icon

38 ročný manžel má rakovinu žalúdka

natalka1608
19. máj 2016

moj manzel ma v 38 rokoch zdiagnostikovanu rakovinu zaludka..jeho lekar mu urcil liecbu, chce mu cely zaludok vyoperovat a manzelovi tím padom hrozi vyvod. no nie sme si uplne isty, ci je spravna tato moznost, respektive jedina moznost ci to je....lekar nikdy na nas poriadne cas, rozprava s nami ako kebi sme vystudovali medicinu. viete mi poradit kde ziskat radu od ineho lekara...alebo ako postupovat. uz som guglila na internete...hladam cestu ci to co nam odporuca je jedina moznost...mate podobnu situaciu? ako ste postupovali? dakujem

tslobik
29. máj 2016

Sú onko ochorenia s genet. základom, ale aj také, ktorých pôvod v živote nikdy nikto nedokáže....

tslobik
29. máj 2016

Ozaj a prečo sa potom civilizačné ochorenia nazývajú civilizačné?

olivia77
29. máj 2016

@buckeye, neprekvapuje ma tvoj nazor, si lekarnik, lekar, studujes medicinu? lebo presne takto sa chova 90% ludi z tejto oblasti, co ich ucila klasicka medicina, to je jedine a spravne, ostatne su bludy!!! na klinike v Mexicu je klinika, kde uspesne liecia rakovinu amygdalinom - vitaminom B17, nie jeden clovek ostal vylieceny, chodia tam ludia z celeho sveta... ale jasne, ty to vysmejes, to je mi jasne... som zvyknuta, ze ludia, ktori veria klasickej medicine zatato, neuveria nicomu inemu... bohuzial...

http://rakovina.nazory.eu/rubriky/vitamin-b-17

pink_lady
29. máj 2016

@olivia77 hocktory osmák, ktory dává na chemii pozor, tak sa nad tým clankom poriadne zasmeje...autor článku z chemie isto jednotku nemal

anula
29. máj 2016

@tslobik
tieto diety sa uz vo vacsine zapadnych krajin nepouzivaju a to na zaklade studii.

buckeye
29. máj 2016

@tslobik vsetky si na zaklade mutacie, starne nam populacia, cim viac clovek zije, tym viac ma pravdepodobnost, ze bude mat nadorove ochorenie, niektore typy su dedocnr viazane, se je zvysena pravdepodobnost a potom prostredie je viac znrcistene, tych mutagennych latok je v prostredi viac ako napr pred 250 rokmi nez zacala priemyselna revolucia, ale zasa na druhej strane vtedy ludia umierali viac na rozne infekcie, lebo medicina bola horsej urovni

olivia77
29. máj 2016

@pink_lady, tak nech sa smeje... co viac ti mam nato povedat? nemam zaujem sa hadat, kludne sa smej... ved smiech lieci 🙂

tslobik
29. máj 2016

Moja mama čítala článok v nejakom vedeckom časopise, nie v nejakom "plátku" (bohužiaľ neviem názov), že na základe výskumov by sa v budúcnosti malo upustiť od chemoterapie, práve aj na základe toho, že síce pomôže dočasne, ale vo veľa prípadoch sa po čase vracia ešte v horšej podobe. A vracia sa práve v súvislosti s jej absolvovaním. Neviem, nebudem sa k tomu vyjadrovať, keďže som to nečítala ja osobne.....

buckeye
29. máj 2016

@olivia77 nie, som biolog so zameranim vyskumu prabe na nadorove ochorenia

bluff
29. máj 2016

@olivia77 davas sem same klamlive linky. Je vidno ze nemas s rakovinou ziadne skusenosti.

Poznam (poznala som) viacero ludi, co uverili alternativnej medicine a odmietli standardnu, a uz medzi nami nie su. Niektori sa isli "liecit" do alternativnych centier do Texasu, aj do Mexika. Tolko odmietali operacie a chemo az sa im rakovina rozsirila do celeho tela.
Pracovala som v centre pre podporu ludi s rakovinou takze som videla svoje.

alicka850
29. máj 2016

@tslobik a to ty odkial vies,ze lekari sa kryju navzajom? Ved ti lekari na UDZS tych,ktorych posudzuju ani nepoznaju. Nemam rada ludi ako si ty, lebo sudia pracu inych ludi bez toho,aby si to vyskusali. Dopriala by som ti posadit sa na centralny prijem po 12hodinach v praci a aby ti zachranky priviezli naraz aspon troch pacientov s vaznymi diagnozami ako infarkt a podobne a do toho ti z oddelenia volaju,ze ti niekto kolabuje. Rozhodnut sa za par sekund,riesit 10veci naraz. Nemas ani paru o tom,aka je to praca. Ale to je take slovenske- kazdy vie najlepsie kritizovat to, comu sa rozumie ako hus do piva...

tslobik
29. máj 2016

@buckeye No a prečo niekto ochorie napr. v mladom veku a niekto nie za celý život? Závisí to od organizmu....ale prečo? Čo to ovplyvňuje, že jeden ochorie a druhý nie? Niekto má proste silný základ, imunitu a niekto nie. Prečo je to tak?

tslobik
29. máj 2016

@alicka8 pozri, moja kamarátka pracuje na are, takže "páru" mám. A tam, kde som bývala som videla celkom jasný dôkaz ako to medzi lekármi je. A nielen ja ale pol mestečka, čo patrilo k danému lekárovi. Závažné pochybenia, absencie v práci, úplatky a pod.....Súdil sa roky, mala mu byť odobraná licencia a veselo si doktoruje ďalej.....Šak čo tam po pacientoch..... A navyše v rodine lekára máme......takže asi tak

buckeye
29. máj 2016

@tslobik lebo kazdy ma iny geneticky zaklad, ine polymorfizmy pre reparacne mechanizmy pre DNA opravy, ine pre imunitu, niekto ma tu smolu ze ma slabe vsetky

olivia77
29. máj 2016

@bluff a z mojej rodiny zomreli traja ludia, ktori sa nechali liecit chemoterapiou a verili jej! takze ani len to placebo z uverenia nezabralo... a kazdy z nich mal rakovinu niecoho ineho, iny vek, ale ani jeden neprezil...

alicka850
29. máj 2016

@olivia77 a vies preco ludia,ktori sa trochu rozumeju medicine neveria alternativnej liecbe rakoviny? Lebo maju PRAKTICKE skusenosti,lebo s onkologickymi pacientmi prichadzaju do kontaktu,lebo sa riadia odbornymi znalostami, lebo videli,ake to ma nasledky,ked clovek skoci a lep nejakemu sarlatanovi a potom pride prosikat ked uz ma generalizovanu rakovinu aby mu lekari pomohli. Lebo odborna verejnost sa neriadi clankami z badatel net, ale overenymi poznatkami a vysledkami vyskumov. Presne preto. A na margo kliniky v Mexiku-onoho casu sa vraj na filipinach operovalo holymi rukami bez otvorenia brucha. Asi tolko k tomu.

pink_lady
29. máj 2016

@olivia77 su tam total bludy... nechapem ako to dokázal dakdo zo seba vypustit....mendelejev sa musi v hrobě obracat

tslobik
29. máj 2016

@buckeye Ale snáď nechceš povedať, že s tým sa človek už rodí.....To by som sa divila naozaj......Niečo to ovplyvňovať musí, že jeden má to šťastie a iný smolu.....A určite v tom nie je len čistá genetika (teda vo všetkých prípadoch do jedného)

alicka850
29. máj 2016

@olivia77 je mi luto,ze v rodine ste mali taketo tragedie. Ucinnost chemoterapie zavisi predsa aj od stadia ochorenia,vo vela pripadoch generalizovaneho ochorenia ide uz len o paliativnu liecbu s cielomnpredlzit zivot o mesiace,roky. Ale su diagnozy,ktore chemo dokaze vyliecit.

alicka850
29. máj 2016

@tslobik clovek sa rodi s predispoziciou na rozne ochorenia, niektore nadory maju silnu geneticku vazbu,napriklad prsnik aj hrube crevo.

tslobik
29. máj 2016

@alicka850 lenže potom lekári rokmi praxe, skúsenosťami musia vidieť aké následky má napr. chemoterapia a koľko ľudí umiera, či už v krátkom alebo dhšom časovom odstupe.

bluff
29. máj 2016

@olivia77 nikto tu nepise, ze na rakovinu sa nezomiera. Zomiera. Aj s pouzitim chemo, radiacie, po operaciach. Ale aspon je sanca na vyliecenie resp. predlzenie zivota!

Ale iba jedenim marhulovych semien, pitim kozieho mlieka a odkyslicovanim sa nikto z rakoviny nedostane a nikdy nedostal.

Co tu vlastne chcem napisat autorke je, aby neuverili tymto demagogickym klamlivym strankam, a neodmietli standardnu medicinu. @natalka1608

tslobik
29. máj 2016

@alicka850 ale predispozícia nie je dokázaná u všetkých chorých, len u niektorých.....sú celé rodiny s predisp. Ale to nie je pravidlo.

tslobik
29. máj 2016

Ja som aj za klasickú liečbu......ale neverím do bodky všetko, čo lekári tvrdia. A človek si okrem klasickej medicíny musí pomôcť aj sám z časti.

alicka850
29. máj 2016

@tslobik pisem este raz-ucinky chemoterapie zavisia od druhu aj stadia nadoru. Niekde je podavana ako paliativna liecba-predlzenie zivota o mesiace,roky. Niektore diagnozy su aj liecitelne chemoterapiou. Niektore nadory vobec na chemoterapiu nereaguju.

alicka850
29. máj 2016

@tslobik predispoziacia je len jeden z faktorov. U niektorych n adorov su aj ine faktory,alkohol,fajcenie,posobenie chem.latok atd.

buckeye
29. máj 2016

@tslobik rakto, lebo stale nechapes, napr geny prevopravy DNA, ked sa delia bunky, musi sa zduplikovat DNA, aby obe dcerske bunky mali svoje kopie, polymeraza, ktora toto robi, ale robi casto chyby, a potom nastupuju dalsie enzymy(produkty inych genov), ktore kontroluju, co polymeraza spravila a pripadne chyby opravuju, avsak ak je nejaky polymorfizmus pre tento enzym, ze aj ten si nevsimne kazdu chybu, postpom casu a zvysenym poctom deleni sa za zivot hromadia viacere chyby v DNA(mutacie), nie kazda hmed znamena nadorove ochorenie, ale ak sa ich nahronadi doatatocne mnozstvo v dolezitych ysekoch, bunka zacne blbnut, vacsina buniej spusti apoptizu(riadenu smrt), alebo vtsle signal "som poskodena" a makrofagy ju zozeru, avsak ak dojde k mutaciam niekde, kde sa aj tieto bezpecnostne prvky obidu, moze dojst rastu nadoru, u vela z nich je ken otazkou nahody, kde a kedy dojde k takto kritickej mutacii, preto sa prevazne velka cast nadorovych ochoreni vyskytuje u starsich ludi..mali viac casu nachytat dostatok kritickych mutacii..ine su priamo dedicne (mutacie v prave kontrolnych systemoch, kde je potom zvysena sanca may nadorove ochorenie v nizkom veku)

tslobik
29. máj 2016

@buckeye lenže to, či sa niečo nahromadí časom, zmutuje a pod. nezávisí len od času ale aj od vonkajších iných faktorov

tslobik
29. máj 2016

@alicka850 no veď a o tom tu celý čas píšem.....

olivia77
29. máj 2016

@alicka850, ano je mi jasne, ze je dolezite aj to, v akom stadiu je choroba, ale bohuzial, nie vsetci v mojej rodine ju mali v najhorsom stadiu a aj tak podlahli... je to smutne, ale od tej doby ja klasickej medicine neverim, ja sama by som na chemo nikdy nesla!!! ked som videla, ako z mojich troch rodinnych prislusnikov ostala len kopka nestastia, trhalo mi srdce sa nato pozerat... tak velmi moja babka verila chemoterapii a lekarom, tak velmi chcela stale chemo, ale robila jej neskutocne zle...ked bola bez nej mesiac, hned sa davala trosku dokopy, akonahle isla znova na naliehanie lekarky, uz bola uplne mimo... za cele tie roky vyskumu ide tolko penazi do rakoviny a dodnes nie je na nu liek? nie nie, tomu moze uverit len niekto, kto tomu chce verit... bohuzial, farma priemysel je taka velka mafia, ze nepotrebuje vyliecenych, potrebuje chorych... toto je najlepsie zarabajuci biznis na svete, ved to pochopte...