icon

23 ročný priateľ má vysoký tlak

22. feb 2021

Zdravím mám priateľa, má 23 rokov mladý človek vypije pivo napríklad na obed a hneď ma vysoký tlak a tep, nie len z piva ale napríklad aj keď sa naje, je zdravotník, takže pochodil aj rôzne vyšetrenia nechcel to zanedbať, mal aj holter stále mu vyjde že je všetko v poriadku bojím sa o neho lebo vidím že nesranduje, zažila som aj situáciu že sme šli spať ešte sme si dali pred spaním polievku a neskôr o pol h má budil že mám volať záchranku, nemá nikto skúsenosti z čoho by to mohlo byť ?

autor
22. feb 2021

Berie aj lieky ráno na tlak, ale dajme tomu ak si dá poobede 2piva a neskôr musí vziať večer tabletku pod jazyk lebo už sa to nedá vydržať

irusa
22. feb 2021

tak asi mu alkohol nerobí dobre + môže mať histaminovú intoleránciu

pribinak
22. feb 2021

Prečo pije pivo, keď ma odsledovanie, že mu to nerobí dobre?

h2
22. feb 2021

Nemá nadváhu? Mám dvoch známych, ktorí majú vysoký tlak a obom lekár odporúčal schudnúť. Pritom jeden z nich nebol vôbec nejaký tučný, len taký normálny chlap.

cinda555
22. feb 2021

Treba konzultovať s lekárom či má dobré lieky. A keď mu pivo nerobí dobre tak treba vynechať.

autor
22. feb 2021

@pribinak to bolo len napríklad pivo, ako príklad ma to z viacerých veci

autor
22. feb 2021

@h2 tak ako nie je chudý ale niejaky extra nadváhu nemá a schodok oproti tomu ako vyzeral v lete, a to vtedy problémy s tlakom nemal

autor
22. feb 2021

Nie je ani tučný taký normálny chlap priemer

karush
22. feb 2021

Plazmatické nefríny (metanefríny, normetanefríny), aldosterón, kortizol mal vyšetrené?

autor
22. feb 2021

@karush áno toto všetko má

luckalukas_1
22. feb 2021

podla mna to s jedlom a pitim nesuvisi.. vysoky tlak moze byt napr. od chbtice, nebolia ho krize, krcna chrbtica?

pribinak
22. feb 2021

Nemôže to byt psychosomatickeho pôvodu? Nevšimla si si nič?

pseudomonas87
22. feb 2021

Hlavne u takýchto mladyCh ľudí a keď ataky vysokého tlaku prichádzajú raz za čas, nie je to stala hodnota treba myslieť na sekundárnu pricinu vysokého tlaku, treba dať skontrolovať obličky,nadoblicky, možný pheochromocytom, renalne cievy,či nie sú zúžené.najst dobrého internistu Držím palce (dr)

autor
22. feb 2021

@pribinak čo tým myslíš

stanulienkat
22. feb 2021

Stale si nedala hodnoty tlaku. Zaklad je životospráva, ak je tučný treba schudnúť, nesoliť nepiť minerálky, vyhýbať sa stresu.

pribinak
22. feb 2021

Napr moja sestra je tiež zdravotník, neznáša víkendové nočné, hovorí, že jej z týchto služieb stúpa tlak. Ona to
síce hovori obrazne, ale píšem to kvôli tomu, či si si nevšimla, že priateľ na niečo reaguje, že je z niečoho podráždený, frustrovaný a z toho mu môže ísť hore tlak. Nervozita ako stresor mize byt príčinou

lucia851
22. feb 2021

Ja sa liečim tiež na vysoký tlak, lieky mi pomáhajú. Ja mam všetko v poriadku asi to je psychosomaticke u mňa

viellik
22. feb 2021

To mu musia urobiť všetky vyšetrenia na komplet aby prišli na to kde je problém. Hlavne keď si odsleduje, že pivo mu nerobí dobré a tak, tak to treba odstaviť úplne.

lyci
22. feb 2021

testy na stitnu zlazu mu robili? plus si odsledujte ci to nema po histaminovych potravinach, napr. to pivo

darijka94
23. feb 2021

Keď na to neprišli lekary tu sa na to pride určite nic sa neboj len pošlo foto jeho penisu nech sa dievčata môžu pripojiť na diagnostiku

darijka94
23. feb 2021

@viellik a ked mu nerobi dobre aani jedlo prestane jesť??

kendy76
22. sep 2022

Ako to dopadlo? Pomohla mu nejaká liečba?