icon

Sú celotelové plavky pre deti vhodné?

19. sep 2025

Caute, sme na dovolenke v zahranici, synovi som kupila asi 5 takychto celotelovych plaviek ako vidite na fotke. Akonahle pojde do vody a vyjde, je mu strasna zima. Ako to robite vy? Vyjde z vody hned davate dole a obliekate suche? A takto dookola?
Uz som mu v zufalstve dala obycajne gate/plavky. Utrel sa a uz mu zima nebola.
Tak robim nieco zle alebo tie celotelove plavky su nevhodne?

Strana
z2
autor
19. sep 2025

@anonym_autor

mamutka
19. sep 2025

@anonym_autor a ty sa neutries, keď si von z vody? Mokré veci na ňom chladnú a je mu zima. Áno, keď boli mali, vyzliekala som hned a prevesila, nech to schne, kým dieťa oddychuje. Resp som vymenila hned za suché

janka1224
19. sep 2025

My vyzlečieme a vždy oblečieme suché. A takto dookola, ale aj keď má obyčajné plavky vždy mokré vyzlečiem a dám suché.

dianka3
19. sep 2025

@anonym_autor my ro robíme tak ze keď vynde z bazéna ci mora normalne sa osuší osuškou a sedí na slniečku obschne mu to rýchlo a nie je mu zima lebo on nesedí hýbe sa ci sa už ide hrať na piesok alebo tak pobehuje

anonym_9ff72e
19. sep 2025

lepsie by boli klasicke gatkove v tych by zima nebola ako ked musi byt v overale na plazi, ktory potom mokry na nom chladne

anonym_23d294
19. sep 2025

@anonym_autor v živote nikdy som ani seba, ani deti neprezliekala ihneď po vyjdení z vody do suchých plaviek, myslím klasické, ale takéto celotelové by som deťom nekupovala.

maminecka266
19. sep 2025

ja si nepomozem, ale preco davat taketo celotelove plavky? 🙈 akoze to ze ochrana a bla bla to chapem, ale vsak su aj opalovacie kremy.

sagitta33
19. sep 2025

Jesne že mu musí byť zima, keď je celý v mokrom, aj klasické plavky väčšinou deťom sundaváma nenechávam mokrý. A proti slnku majú tričko.

anonym_027269
19. sep 2025

@anonym_autor prečo ženy kupujú také plavky?Na dovolenke som videla desiatky detí veď morská voda je dobrá na pokožku, d vitamín.Je v nich zima ja som mala celé plavky a po pár dňoch som ich vymenila za bikiny

anonym_027269
19. sep 2025
@anonym_23d294

@anonym_autor v živote nikdy som ani seba, ani deti neprezliekala ihneď po vyjdení z vody do suchých plaviek, myslím klasické, ale takéto celotelové by som deťom nekupovala.

@anonym_23d294 vždy sa prezliekam, ak nie hneď ma bolia vaječníky, kríze.Najprv som sa musela poučiť zápalom🤪

nasasa_1
19. sep 2025

Samozrejme, že to treba vyzliecť, veď dieťa v tom môže veľmi ľahko prechladnúť.

nikolani
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor

@anonym_autor tiež prezliekame do suchého

januska12323
19. sep 2025

Skús si ty nechať na kompletnom tele mokré veci a potom sa čuduj prečo ti nie je teplo.

snowflakenel
19. sep 2025

Amo, vsetci si prezliekame suche

anonym_23d294
19. sep 2025
@anonym_027269

@anonym_23d294 vždy sa prezliekam, ak nie hneď ma bolia vaječníky, kríze.Najprv som sa musela poučiť zápalom🤪

@anonym_027269 v živote ma neboleli vaječníky, v živote som nemala zápal ani močáku, ani žiadne gynekologické záležitosti, netrpím na plesne, mykózy ani som nikdy netrpela a to mám prosím pekne 55 rokov. Čiže kto je háklivý, nech sa prezlieka, kto nie je háklivý, nech sa neprezlieka.

simsalabim
19. sep 2025

Mne je vacsinou zima aj v celotelovych plavkach ci tankiny, ked vyjdem z vody a to som naucena plavat vo vode 20 stupnov. Cim mensie plavky, tym lepsie, ak sa clovek hned neprezlecie. Ja by som volila spf50, často natierat a ak sa ma hrat na brehu, staci obycajne tricko.

unicornlady
19. sep 2025

Toto je reklama na plavky?
Ja som teda nevidela deti v takýchto dlhých plavkách, ale zase nechodím tak často k vode.

A jasne, že mu je zima, keď je celý v mokrom.
Nezvykla som sa prezliekať ani ja z plaviek, ale tak zabalila som sa do osušky, trochu vyschla na slnku a potom šup znova do vody.

(ak by bol bazén doma na dvore, tak chápem, že sa môžu dať plavky medzitým osušiť alebo prezliecť, lebo dieťa môže ísť zatiaľ dnu, navečerať sa atd... Ale niekde vonku, tam je o chvíľu dieťa znova vo vode, my sme sa nezvykli prezliekať medzi-časom, až kým sa šlo domov. Ale zase sme boli viac menej stále vo vode. Na deke len chvíľu, kým sa napr. nejaký keks zjedol)

lulu0123
19. sep 2025

Jasne,hned ako je von z vody,prezliect a obliect so sucheho.Ja davam detom najnovsie plavky a na vrch Uv tricko.Ked je total horuco,tak to prave prijemne chladi.Ked je im chladno,hned sa prezliekaju.Ja sama nosievam UV tricko.Je to super.Nemusis sa tolko natierat.Za mna aj lepsie ako na seba stale patlat nejaku chemiu.Dieta ma byt vystavene priamemu slnku co najmenej.

michaelam2
19. sep 2025

@anonym_autor no a kolko ma chlapec rokov? Taketo plavky som dala dcere co nema este ani rok (aby na nu priamo nesvietilo slnko) a hned ako vysla z vody som ju prezliekla do sucheho. Starsim detom by som uz ale taketo nedavala. Jasne ze mu je zima ked je stale v mokrom.

anonym_513f2c
19. sep 2025

Tieto plavky pouzivam len v exotike. Kvoli silnemu slnku a dlhsiemu pobytu na plazi.
Vtedy mu zima neni. Ale v chorvatsku alebo tu nevidim dovod mu ich davat.

maranta_leuconeura
19. sep 2025

Prezliect do suchych. Prezliekam si aj bikiny, nemozem byt v mokrom.
Inak plavky ako take su fajn, ak maju UV ochranu, urcite lepsie ako sa stokrat sa natierat, ak uvazim, ze tie detske kremy su skor na fyzikalnom zaklade a dost sa znizuje ich ucinok po vode, piesku, utierani atd.
Ku komentarom ze morska voda je zdrava - ano, ved ta latka sa namoci a voda posobi na telo. A ze nenacerpa vitamin D - staci 15 minut denne co je tak cesta na plaz a z plaze.

anonym_67e2cb
19. sep 2025

Ale ved to je “no-brainer”, gate a tricko separatne. Vyjde z vody, tricko rychlo dole, natiahnem frote ponco, uz ho zima netrase, dam dole aj spodok plaviek. Ja zasadne prezliekam, mam dvojo gati (plus jedny take prastare keby nestihali schnut) a tie tocime. Podobne tricka.

A argument ze existuju opalovaky - no kolko z nas naozaj aplikuje potrebne mnozstvo a reaplikuje podla odporucani vyrobcu? 🤔

marcellka32
19. sep 2025

V zahraničí su bežné takéto plavky, je to ochrana pre slnkom, my máme aj tieto aj bikiny, aj spf50 Evy penu- výdrž 6 hodín pri riadnom natreti

bielasovicka
19. sep 2025

A načo vlastne dávate na deti také celotelove plavky?

anonym_8b5e27
19. sep 2025

Ja sa prezliekam tiež. A to nosím bikiny. Dieťa som nikdy nenechávala v mokrých. To je dobré tak na zápal močových ciest.

nikolani
19. sep 2025
@bielasovicka

A načo vlastne dávate na deti také celotelove plavky?

@bielasovicka takéto plavky väčšinou majú UV 50+, takže ako ochrana pred spálením slnkom

cyberk
19. sep 2025

Vzdy mam na kupko 2 nahradne plavky so sebou pre dcerku - prezliekam hned ako vyjde z vody, a to nosi obycajne plavky. Urcite aj overal by som hned prezliekla. Za mna to je nehygienicke ju v tom nechat

cukroska
19. sep 2025

@anonym_autor Ja som mala malé deti dávno, ale používali sme vždy klasické plavky boxerkové,alebo klasické slipové .Takéto mal, keďže som neodolala ,ale mal ich vždy iba keď sa hral v piesku na pláži, aby sa nespálil.Na kúpanie klasika A tieto neboli praktické za mňa. .

anonym_5b23a9
19. sep 2025
@nikolani

@bielasovicka takéto plavky väčšinou majú UV 50+, takže ako ochrana pred spálením slnkom

@nikolani Pri mojich deťoch vždy postačilo natierať a nikdy sa nespálili.Ani jeden raz.

bluka2
19. sep 2025

Ok, ja sa priznam, my nosime normalne plavky a neprezliekame, ako za starych casov a zatial bez problemu 😀

Strana
z2