icon

38 ročný manžel má rakovinu žalúdka

natalka1608
19. máj 2016

moj manzel ma v 38 rokoch zdiagnostikovanu rakovinu zaludka..jeho lekar mu urcil liecbu, chce mu cely zaludok vyoperovat a manzelovi tím padom hrozi vyvod. no nie sme si uplne isty, ci je spravna tato moznost, respektive jedina moznost ci to je....lekar nikdy na nas poriadne cas, rozprava s nami ako kebi sme vystudovali medicinu. viete mi poradit kde ziskat radu od ineho lekara...alebo ako postupovat. uz som guglila na internete...hladam cestu ci to co nam odporuca je jedina moznost...mate podobnu situaciu? ako ste postupovali? dakujem

Strana
z14
vierka1603
8. feb 2024

@karrynka v júni bude rok od operácie. Mna dlhšie pobolievalo na hrudníku medzi prsami, chodila som kade tade po vyšetreniach, potom dr. doplo že to môže byť žalúdok tak mi dala nejaké lieky. No nič nepomáhalo, tak ma poslala na gastro a tam mi zistili vred. Tak som bola liečená pol roka na vred... no po polroku sa zistilo, že je to zhubný nádor ☹ . Výsledky 2 týždne ležali u lekárky napriek tomu že som tam volala, povedali mi že výsledky už sú ale dr. je na pn tak si mám na ne počkať. Vraj len ona mi ich môže povedať. Toto ma ale veľmi nahnevalo ked som zistila diagnozu a oni ma nechajú čakať kýl lekárka vyzdravie... Keby ma operovali skôr, možno by tam tá metastáza nebola. Ale to je len moje zmýšľanie také, asi je to tak ako má byť. Tiež čakám od novembra či mi schvália ID. Moja PN bola celý rok 300eur ☹

karrynka
12. feb 2024

@vierka1603 No ID by Ti mali bez problémov schváliť, manželovi uznali plný a Tebe by tiež mali. Jeho veľmi dlho bolel chrbát medzi lopatkami a tiež samé vyšetrenia na neurológii, kardio a žalúdok až posledný. A hneď dr.videla, keď mu dali sondu do žalúdka, že je to zhubný nádor. Histológia to len potvrdila. A nevracala si? Nechudla? Chutilo Ti jesť? Lebo jemu nič iné nebolo, len bolesť toho chrbta mal.

vierka1603
12. feb 2024

@karrynka nevracala som, nechudla som, len tie nepríjemné bolesti v hrudníku. Schudla som až po operácii a počas chemo. Mne tiež lekár hned naznačil, že ten vred je dosť škaredý a že uvidíme čo ukážu výsledky, ale tie prišli negat. tak mi dal len lieky, posielal ma aj do nemocnice ale ja som odmietla kvôli deťom, hlavne kvôli malému. Až po polroku som už súhlasila s nemocnicou a tak mi vzali opäť vzorky a tie už vyšli pozitívne ☹ Prajem veľa veľa zdravia manželovi ...

karrynka
Autor odpoveď zmazal
karrynka
Autor odpoveď zmazal
karrynka
12. feb 2024

@vierka1603 Ďakujem, aj Tebe veľa síl a verím, že všetko bude v poriadku. Silno držím palce, ozvi sa, keď sa Ti bude chcieť. Budem čakať na pozitívne správy 🙂

vierka1603
12. feb 2024

@karrynka ďakujem krásne. 13.3. mám CT a 15.3. mám magn. rezonanciu... 🙏
A 16.3. mám narodeniny 😉 z celého ❤️ verím že ich oslávim s dobrými výsledkami...
Ozvem sa.

karrynka
13. feb 2024

@vierka1603 Určite budú výsledky OK, budem čakať..... ;)

karrynka
19. mar 2024

@vierka1603 Ahoj Vierka, už si absolvovala to kontrolné CT a rezonanciu?Ak áno, verím, že je všetko v poraidku. _II_

derdia
19. mar 2024

Vyoperuju zaludoka spoja tenke crevo s pazerakom. Vyvod to vam aj povedali ze budu robit. Alebo ste si to sami pospajali?

vierka1603
19. mar 2024

@karrynka
Ahoj moja. Áno, mag. rez. dopadla na jednotku no z CT ktoré bolo 3 dni pred mag. rez. ešte nemám výsledky. Lekár ich už má, ale mal dovolenku a dnes celý deň vyvolávam a nik mi nedvíha ☹

karrynka
19. mar 2024

No to je úžasné. Veď magn.rez. je kvalitnejšie a presnejšie zobrazenie. Ak by tam niečo bolo, ukázalo by to. 🙂 Veľmi sa teším s Tebou. Aj manžel bol minulý týždeň na CT, už má výsledky a tiež všetko v poraidku. 🙂 Ste riadni silní bojovníci.

karrynka
19. mar 2024

@derdia Vývod sa nerobí, nie je dôvod.

derdia
19. mar 2024

@karrynka mne to pisat nemusis. Ja viem. Preto som sa pytala ci to onivydedukovili, kedze zean hore to v prispevku pise. Som sestra a anatomiu viem.

karrynka
19. mar 2024

@derdia To ja nemôžem vedieť. Prepáč, že som si dovolila komentovať.

vierka1603
19. mar 2024

@karrynka Viem, že m.r. je presnejšie vyšetrenie, ale tam som bola len na brucho. Na CT som bola hrudník, brucho, panva. Preto ešte čakám ako to dopadne....

karrynka
19. mar 2024

@vierka1603 Dobre to dopadne, neboj ;)

vierka1603
26. mar 2024

@karrynka ahoj 😍 Dobre to dopadlo. Dnes som si bola po výsledky. Veľmi sa teším. Pozdravujem manžela.

karrynka
27. mar 2024

@vierka1603 Super správa 🙂 Veľmi sa teším s Tebou. Drž sa, si bojovnica. Nech sa Ti darí ;)

karrynka
2. máj 2024

@karrynka Ahoj Vierka, ako sa máš? Ako sa Ti darí?

superholka77
13. jún 2024

@dai dobrý deň čítala som si vaše správy tu a napísali ste tam stránku kde ste kontaktovala odborníkov kde sa dá na celom svete zistiť ako pomôcť rodičom môj otec by teraz potreboval pomoc a rovnako pri malých deťoch sedím denne a noci na internete a hľadám kde ešte získať nejaké dobre kontakty na liečby mimo chemo oziarov len tá stránka čo ste napísala už nejde otvoriť neviete prečo ? alebo nejaké kontakty ďakujem krásne a ako sú na tom vaši rodičia teraz ? držím palce celej rodínke

Strana
z14