3 roky mám dokola problém s tlakom a slabosťami
Dobrý deň prajem, prosim vas o radu. Mam 24 rokov.
Zacalo to ked hospitalizovali babku pre tazku chorobu pred 4 rokmi. V nemocnici mi prišlo zle a nahle sa mi zvyšil tlak a potom zacal kolobeh vysetreni. Neprisli na nic a tak mi dali Tensiomin na tlak . Odvtedy v podstate kazdy den mam slabosti, príde mi zle na odpadnutie, hlava ma bolí, tep mám strašne vysoký a búšenie srdca. Ekg echo vsetko ok. Tinnitus mám odvtedy tiež v podstate bez prestavky 24/7. Tlak mi meravali casto, maval som ho v poriadku a lieky som bral len sem tam... len ked som mal velke vypatie psychicke tak mi prislo nevolno a vtedy tlak letel vysoko hore.. doma si nemozem merat , asi zo strachu je vtedy vysoky ale vzdy u lekara je 120/80... interne ok, gastro ok (chosil som casto aj na hadicu pre bolesti zaludka, a vraj zo stresu), 2 roky bolesti v podbrusi kde ma strasili Crohnovou chorobou (co mi tiez nepridalo na nalade) az som sa sam rozhodol a objednal na operaciu slepeho creva (hop alebo trop) kde po operacii bolo povedane ze bolo zahnisane a bolesti boli z toho , crohna vylucili...naštastie.. Kazdu chvilu beham po lekaroch nakolko neviem co mi je su to strasne stavy az pred rdvoma rokmi mi na emg teste zistili tetaniu . Dali mi magnerot absak zmeny sú, cca 4 mediace bolo fajn a teraz zasa Mám problemy .pretoze aj stresu mam velmi vela. Ked zaspavam trham sa nakolko velakrat mam pocit ze som sa nenadychol a potom neviem zaspat a ked, tak sa potim neskutocne.. Tieto stavy mám takmer kazdy den (teda búšenie srdca a pocity na omdletie) avsak este an raz som naozaj neodpadol. U lekara som stale uz si pripadam ako hypochonder avsak ja si to nevymyslam a dost ma to obmedzuje. Poslednu dobu mam tlaky v usiach a hlave cele dni Teraz asi rok a pol berem alventu ale pride zasa zle obdobie a som natom zasa tak isto ak nie horsie.. Stale tlaky v hlave , zalahavanie usi a piskanie v nich, pocity omdletia a to kazdy den. Potom mam strach ci to neni tlak a tak stale dokola samy stres..Chcem sa spýtať či naozaj tieto problemy môžu byt len psychickeho razu nakolko mi nic nezistili ine, ale ja mam pocit ze moje psychicke problemy plynú uz z tych fyzických nakolko ich mam kazdy jeden den. Alebo je mozne ze na zaklade 24/7 chronického stresu mozu byt moje problemy psychicke ked vysetrenia boli ok? Bol som aj par krat na psychoterapii kbt ale nemal som pocit ze to nejak zabralo.. a ci je realna sanca ze sa po tak dlhej dobe rovnakych problemov da dostat do normalneho zivota bez tychto hnusnych stavov .. mi uly tyzden som mal zas vysoky tlak u lekarky (140/90) a naplasila ma nim, a odvtedy sa mi pridali zasa dalsie priznaky ako tlak na hrudniku , zalahovanie usi a bolest hlavy na spánkoch ... stale sa bojim ze co mi je .. mozem mat vsetko ,,v hlave len?,,

@hana32 ahoj ako kedy.vzdy v lete super aj na jar a jesen zima hrozne.. zmenili mi davkovanie na 200mg a odvtedy je to horsie omnoho.. teda po 2 mediacoch som si teraz znizil na 160 a je to uz lepsie teraz. Sukpirid uz neberiem. Zacal som chosit ne terapie lebo vraj iba lieky mi nepokozu ze to treeba kombinovat