-104cm a kupujem mu veci 110/116, má tričká veľkosti 98 a tiež mu je dobré tak isto ako 104 a 110.... Má nohavice 110 a tie sú mú také akurát presne. Mam dve tričká z Takko jedno ma veľkosť 104 a druhé 110 a keď som ich dala na seba tak boli identické 😂