Tipy na zimné oblečenie pre deti
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť kvalitné oblečenie pre syna teraz na zimu, nosieva von pančuchy, ponožky, body, mikinu, nákrčník, čiapku, rukavice, zimný overal (nie veľmi kvalitný, zimné topánky (zateplené kvalitné) a už druhýkrát sa nám stalo že vonku začal veľmi plakať a prestal až v aute alebo doma keď mu bolo teplejšie.
Na trhu je obrovská ponuka či už handmade vecí alebo v obchodoch.. preto je pre mňa ťažké vybrať..
prosím poraďte spodné oblečenie, čiapky, rukavice, vrchné oblečenie, hocičo čo sa Vám overilo v zime.
Ďakujem ❤️
@anonym_autor ja len tip - niektore veci/vrstvy z ovcej vlny z tych oveckarskych predajni/eshopov? Inak aj Lidl a Decathlon (predajne aj eshop) vedia niekedy prekvapit slusnou kvalitou za rozumne peniaze. O sekacoch ani nehovoriac (deti veci mnohokrat nestihnu zodrat, vyrastu).
Ake stare je dieta? Si si ista, ze plakalo kvoli zime?
@anonym_8b728d 20 mesiacov, už si povie aj ukaze keď niečo chce, potrebuje.. stalo sa nám to ešte v októbri v tatrach keď bol sneh a neboli sme na to pripravení.. a aj minuly týždeň keď napadal sneh a isli sme sa sankovat, to som už myslela že sme vyzbrojení ale zrejme nie…
@anonym_autor ja len tip - niektore veci/vrstvy z ovcej vlny z tych oveckarskych predajni/eshopov? Inak aj Lidl a Decathlon (predajne aj eshop) vedia niekedy prekvapit slusnou kvalitou za rozumne peniaze. O sekacoch ani nehovoriac (deti veci mnohokrat nestihnu zodrat, vyrastu).
@madeincssr rozmýšľam či skôr merino alebo take tie veci zvnútra mäkké barancekove.. alebo to je to iste? 😀 v tomto nie som zbehlá
Nebolo mu skôr teplo a nevedel sa v toľkých veciach hýbať?
@anonym_8b728d 20 mesiacov, už si povie aj ukaze keď niečo chce, potrebuje.. stalo sa nám to ešte v októbri v tatrach keď bol sneh a neboli sme na to pripravení.. a aj minuly týždeň keď napadal sneh a isli sme sa sankovat, to som už myslela že sme vyzbrojení ale zrejme nie…
@anonym_autor Povedal, ze mu je zima? Podla mna je obleceny dost. Zatial nie je az tak chladno. Nema len problem so snehom? Moj syn tak okolo druhych narodenin mal strasny problem so snehom. Proste mu vadil, plakal, ze musi po tom stupat, ze ho ma na topankach, ze je mokry a studeny...
Nebolo mu skôr teplo a nevedel sa v toľkých veciach hýbať?
@januska12323 myslite že bol veľmi oblečený? Ja som súdila len z toho keď sme boli na tom výlete tam mal iba tenké veci a prekvapila nás zima a vtedy mal taký záchvat.. teraz iba podával ruky aby sme mu zohriali..
@anonym_autor Povedal, ze mu je zima? Podla mna je obleceny dost. Zatial nie je az tak chladno. Nema len problem so snehom? Moj syn tak okolo druhych narodenin mal strasny problem so snehom. Proste mu vadil, plakal, ze musi po tom stupat, ze ho ma na topankach, ze je mokry a studeny...
@anonym_8b728d on práveže začal až tak po pól hodine.. dovtedy sme sa sankovali aj behal po snehu, chytal ho.. a až potom len na ruky chcel ísť a podával aby sme mu zohriali
Nejdem analyzovať či mu je teplo alebo zima, nepoznám ho. Stručná rada - top overaly do zimy z mojej skúsenosti Lindex.
@januska12323 myslite že bol veľmi oblečený? Ja som súdila len z toho keď sme boli na tom výlete tam mal iba tenké veci a prekvapila nás zima a vtedy mal taký záchvat.. teraz iba podával ruky aby sme mu zohriali..
@anonym_autor no a mal tie ruky studené? Bol spotený na chrbte? Pokiaľ sám nevie povedať treba len skúšať čo mu bude vyhovovať.
Nejdem analyzovať či mu je teplo alebo zima, nepoznám ho. Stručná rada - top overaly do zimy z mojej skúsenosti Lindex.
@anonym_ee68ee ďakujem, a prosím tá rada fix? Alebo aj ostatne sú kvalitne?
@anonym_autor no a mal tie ruky studené? Bol spotený na chrbte? Pokiaľ sám nevie povedať treba len skúšať čo mu bude vyhovovať.
@januska12323 nie nebol spotený, mal rukavice ale ruky studené.
@madeincssr rozmýšľam či skôr merino alebo take tie veci zvnútra mäkké barancekove.. alebo to je to iste? 😀 v tomto nie som zbehlá
@anonym_autor vo vseobecnosti vlna ma dobre vlastnosti (hrejivost, hygienickost), ale "kuse", cize skor na druhu, tretiu vrstvu. Merino je najjemnejsia vlna z isteho druhu oviec (prijemnejsia aj na prvu vrstvu), ma vyborne vlastnosti v lete aj v zime, ale je drahsia.
@anonym_autor vo vseobecnosti vlna ma dobre vlastnosti (hrejivost, hygienickost), ale "kuse", cize skor na druhu, tretiu vrstvu. Merino je najjemnejsia vlna z isteho druhu oviec (prijemnejsia aj na prvu vrstvu), ma vyborne vlastnosti v lete aj v zime, ale je drahsia.
@madeincssr ďakujem za vysvetlenie 🙂
@madeincssr ďakujem za vysvetlenie 🙂
@anonym_autor aj podľa mňa je oblečený dosť, mozno kvalitnejšie rukavice a overal. Nič barancekove by som nekupovala
@anonym_ee68ee ďakujem, a prosím tá rada fix? Alebo aj ostatne sú kvalitne?
@anonym_autor ja mám odskúšané takéto a sú super
https://www.lindex.com/sk/p/3000727-2065-modra-...
Kvalitný overal , my máme Reima a pod to dávam len pančušky a body a pohoda
Ja by som najradšej plakala, keď mi omrznú ruky a následne sa začnú zohrievať a prekrvovať. Neviem, ako to majú ostatní, mne to zvykne byť nepríjemné.
Potom tie pančuchy, ponožky a zateplené topánky... To je tiež kombinácia, ktorá môže brániť prekrvovaniu nôh a tým spôsobiť, že je na ne zima. My sme malým deťom dávali termoprádlo - tričko a spodky a ponožky rôznej hrúbky v závislosti od teploty.
Podľa mňa, ak nebývate kdesi na severe, nejaký extra hrubý a kvalitný overal dieťa až tak nepotrebuje, skôr variabilné a kombinovateľné vrstvy pod overal.
@anonym_autor este by som pridala asi jednu vrstvu. Ako tielko. Moj nosi teda softshellove nohavice zimnu bundu. A urcite nie je overal ako overal. V lacnych mu moze byt zima. Ta vypln je ina. Aj ked ja mojmu sijem softshellovu a hruby flis vovnutri
Práve je to dieťa zababušené. Tielko, Merino tričko, legíny, ponožky a softshellový overal+ kukla. A stačí...
Ake mal rukavice ? Lebo ked obyčajne tak sa nečudujem ze reval
Treba skusit zatylok ci je teplý .
@anonym_autor Nas 2rocny ma na striedacku 1zimny overal Unuo a druhy som skusila lacny lidl za tusim 15eur - myslela som, ze to bude nieco strasne a budem ho musiet vracat, ale je uplne v pohode teply. Jasne, ze nie je taky pekny, ale na to ze zakazdym dojde od blata pokial nemrzne, uplne staci. Tiez uz vie povedat ked mu je zima a zatial si nestazoval. Co sa tyka rukavic, tie ma bud pletene hrubsie z Lindexu ale tie casto zamoci v nejakej mlake, takze ovela radsej mu davam softshelove rukavice Unuo tie su ozaj teple a daju sa gumkou stiahnut okolo zapastia. Ciapku a dlhy kruhovy sal, ktory vyjde na 2x ma oba pletene tiez Unuo. Bezne nosi obycajne bavlnene body s dlhym rukavom, ked je chladnejsie davam mu merino body mixovane s bambusom od Bergan.cz to nehryzie. Na to nosi bud fleecovu mikinu na zips (HM/Lidl), ak je chladnejsie ma neznicitelny merino sveter z Lindexu, ktory mu je dobry uz 2hu zimu. Do topanok viete kupit napr vlozky z ovcej vlny a pancuchy podla teploty bud obycajne alebo napr Tchibo ma i termo pancuchy, ktore su po celej dlzke zvnutra frote material. Bezne Tchibo pancuchy maju na ploche chodidla zvnutra frote, neviem ako ostatne znacky, mozno je to bezne. Na tvar Cold cream a nas si sam pyta aj pomadu na pery ked vidi, ze si davam i ja.

Ake stare je dieta? Si si ista, ze plakalo kvoli zime?